Logo Gadero
service

Onze saunahuisjes en tonsauna's zijn tevens een aanwinst voor uw vakantiepark, gastenverblijf of bed&breakfast om uw gasten een aangename beleving te geven. Ontdek het gemak van online uw buitensauna van hout kopen. Bestel een saunakachel en accesoires meteen mee.

Een luxe buitensauna of Finse sauna is de ideale oplossing om het wellnesscenter naar uw eigen woning te brengen. Niet alleen zult u uzelf een plezier doen, maar ook uw vrienden en familie zullen hier graag gebruik van maken! Let dus wel op dat een privesauna kan leiden tot meer visite en aandacht van vrienden. Bij Gadero vindt u een breed assortiment aan saunahuisjes met diverse designs en technieken. De saunahuisjes zijn een ideale toevoeging aan uw luxe buitenverblijf, houten zwembad of hottub.

Verwarmingsmethode van Finse sauna's

Er zijn twee gangbare methodes om de buitensauna te verwarmen, namelijk: houtgestookt en elektrisch. Traditioneel worden in Scandinavische saunahuisjes met hout gestookt. Het voordeel van houtgestookt is dat het een natuurlijke en prettige aanvoelende stralingswarmte afgeeft. Daarbij is er geen stroom nodig waardoor de sauna vrij kan staan. Een elektrische sauna heeft wel elektriciteit nodig, maar heeft als voordeel dat ze gemakkelijker zijn in gebruik. Het regelen van temperatuur is eenvoudiger door de aanwezigheid van een bedieningspaneel.

Waar moet u op letten bij een sauna in de tuin?

In principe is een houten saunabarrel of saunahuisjes eenvoudig zelf te bouwen. Kijk vooral naar de wanddikte en wat wel/niet meegeleverd. Let vooral op welke verwarmingsmethode (saunakachel) het beste bij uw situatie past. Voor elektrische verwarming dient u elektra aan te leggen en in sommige gevallen zelfs krachtstroom. Indien krachtstroom nodig is, vermelden we dit bij het model. Bij een kleine saunabarrel kunt ook met standaard 220 volt stekker werken. Daarnaast bieden wij diverse buitensauna's met voorruimte aan, waarin u zich in alle comfort en rust kunt omkleden voordat u van een saunasessie kunt genieten.

Een mogelijkheid is om het saunahuisje in de buurt van een tiny house of tuinkantoor te plaatsen om de stroomverbindingen te combineren. Bij houtgestookte verwarmingsmethoden is er niet altijd stroom nodig. Echter dient er in tegenstelling tot elektrisch gestookt wel een afvoer te worden geplaatst.

Meest gestelde vragen over buitensauna's

Sauna inspiratie