Logo Gadero
service
Blog

Wat is een kapschuur?

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst31-01-2020

U heeft besloten dat er een overkapping in de tuin moet komen, maar u weet nog niet welke. Tijdens uw zoektocht naar overkappingen bent u onder andere de term kapschuur tegen gekomen. Maar wat is een kapschuur? Een kapschuur is een soort overkapping, waarbij de voorkant open is en één of meerdere zijwanden en de achterwand gesloten zijn. Bovendien is een kapschuur altijd voorzien van een hoge nok, wat het geheel een ruimtelijk gevoel geeft.

Douglas kapschuur zelfbouw

Wat nog meer voordelen van een kapschuur zijn? Dat leggen wij u hieronder uit.

4 Voordelen van een kapschuur

Een kapschuur in uw tuin heeft veel voordelen. Zo kunt u lekker overdekt zitten als het weer even tegenzit en heeft een kapschuur een mooie landelijke uitstraling. Maar er zijn meer pluspunten voor zo'n houten overkapping. Die hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

1. Ruimtelijk gevoel

Typerend aan een kapschuur is de hoge nok en het dak wat schuin naar achter ver doorloopt. Deze hoge doorgang geeft de overkapping een ruimtelijk gevoel. Zo voelt een kapschuur minder gesloten dan overkapping met een plat dak. Bovendien geeft de hoge nok u veel ruimte voor het ophangen van verlichting.

2. Veelzijdig te gebruiken

Door de hoge nok is een kapschuur ook veelzijdig te gebruiken. Zo kunt u er droog onder zitten als het weer even wat minder is, maar u kunt de kapschuur ook gebruiken om spullen onder op te slaan. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet aan het einde van de zomer een plek te vinden om uw tuinmeubels op te slaan, die staan gewoon droog en beschut onder uw kapschuur. Er zijn zelfs kapschuren die u ook als carport kan gebruiken. Zo kan een kapschuur meerdere functies vervullen.

Lariks douglas kapschuur overkapping

3. Stoer landelijk uiterlijk

Een kapschuur is voornamelijk opgebouwd uit Lariks Douglas hout en hierdoor krijgt deze overkapping een stoer en landelijk uiterlijk. Ook het hoge dak, wat schuin naar achteren afloopt draagt mee aan het kenmerkende uiterlijk van een kapschuur. Dit maakt deze overkappingen geschikt voor een landelijke tuin. 

4. Zowel zelf te bouwen als kant-en-klaar te kopen

Kapschuren zijn er in vele soorten en maten, dus u heeft een groot assortiment om uit te kiezen. Zo heeft u de optie om zelf een kapschuur te bouwen met ons Lariks Douglas hout of om een kant-en-klare kapschuur te kopen die u alleen nog hoeft op te bouwen. Dit bepaalt ook voor een groot deel de prijs van een kapschuur. Wat een kapschuur kost? Voor een kapschuur betaalt u tussen de €1700 en €10.000. Zoals u ziet nogal wat verschil in prijs, maar het is dan ook heel erg afhankelijk van de grootte van de overkapping, of er al dan niet afgesloten bergruimte bij zit en of de planken geverfd zijn. U kunt het dus qua prijs zo gek maken als u zelf wilt.

play video

Wat is het verschil tussen een kapschuur en een overkapping met zadeldak?

Het grootste verschil tussen een kapschuur en een overkapping met zadeldak is de vorm van het dak. Bij een kapschuur begint het dak vrij hoog en loopt het schuin naar achteren af. Een zadeldak is meer een driehoekvormige puntdak. Hiermee is een zadeldak is robuuster en eenvoudiger op te bouwen, maar mist deze overkapping de hoogte van de nok. Beide overkappingen zijn echter prima te gebruiken als overkapping, dus welke u kiest hangt voornamelijk van uw persoonlijke smaak af.

Kapschuur tuinhuis

Zoekt u nog een andere overkapping dan een kapschuur? Bij Gadero hebben we naast houten overkappingen ook luxe overkappingen van aluminium. Daarnaast hebben wij Lariks Douglas hout in het assortiment zodat u zelf een overkapping kunt maken.

Bovendien kunt u ook gewoon zelf een overkapping samenstellen, zodat deze helemaal aan uw wensen voldoet. Ga daarvoor naar onze overkapping rekentool.