Logo Gadero
inspiratieservice

Palen voor overkapping

Gaat u uw eigen overkapping maken? Dan heeft u staanders nodig die er voor zorgen dat de overkapping een stevige constructie wordt. Bij Gadero verkopen wij verschillende staanders voor uw houten overkapping. De keuze varieert van stevige Douglas balken tot aan duurzaam geïmpregneerd Grenen of Vurenhout. Voor elke staander zijn er passende dakbalken, boeidelen, veer- en groefdelen en betonpoeren beschikbaar.

Welke dikte palen voor uw overkapping?

Hoe groter de overkapping, hoe meer steun de houten wanden van uw overkapping nodig hebben. Gelukkig zijn onze staanders beschikbaar in diverse afmetingen en zijn er voor elke soort overkapping houten palen beschikbaar in de juiste dikte.

Wij adviseren bij grote overkappingen van circa 6 bij 4 vierkante palen van 14 of 15 centimeter dikte te kiezen. Bovenop kunt u eventueel ook voor 20 bij 20 cm dikte kiezen. Bij kleine terrasoverkappingen van bijvoorbeeld 3 bij 2 meter kunt u ook voor de kopmaat 12 bij 12 centimeter kiezen. Onze klustips helpen u om een zo stevig mogelijke overkapping in elkaar te zetten.

Welke houtsoort kiezen voor uw overkapping?

Voor een overkapping moet u stevig en duurzaam hout gebruiken. Het is verstandig om hout te kiezen wat voor een langere tijd mee gaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Hieronder staan een aantal populaire houtsoorten beschreven.

Een Lariks Douglas overkapping is enorm populair. Deze houtsoort is erg sterk en gaat voor een langere tijd mee. Douglas palen en balken geven uw houten overkapping een robuuste uitstraling en gaan zo'n 10 tot 15 jaar mee. Een Douglas overkapping maken kan bij Gadero voor scherpe prijzen.

Naast Douglas heeft u ook de mogelijkheid om houtsoorten als geïmpregneerd Grenen of Scandinavisch Vuren te gebruiken. Grenen en Vurenhout zijn circa 40% duurzamer dan Lariks Douglas hout. U kunt ook een overkapping maken van hardhout. Dit is niet heel gebruikelijk, omdat de prijs van dit hout een stuk hoger lukt. Ook eikenhout is minder gebruikelijk. Eikenhout kan soms zwart uitslaan en is lastiger te verwerken dan bijvoorbeeld Lariks Douglas of geïmpregneerd Grenenhout. Wel is Eikenhout zeer duurzaam en heeft het een stoere uitstraling. 

Tot slot heeft u ook de mogelijkheid om houtsoorten te combineren. De combinatie van Lariks Douglas staanders of geïmpregneerde staanders met zwarte wanden van potdekselplanken zijn ook erg populair. 

Uw overkapping compleet maken

Maak u overkapping compleet met onze verschillende soorten EPDM dakbedekking of polycarbonaatplaten. Zowel voor een overkapping met plat dak als een overkapping met een schuin dak hebben wij dakbedekking beschikbaar. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om uw overkapping af te maken met dichte wanden tussen de palen. Ons assortiment bevat onder meer potdekselplanken voor horizontale wanden, planken van Deens rabat of channelsiding profielen voor verticale wanden.

Wilt u toch niet uw eigen overkapping maken? Bekijk dan eens ons uitgebreide assortiment aan kant-en-klare overkappingen. Heeft u hulp nodig bij het maken van een overkapping? Onze montageservice biedt u de hulp die u nodig heeft.