Logo Gadero
inspiratieservice

Kapschuur

Een houten kapschuur overkapping van Lariks Douglas hout of Red Class Wood geeft uw tuin smoel. Een kapschuur overkapping geeft uw tuin een stoer, landelijk uiterlijk en de hoge nok maakt uw overkapping ruimtelijk (minder opgesloten gevoel dan bij een plat dak). Kies onderstaand bij Gadero uit kant en klare kapschuur bouwpakketten of lees ons handige stappenplan om zelf een lariks douglas kapschuur te maken. U kunt bij Gadero terecht voor de aanschaf van een luxe houtbouw kapschuur tot het zelf bouwen van een low budget kapschuur van lariks douglas hout of Red Class Wood.

Kapschuur 

Bij het kopen van een houten kapschuur overkapping hebben wij enkele tips voor u op een rij gezet:

 • Wilt u een kapschuur overkapping of een kapschuur met berging / schuur?

 • Let op de dikte van de staanders 

 • De dikte van de schoren

 • Balkconstructies en balkdiktes, pen en gat verbinding is hoogwaardiger maar zeker niet goedkoop

 • Soort hout, onbehandeld Lariks Douglas is erg populair vanwege de kleur, maar ook Red Class wood is een goed alternatief. Eiken is alleen voor de liefhebber. 

 • Type bouwpakket, losse wanddelen of volledige voorgeboord bouwpakket zoals type Bergen L en XL.

 • Met of zonder vloer. Bij Gadero worden alle kapschuren zonder tegels, stenen of vlonderplanken geleverd

 • Worden wanden meegeleverd (enkelzijdig of dubbelzijdig) en wat is de wanddikte

 • Soorten wanden, rabatdelen, zweeds rabat of blokhutprofiel. Bij zwarte wanden ook checken hoevaak deze zwart gespoten zijn (bij Gadero altijd door en door zwart!)

 • Nokhoogte (overleg met de buren indien nodig) en doorloophoogte dak voorzijde / achterzijde

 • Dakplaten of een dak van veer en groef dakplanken (geeft een luxere uitstraling dan platen!)

 • Type dakbedekking, shingles, dakpannen of dakplanken met bevestingsmaterialen (let op, echte dakpannen maken uw dak relatief zwaar)

 • Oversteek dak (ivm ruimte voor plaatsen)

 • Kijk of de dakgoten er standaard bij zitten of dat u deze los moet bij bestellen.

 • Extra prijzen voor essentiele funderingselementen als betonpoeren en betonbanden

 • Check bij uw gemeente of een vergunning noodzakelijk is als u de kapschuur op de erfgrens wilt plaatsen

 • Maak van prefab, Lariks Kapschuur Bergen XL ook een handige carport, de XL heeft de staanders ruim uit elkaar staan zodat uw auto er gemakkelijk tussen past

Plaats de hoekstaanders van uw kapschuur bij voorkeur op betonpoeren en vul elke betonpoer aan met 1 zak snelcement. Zorg met name bij onbehandeld douglas ervoor dat de staanders minimaal 5 cm boven het maaiveld of de kapschuurvloer zweven voor een langere levensduur. De wanden van een kapschuur kunt u het beste plaatsen op betonbanden.

Montage kapschuur bouwen

Bekijk ook onze video met tips voor een kapschuur overkapping bouwen. In GaderoTV aflevering #29 maken we een reeds op maat gezaagde Tuindeco kapschuur van glad geschaafd douglas hout. Dit prefab model is ook hier te koop in 500 en 740 cm breedte en 410 cm diepte.

Dat uw staanders exact waterpas staan en op de juiste hoogte is een must. Om de staanders stabiel te positioneren is het raadzaam eerst eventuele wanden op te bouwen alvorens u met het dak begint. Test ook of uw staanders een exacte hoek van 90 graden hebben door de diagonale afstanden tussen de palen op te meten. De dakbalken hebben een stijgingspercentage van 30 a 40%.Kies voor de dakbalken een maat rond de 5x15 cm. Het dak maakt u van dubbel lip profielen of glad geschaafde vellingdelen. Schuif deze nooit te strak in elkaar. Bekijk de video voor meer tips.

Een kapschuur zelf plaatsen is te doen, zeker de reeds op maat gezaagde pakketten die wij aanbieden. De doe het zelf kapschuren vergen enige klus ervaring. 

U heeft een kapschuur die u te donker vindt? Plaats een louvredak, in GaderoTV aflevering #132 video ziet u hoe;

Bekijk ook onze overkappingen met tuinhuis en punt dak. Dit zijn prefab houten overkappingen met een gewoon puntig zadeldak. 

Zoekt u een prefab kapschuur die snel op te bouwen is? Bekijk dan onze kant en klare kapschuur Bergen L en XL modellen. Deze zijn volledig voorgezaagd en hierdoor extra snel te laten plaatsen. 

Wij bezorgen bovendien kapschuur overkappingen snel en vakkundig in heel Nederland en België. Daarbij bent u zeker van veilige Thuiswinkel Waarborg servicegaranties.

Kapschuur inspiratie

Veelgestelde vragen over houten kapschuur overkappingen