overkapping bouwen tips Een houten kapschuur van lariks douglas hout is de trend van dit moment. Een kapschuur overkapping geeft uw tuin een stoer, landelijk uiterlijk en de hoge nok maakt uw overkapping ruimtelijk (minder opgesloten gevoel dan een plat dak). Kies onderstaand bij Gadero uit kant en klare kapschuur pakketten of lees ons handige stappenplan om zelf een lariks douglas kapschuur te maken. U kunt bij Gadero terecht voor de aanschaf van een luxe houtbouw kapschuur tot het zelf bouwen van een low budget kapschuur van lariks douglas hout. Bekijk ook onze overkappingen met tuinhuis - punt dak. Zoekt u een prefab kapschuur die snel op te bouwen is? Bekijk dan onze kant en klare kapschuur Bergen L en XL modellen. Wij bezorgen bovendien kapschuren vliegensvlug in heel Nederland en België. Daarbij bent u zeker van veilige Thuiswinkel Waarborg servicegaranties. 

Bij het kopen van een houten kapschuur hebben wij enkele tips voor u op een rij gezet:

 • Let op de dikte van de staanders 
 • De dikte van de schoren
 • Balkconstructies, pen en gat verbinding is hoogwaardiger maar zeker niet goedkoop
 • Soort hout, onbehandeld Lariks Douglas is erg populair vanwege de kleur
 • Type bouwpakket, losse wanddelen of volledige voorgeboord bouwpakket
 • Met of zonder vloer. Bij Gadero worden alle kapschuren zonder tegels, stenen of vlonderplanken geleverd
 • Worden wanden meegeleverd (enkelzijdig of dubbelzijdig) en wat is de wanddikte
 • Soorten wanden, rabatdelen, zweeds rabat of blokhutprofiel. Bij zwarte wanden ook checken hoevaak deze zwart gespoten zijn (bij Gadero altijd door en door zwart!)
 • Nokhoogte en doorloophoogte dak
 • Dakplaten of een dak van veer en groef dakplanken (geeft een luxere uitstraling dan platen!)
 • Type dakbedekking, shingles, dakpannen of dakplanken met bevestingsmaterialen (let op, echte dakpannen maken uw dak relatief zwaar)
 • Oversteek dak (ivm ruimte voor plaatsen)
 • Kijk of de dakgoten er standaard bij zitten of dat u deze los moet bij bestellen.
 • Extra prijzen voor essentiele funderingselementen als betonpoeren en betonbanden
 • Check bij uw gemeente of een vergunning noodzakelijk is als u de kapschuur op de erfgrens wilt plaatsen
 • Maak van prefab, Lariks Kapschuur Bergen XL ook een handige carport, de XL heeft de staanders ruim uitelkaar staan zodat uw auto er gemakkelijk tussenpast

Plaats de hoekstaanders van uw kapschuur bij voorkeur op betonpoeren en vul elke betonpoer aan met 1 zak snelcement. Zorg met name bij onbehandeld douglas ervoor dat de staanders minimaal 5 cm boven het maaiveld of de kapschuurvloer zweven voor een langere levensduur. De wanden van een kapschuur kunt u het beste plaatsen op betonbanden.

Montage

Bekijk ook onze video met tips voor een kapschuur overkapping bouwen. In dit voorbeeld maken we een reeds op maat gezaagde Tuindeco kapschuur van glad geschaafd douglas hout. Dit prefab model is ook hier te koop in 500 en 740 cm breedte en 410 cm diepte.

Dat uw staanders exact waterpas staan en op de juiste hoogte is een must. Om de staanders stabiel te positioneren is het raadzaam eerst eventuele wanden op te bouwen alvorens u met het dak begint. Test ook of uw staanders een exacte hoek van 90 graden hebben door de diagonale afstanden tussen de palen op te meten. De dakbalken hebben een stijgingspercentage van 30 a 40%.Kies voor de dakbalken een maat rond de 5x15 cm. Het dak maakt u van dubbel lip profielen of glad geschaafde vellingdelen. Schuif deze nooit te strak in elkaar. Bekijk de video voor meer tips.

Een kapschuur zelf plaatsen is te doen, zeker de reeds op maat gezaagde pakketten die wij aanbieden. De doe het zelf kapschuren vergen enige kluservaring. 

U heeft een kapschuur die u te donker vindt? Plaats een louvredak, in onderstaande video ziet u hoe;

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode