Logo Gadero
service

Waterdoorlatende grastegel 30x30x8cm Grijs

Productnummer
EX72005
Nooit meer wateroverlast
Hemelwater verdwijnt niet in riool maar blijft in de tuin
waterdoorlatende_grastegel_30x30x8cm_grijs
waterdoorlatende_grastegel_30x30x8cm_grijs_sfeer
grijs_detail
3002168_1
3002168_2
3002168_3
3002168_4
Per m2

32,-

incl. BTW

Verkocht per 16 stuks á € 46,08

Op voorraad
1 tot 2 weken
Details
Lengte
30 cm
Breedte
30 cm

Aantal m2 / stuks

Je krijgt 16 stuks á € 46,08

  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

  • Uitstekende afvoer van hemelwater

  • Milieuvriendelijk, regenwater spoelt niet de weg op

  • Vorstbestendig

  • Waterdoorlatende tegel geschikt voor oprit

Specificaties

Gewicht
88,8 kg
Materiaal
Beton
Kleur
Grijs
Lengte
30 cm
Breedte
30 cm
Dikte
8 cm
Benodigde per m2
11.11

Waterdoorlatende grastegel 30x30x8cm Grijs

Helpt u moeder natuur graag een handje met het grondwatertekort en bent u op zoek naar een alternatief voor de traditionele betontegels of betonnen stenen? Dan hebben wij milieuvriendelijke waterdoorlatende grastegels van Excluton in de kleur grijs voor u. Deze 30x30x8cm waterdoorlatende tegels zijn ideaal om te gebruiken voor bijvoorbeeld uw oprit, parkeerplaats of tuinpad zonder dat u wateroverlast krijgt. Tevens houdt u zo het hemelwater op eigen terrein wat in de toekomst zelfs verplicht gaat worden.

Wat doet een waterdoorlatende grastegel?

Regenwater slaat zich door de waterdoorlatende grastegels eerst op in de poreuze ruimte van de tegels. Deze zijn vaak gevuld met grind of split of gevuld met gras. Hierna loopt het water langzaam, geleidelijk weg in de onderlaag en daarna naar de ondergrond. Hierdoor ontstaan er geen plassen meer op het oppervlak en zal het water niet over het oppervlak wegstromen. Grondwater wordt dus op een natuurlijke manier op peil gehouden.

Deze waterdoorlatende grastegels worden op dezelfde manier als normale betontegels gelegd maar zijn makkelijker en sneller te plaatsen vanwege het lichte gewicht van de tegels. Excluton heeft deze tegels van extra ruime holtes voorzien met oog op het milieu en het steeds meer voorkomende water probleem. Door de stevige vorm kunnen de waterdoorlatende grastegels van Excluton een hoge belasting verdragen wat de tegel dus zeer geschikt maakt voor uw oprit, parkeerplaats of tuinpad. Wilt u deze tegels in een andere kleur bekijken? Wij hebben deze waterdoorlatende tegel ook in het antraciet voor u!

In de waterdoorlatende tegels die wij u aanbieden zitten bewust holtes. In deze holtes zou u bijvoorbeeld graszaad kunnen zaaien. Op termijn komen er mooie stukken gras in de ruimtes en heeft u een milieuvriendelijke grasmat over uw oprit of tuinpad. Uw oprit of tuinpad zal niet alleen duurzaam zijn, maar hij ziet er ook nog eens groen uit. Met deze waterdoorlatende grastegels van Excluton creëert u duurzame en natuurlijke bestrating.

Waterdoorlatende tegels steeds meer verplicht

Steeds meer rioolen kunnen het regenwater niet meer allemaal opvangen. Wist u dat in steeds meer gemeenten daarom een waterdoorlatende bestrating op de oprit een eis is? U mag in de toekomst nog maar een bepaald percentage van uw oprit of tuin volledig bestraten. In België zijn de eisen voor verplichte, waterdoorlatende tegels al langer van kracht. Raadpleeg uw gemeente voor meer informatie.

Wilt u liever iets anders dan gras gebruiken om de holtes tussen de waterdoorlatende tegels op te vullen? Dan kunt u een kijkje nemen in ons Split, grind en keien assortiment.

Wilt u een milieuvriendelijk waterafvoer systeem in uw tuin, maar weet u nog niet precies wat uw tuin nodig heeft? Neem dan een kijkje in ons watergoten en drainage assortiment.