Logo Gadero
service

Keramische tegels

Bestel uw keramische terrastegels snel en eenvoudig bij Gadero. Wij bezorgen overal in Nederland en België keramische tegels voor buitengebruik. Dit doen wij onder veilige Thuiswinkel service- en garantievoorwaarden. Het voordeel van keramische tegels is dat deze kleurvast en minimaal krasgevoelig zijn.

Deze keramiek tegels voor buiten zijn gemaakt van klei dat relatief kort (circa een uur) wordt gebakken in ovens waar de temperatuur kan oplopen tot wel 1200 graden. Het voordeel van keramiek is dat de tegels kleurecht zijn, het minst krasgevoelig zijn en geen kunstmatige kleurstoffen bevatten. De prachtige natuurlijke kleuren blijven hierdoor behouden en het grootste voordeel is dat er geen vuil en vocht in de tegels kan trekken.

Keramische tegels kopen bij Gadero

Vanwege de nieuwe technieken binnen de keramische markt heeft u tegenwoordig een ruime keuze uit verschillende prints. Keramische tuintegels kunnen zo worden gemaakt dat ze eruit zien als natuursteen, of betonsteen, en zelfs een houtmotief is mogelijk. Qua duurzaamheid gaan keramische tegels vele malen langer mee dan de goedkopere betontegels en dan natuursteen, daarom stijgt het enorm in populariteit. Kies uit ExclutonGardenlux of MBI in verschillende afmetingen waaronder 60 x 60 of 80 x 80 centimeter.

Waarom keramische tegels?

Keramische terrastegels gaan meer dan een leven lang mee wanneer deze goed gelegd worden. Keramiek wordt gemaakt van gebakken klei en het productieproces is hierdoor niet erg schadelijk voor het milieu.

Met keramiek kunnen we zelfs circulair bouwen, omdat het materiaal volledig recyclebaar is. Kortom: keramiek heeft een extreem lange levensduur, het productieproces is relatief onschadelijk voor het milieu en het materiaal kan worden hergebruikt waardoor er weinig grondstoffen verbruikt worden op de lange termijn. 

Welke keramische terrastegel moet ik kiezen?

Al deze tegels zijn verkrijgbaar in diktes van één cm voor het verlijmen op beton, twee en drie cm voor het leggen op tegeldragers of in een gestabiliseerd zandbed, of vier cm dikte voor het eenvoudig leggen in een normaal zandbed. Het klinkt natuurlijk erg leuk dat er zoveel keuze is, maar welke keramische tegels heeft u nou nodig? Het antwoord op deze vraag is erg afhankelijk van de ondergrond waar de tegels bij u op komen te liggen. Hieronder leest u in het kort welke dikte waar bij past en wat u moet kiezen.

Keramische terrastegel 1 cm dikte

Keramische tegels van 1 cm dikte dienen verlijmd te worden op beton. U kiest deze tegels dus enkel wanneer u ze voor binnen wilt gebruiken of wanneer u ze buiten gaat verlijmen op een betonnen ondergrond. Raadpleeg altijd een ervaren tegelzetter wanneer u met deze tegels wilt werken. Er kan namelijk erg veel misgaan wanneer u deze tegels niet volgens de richtlijnen verlijmd. Let op, deze tegels zijn niet sterk genoeg om in een zandbed of op tegeldragers te leggen.

Keramische terrastegel 2 cm dikte

Deze variant van keramische tegels was de eerste binnen Nederland die voor buiten werd gebruikt, maar wordt inmiddels hard ingehaald door de vier cm dikke variant. De 2 cm dikke terrastegels kunnen gelegd worden op speciale tegeldragers, of in een gestabiliseerd zandbed, maar dit dient bij voorkeur te worden gedaan door een vakspecialist. U kunt deze tegels kiezen wanneer u een dakterras wilt gaan bestraten zonder dat het terras te zwaar wordt. Vooral wanneer u een ondergrond heeft die bestaat uit verschillende soorten split of drainage grind kunt u voor 2 cm dik keramiek kiezen, zodat u deze kostbare ondergrond niet hoeft te verwijderen. Let op, dat u deze tegels altijd laat invoegen. Ditzelfde verhaal geldt voor de drie cm dikke terrastegels van keramiek. 

Keramische terrastegel 4 cm dikte

Sinds een aantal jaren bestaan er 4 cm dikke keramische terrastegels. Het gaat hier niet om massief keramiek, maar om een speciaal ontwikkelde onderlaag van beton met daarop een keramische tegel van één cm dikte. Deze lagen zijn middels een geheim recept op elkaar verlijmd. Vooral fabrikant MBI heeft een prachtige hoogwaardige lijn opgezet die we de Geoceramica terrastegels noemen. Deze combinatie van beton en keramiek zorgt ervoor dat de tegels eenvoudig in een zandbed kunnen worden gelegd, net als een betontegel. Echter heeft u de voordelen van keramiek en dus een zeer duurzame krasvaste, kleurvaste en onderhoudsvrije tegels. U kiest deze tegel wanneer u een terras wilt creëren en met een normaal zandbed werkt. Deze tegels doen niet onder aan de kwaliteit van de één- of twee cm dikke tegels, maar zijn vele malen eenvoudiger te leggen.

Eenvoudig online bestellen

Bekijk in onze online shop de vele mogelijkheden qua keramische tegels. Zo kunt u kiezen uit tegels van 1-4 cm dikte. Ook qua kleur heeft u een ruime keus, van houtkleur tot antraciet. Bestel 60x60 cm keramiek terrastegels samen met opsluitbanden, en gewoon zand of stabilisatiezand bij uw nummer één in sierbestrating. 

Voor luxe terrasbestrating zoals keramiektegels geldt dat u zich zorgvuldig aan de leginstructies qua afschot en ondergrond dient te houden voor een goede afwatering. 

Levering in België

Sierbestratinghandel Gadero levert binnen enkele werkdagen in heel Nederland en België onder gunstige Thuiswinkel Waarborg voorwaarden.

Meest gestelde vragen over keramische tegels

Keramische terrastegel inspiratie