Logo Gadero
service

Groot tuinhuis

Bereid uw vakantiepark uit of bouw uw eigen vakantiehuisje voor een weekend weg. Deze grote blokhutten zijn uitstekend geschikt als vakantie-, zomer- of weekendhuis en ideaal voor onder andere gezinnen. Bestel eenvoudig online uw grote vakantiewoning via onze webshop. Wilt u meer dan 2 stuks bestellen? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop.

Bij Gadero vindt u een uitgebreid assortiment aan grote prefab tuinhuizen in verschillende uitvoeringen en wanddiktes. Wij leveren deze kant en klare bouwpakketten van grote blokhutten overal in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Grote tuinhuizen

Tuinhuizen met een vloeroppervlak van 22m2 worden gezien als grote blokhutten. Deze hebben allemaal een wanddikte vanaf 40 mm en zijn ideaal om te gebruiken als vakantiewoning, of zomerhuis voor gezinnen, stellen of uzelf. Wilt u graag een grote blokhut met voldoende wooncomfort in de wintermaanden, kies dan voor een wanddikte van 70 mm. De grootte van de houten blokhutten kunnen heel verschillend zijn. Beginnend met een vloeroppervlak van 22 m2 en buitenafmeting van 5 meter, kan een groot tuinhuis een oppervlakte hebben van 75 m2 en buitenafmeting tot 14 meter. Een groot model ligt dan ook tussen een standaard tuinhuisje en een woonhuis in. Bij Gadero koopt u eenvoudig een groot tuinhuis gemaakt van duurzaam Noord-Europees sparrenhout in diverse soorten modellen.

Groot tuinhuis om in te wonen

Deze grote blokhutten zijn uitstekend geschikt om in te wonen. Echter is de blokhut niet geschikt voor het opbergen van tuingereedschap of tuinmeubelen. Voornamelijk tuinhuizen met een wanddikte van meer dan 40 mm worden gebruikt als tuinhuis, vakantiehuis, weekendhuis, wellness-oase of saunahuis. Laat uw creativiteit de vrije loop bij het ontwerpen van uw grote tuinhuis. Geniet van de zomeravonden in uw tuinhuis en kom helemaal tot rust.

Tuinhuizen met een wanddikte van 70 mm zijn geschikt om het hele jaar door te gebruiken als bijvoorbeeld een tuinkantoor, gastenverblijf of als vakantiehuis. Deze houten huizen zijn niet alleen wintervast, maar hebben ook een isolerende werking in de zomer. Van buiten zien de grote tuinhuizen eruit als een standaard tuinschuur, maar van binnen zijn deze zeer ruim en lijken ze op een echt huis. Binnen deze categorie blokhutten vindt u tuinhuizen met één of meerdere kamers afhankelijk van de grootte van uw vakantiewoning.

Blokhut met meerdere kamers

Een groot tuinhuis met 2 kamers wordt meestal gebruikt als woonkamer met slaapkamer of keuken. Grotere blokhutten met meerdere kamers van verschillende afmetingen kunnen afzonderlijk gebruikt worden. De grootste ruimte is bijvoorbeeld uitstekend geschikt als woonkamer met geïntegreerde keuken. De middelste kamers zijn geschikt als slaapkamer en in de kleinste ruimtes wordt vaak een badkamer geïnstalleerd. De hele grootte versies bieden bijna alles wat een normale woning heeft.

Verschillende modellen

Bij Gadero vindt u diverse grote blokhutten in verschillende modellen. Maar welke tuinschuur past bij u? U koopt deze grote houten huizen eenvoudig bij Gadero voor een redelijke prijs, want kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Met €5.000 tot €18.000 krijgt u een milieuvriendelijke grote blokhut van echte topklasse.

Tiny House

Veel grote blokhutten kunnen omschreven worden als tiny houses. Een tiny house komt uit de VS en kan van het Engels afgeleid worden als klein woonhuis. Deze kleine huisjes zijn al jaren een trend in veel landen. Van buiten zien de huisjes eruit als een gewoon zomerhuis, maar van binnen zijn ze erg ruim. Deze mini huizen hebben vaak één of meerdere kamers.

Tuinhuis in Clockhouse-stijl

Deze blokhutten hebben een bijzondere Engelse stijl en maken van elke tuin een blikvanger. Alle Clockhouse tuinhuizen hebben over het algemeen een dubbele deur, groot raam front met glaslat en een siergevel. Deze typische elementen brengen een bijzondere sfeer in uw tuin. Dit tuinhuisje is niet alleen geschikt voor de echte Engelse fans, met een beetje creativiteit maakt u er zeker iets unieks van. Bij Gadero vindt u diverse Clockhouse blokhutten in verschillende maten. Het Clockhouse model is het meest geschikt voor een kleine tuin en het grote Big Ben model is uitstekend geschikt voor een grotere tuin.

Grote houten tuinhuizen

Deze grote blokhutten zijn bij Gadero verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. De meest voorkomende houtsoort is vuren. U vindt bij Gadero tuinhuizen van onbehandeld hout en geïmpregneerd hout. Onbehandeld hout wordt direct blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden zoals regen, kou en zonnestralen. Behandel uw blokhut voor een langere levensduur en betere bescherming of kies voor een tuinhuis van geïmpregneerd hout. Het hout heeft ondanks het behandelen of impregneren regelmatig onderhoud nodig. Let er bij het kopen van verf op dat deze van goede kwaliteit is. Voor een langdurige en optimale bescherming adviseren wij om uw tuinhuis regelmatig te behandelen met verf of beits. Bij Gadero raden wij Embalan en Embadecor aan.

Zelf een grote blokhut bouwen

Bij Gadero vindt u grote houten huizen in verschillende modellen, maten en wanddiktes. Voor elke tuin is er wel een passend model. Gadero levert alle grote blokhutten als bouwpakket met montagehandleiding, zodat u deze zelf eenvoudig monteert. Let er wel op dat u voldoende ruimte heeft in uw tuin of land voor een grote tuinschuur. Gaat u een groot tuinhuis plaatsen? Dan is ons advies om eerst bij uw gemeente na te gaan of u een bouwvergunning nodig heeft voor het plaatsen van uw blokhut. 

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor advies. En als u uw keuze heeft gemaakt uit ons ruime assortiment, kunt u de grote blokhut eenvoudig in de online shop van Gadero bestellen.

Zakelijk grote houten blokhutten bestellen

Wilt u grote aantallen voor een vakantiepark of zakelijk bestellen? Ontdek dan de voordelen en korting van een zakelijk account via Gadero.

Meest gestelde vragen over grote tuinhuizen