Logo Gadero
service

Grindmatten Zwart Honingraat 160x120x3 cm Luxe

Productnummer
ECC472
Grindmatten Zwart 160 x 120 x 3 cm
eccogravel_grindmat_120x160x3cm_zwart
Per stuk

23,75

incl. BTW

648 stuks op voorraad
1 tot 3 dagen
Details
Lengte
160 cm
Breedte
120 cm
Materiaalsoort
HDPE
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

 • Zeer gebruiksvriendelijk

 • Geschikt voor looppad en oprit

 • Verhoogde wringlastweerstand door kunststofversterkingen tussen de cellen

 • Inclusief worteldoek

Specificaties

Gewicht
1,9 kg
Materiaalsoort
HDPE
Materiaal
Kunststof, Polyethyleen
Kleur
Zwart
Lengte
160 cm
Breedte
120 cm
Dikte
3 cm

Grindmatten Zwart Honingraat 160x120x3 cm Luxe

Gaat u binnenkort een looppad of oprit aanleggen van grind of split? Dan kunnen deze luxe honingraat grindmatten niet ontbreken! Deze grindmatten van ECCOgravel zorgen er namelijk voor dat uw grind/split niet verschuift en voorkomen ook spoorvorming. Zo is uw nieuwe halfverharding prettig beloop- en berijdbaar, ook voor degene die gebruik maken van een rolstoel of rollator. Daarnaast hebben deze grindmatten een verhoogde wringlastweerstand door de extra kunsstofversterking tussen de cellen. Niet alleen zijn ze hierdoor sterk genoeg voor de oprit, maar ook voor grotere parkeerterreinen. Omdat de matten gemaakt zijn van high density polyethyleen (HDPE) kan het temperaturen van -100°C weerstaan. Grindmatten die doorgaans gemaakt zijn van PP (polypropyleen) zijn weinig vorstbestendig en worden al breekbaar als glas bij een temperatuur van 0°C. Door de plooi in het midden van de matten kunt u ze eenvoudig vervoeren en verwerken.

Let op: deze grindmatten worden dubbelgevouwen geleverd. Houdt hier rekening mee wanneer u uw bestelling controleert.

Grindplaat inclusief sterk anti-worteldoek

Om onkruid tussen de steentjes van uw nieuwe grind/split veld zoveel mogelijk te voorkomen raden wij altijd aan om een anti-worteldoek aan te leggen onder uw grindmatten. Maar bij deze Luxe Honingraat Grindmatten hoeft u hier niet bij stil te staan omdat ze standaard zijn uitgerust met anti-worteldoek. Dit doek, ook wel geotextieldoek genoemd, is erg sterk, rot niet en kan niet dichtslibben door de open structuur. Hierdoor is het ook zeer waterdoorlatend. Dit doek is zeer nauwkeurig aan elke cel gelijmd, dit voorkomt dat er grind/split onder de mat terechtkomt.

Hoe leg ik grindplaten?

Het aanleggen van grindmatten van ECCOgravel is een eenvoudige klus met de onderstaande stappen:

 1. Leg een goede, stevige fundering aan van 10-12 cm voor looppaden en 20-25 cm voor opritten en parkeerplaatsen. Wij raden aan gebruik te maken van gebroken puin.

 2. Egaliseer uw ondergrond met een laag straatzand, zo zal het grind of split gelijkmatig komen te liggen.

 3. Plaats opsluitbanden rondom uw grind/split veld voor extra stevigheid. U doet dit door een geul te graven, hier de opsluitband in te plaatsen en weer dicht te gooien met zand. Zorg ervoor dat u dit goed aanstampt.

 4. U kunt nu uw grindmatten leggen. Voor meer stabiliteit over het gehele oppervlakte adviseren wij u om dit te doen in halfsteensverband.

 5. Vul de grindmatten met uw grind of split. Gebruik voor looppaden een laag van circa 5-6 cm en voor opritten en parkeerplaatsen een laag van circa 10-12 cm.

Bent u niets vergeten?

Om de wachttijd en de kosten zo laag mogelijk voor uzelf te houden raden wij aan uw bestelling goed te controleren voor u deze plaatst. Denk hierbij naast uw grindmatten ook aan uw grind/split, zand en opsluitbanden. Gaat u toch liever voor tegels of stenen? Neem dan eens een kijkje bij onze betontegels, keramische tegels of opritbestrating. Zorg bij uw tuinontwerp ook altijd dat u rekening houdt met de afwatering. Zo voorkomt uw wateroverlast in de toekomst.