Keramische tegels

Keramische tegels kopen bij Gadero

terrastegels leggen tips Bestel uw keramische terrastegels snel en eenvoudig bij Gadero. Wij bezorgen overal in Nederland en  België keramische tegels voor buiten gebruik. Dit doen wij onder veilige Thuiswinkel Service- en garantievoorwaarden. Deze keramiek tegels voor buiten zijn gemaakt van klei dat relatief kort (ca 1 uur) wordt gebakken in ovens waar de temperatuur kan oplopen tot wel 1200 graden. Het voordeel van keramiek is dat deze tegels kleurecht zijn, het minst krasgevoelig zijn en geen kunstmatige kleurstoffen bevatten. De prachtige natuurlijke kleuren blijft hierdoor behouden en het grootste voordeel is dat er geen vuil en vocht in de tegels kan trekken.

Vanwege de nieuwe technieken binnen de keramische markt heeft u tegenwoordig een ruime keuze uit verschillende prints. Keramische tuintegels kunnen zo worden gemaakt dat ze eruit zien als natuursteen of betonsteen en zelfs een houtmotief is mogelijk. Qua duurzaamheid gaan keramische tegels vele malen langer mee dan de goedkopere betontegels en dan natuursteen en daarom stijgt het enorm in populariteit. Zorg altijd voor een goede afwatering bij keramische tuintegels en houdt rekening met een minimale voegbreedte van 3mm. Kies uit Excluton, Gardenlux of MBI in verschillende afmetingen als 60x60 cm, 80x80 cm, 45x90 cm, 60x120 cm of 30x120 cm.

Waarom keramische tegels?

Keramische terrastegels gaan meer dan een leven lang mee wanneer deze goed gelegd worden. Keramiek wordt gemaakt van gebakken klei en het productie proces is hierdoor niet erg schadelijk voor het milieu.

Met Keramiek kunnen we zelfs circulair bouwen omdat het materiaal volledig recyclebaar is. Kortom: Keramiek heeft een extreem lange levensduur, het productieproces is relatief onschadelijk voor het milieu en het materiaal kan worden hergebruikt waardoor er weinig grondstoffen verbruikt worden op de lange termijn. 

Welke keramische terrastegel moet ik kiezen?

Al deze tegels zijn verkrijgbaar in diktes van 1 cm voor het verlijmen op beton, 2 en 3 cm voor het leggen op tegeldragers of in een gestabiliseerd zandbed of 4 cm dikte voor het eenvoudig leggen in een normaal zandbed. Het klinkt natuurlijk erg leuk dat er zoveel keuze is, maar welke keramische tegels heeft u nou nodig? Het antwoord op deze vraag is erg afhankelijk van de ondergrond waar de tegels bij u op komen te liggen. Hieronder leest u kort maar krachtig welke keuze u moet maken.

Keramische terrastegel 1 cm dikte

1 cm dikke tegels van keramiek dienen verlijmd te worden op beton. U kiest deze tegels dus enkel wanneer u ze voor binnen wilt gebruiken of wanneer u ze buiten gaat verlijmen op een betonnen ondergrond. Raadpleeg altijd een ervaren tegelzetter wanneer u met deze tegels wilt werken. Er kan namelijk erg veel misgaan wanneer u deze tegels niet volgens de richtlijnen verlijmd. Let op, deze tegels zijn niet sterk genoeg om in een zandbed of op tegeldragers te leggen.

Keramische terrastegel 2 cm dikte

Deze variant van keramische tegels was de eerste binnen Nederland die voor buiten werd gebruikt, maar wordt inmiddels hard ingehaald door de 4 cm dikke variant. 2 cm dikke terrastegels kunnen gelegd worden op speciale tegeldragers of in een gestabiliseerd zandbed, maar dit dient bij voorkeur te worden gedaan door een vakspecialist. U kunt deze tegels dus kiezen wanneer u een dakterras wilt gaan bestraten zonder dat het terras te zwaar wordt. Of simpelweg omdat er meer keuze in is dan de traditionele 1 cm dikke tegels en de nieuw ontwikkelde 4 cm dikke tegels. Vooral wanneer u een ondergrond heeft die bestaat uit verschillende soorten split of drainage grind kunt u voor 2 cm dik keramiek kiezen zodat u deze kostbare ondergrond niet hoeft te verwijderen. Let op, dat u deze tegels altijd laat invoegen. Ditzelfde verhaal geldt voor de 3 cm dikke terrastegels van keramiek. 

Keramische terrastegel 4 cm dikte

Sinds een aantal jaren bestaan er 4 cm dikke keramische terrastegels. Het gaat hier niet om massief keramiek, maar om een speciaal ontwikkelde onderlaag van beton met daarop een keramische tegel van 1 cm dikte. Deze lagen zijn middels een geheim recept op elkaar verlijmd. Vooral fabrikant MBI heeft een prachtige hoogwaardige lijn opgezet die we de Geoceramica terrastegels noemen. Deze combinatie van beton en keramiek zorgt ervoor dat de tegels eenvoudig in een zandbed kunnen worden gelegd net als een betontegel. Echter heeft u de voordelen van keramiek en dus een zeer duurzame krasvaste, kleurvaste en onderhoudsvrije tegels. U kiest deze tegel wanneer u een terras wilt creëren en met een normaal zandbed werkt. Deze tegels doen niet onder aan de kwaliteit van 1 of 2 cm dikke tegels, maar zijn vele malen eenvoudiger te leggen.

Eenvoudig online bestellen

Bekijk in onze online shop de vele mogelijkheden qua keramische tegels, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een dunne tegel van 1 cm dikte voor het verlijmen op beton funderingen of juist een dikke tegel van 4 cm voor het leggen op zand. Ook qua kleur heeft u een ruime keus, van houtkleur tot antraciet. Bestel 60x60 cm keramiek terrastegels samen met opsluitbanden en gewoon zand of stabilisatiezand bij uw nummer 1 in sierbestrating. 

 

Voor luxe terrasbestrating zoals keramiektegels geldt dat u zich zorgvuldig aan de leginstructies qua afschot en ondergrond dient te houden voor een goede afwatering. 

Ontdek ook de nieuwe trend in sierbestrating, keramiek tegels, de nieuwe eyecatcher van uw tuin en/of terras. Keramische terrastegels hebben niet de nadelen van natuursteen (kans op oer, afbrokkelen, kleurverschil) en niet de nadelen van betontegels (kalk uitbloei, goedkope uitstraling, krasgevoeliheid en verkleuring). De keramische tegels hebben de volgende voordelen:

  • kleurvast (nagenoeg geen verkleuring)
  • vol van kleur (kleurecht noemen wij dat)
  • maatvast (altijd dezelfde maat waardoor u een superstrak terras krijgt)
  • onderhoudsvrij
  • keihard (neemt geen vocht en vuil op)
  • direct op zand bed of verlijmen op beton, beide mogelijk voor buiten gebruik
 

Leer in deze video meer over de verschillen tussen keramische tegels en betontegels.

 

Keramische tegels voegen? Leer het in de onderstaande video!

 

Meer weten over onze keramische terrastegels? Bekijk Gadero TV Live vanuit onze showroom in Breukelen en kom meer te weten over deze tegels. 

 

Levering in heel Nederland, België en Duitsland

Sierbestratinghandel Gadero levert binnen enkele werkdagen in heel Nederlan, België en Duitsland onder gunstige Thuiswinkel Waarborg voorwaarden. Zo bezorgt steenhandel Gadero onder andere in Noord-HollandAmsterdamAlmereEindhovenBredaRotterdamDen HaagUtrechtGroningen en Friesland

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode