Plaatmateriaal

Plaatmateriaal voor ieder project

Bent u op zoek naar plaatmateriaal? Koop bij Gadero gemakkelijk plaatmateriaal dat geschikt is als dak voor een tuinhuis of overkapping of als betonplex voor het maken van betonbekisting. Bekijk ons assortiment op deze pagina en lees hier beneden alles over de verschillende plaatmaterialen!

Welk plaatmateriaal is geschikt voor buiten?

Plaatmateriaal is geschikt voor meerdere toepassingen. De platen zijn opgebouwd uit verschillende houtsoorten en zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Het houtachtig materiaal van de platen is in elkaar verlijmd en zorgt voor een uitstraling van massief hout.

De verschillende afmetingen maken de platen geschikt voor ontzettend veel toepassingen. Het is ook belangrijk om dit voor uzelf na te gaan. Worden de platen gebruikt voor constructieve toepassingen of is het bestemd voor zichtwerk? Op deze manier vindt u gemakkelijk het juiste plaatmateriaal voor de juiste toepassingen.

Welk plaatmaterialen zijn er?

Wanneer u op zoek gaat naar plaatmateriaal komt u ontzettend veel soorten tegen. Op deze pagina vindt u alle eigenschappen van OSB, multiplex, betonplex, underlayment en meer soorten plaatmateriaal voor buiten.

OSB platen

OSB is geschikt als dak of hardboard vloerplaat voor een overkapping. Daarnaast is het ook te gebruiken als binnenwand of kast. De plaat herkent u gemakkelijk aan de vlokkerige structuur. Daarom worden het ook wel vezelplaten genoemd. De platen zijn niet geschikt voor vochtige ruimtes.

Multiplex

Multiplex is gemaakt van hoogwaardig hout. Het is te onderscheiden in populieren multiplex en hardhouten multiplex. Bij Gadero verkopen we een breed assortiment aan naaldhouten, hardhouten mulitplex platen en Okoumé plaatmateriaal. Deze grote platen zijn vaak plat geschuurd en geschikt voor diverse toepassingen.

Betonplex

Deze soort wordt gemaakt van hoogwaardig Russisch berkenhout. Dit soort plaatmateriaal is geschikt voor veel toepassingen en staat bekend om een goede prijs kwaliteit verhouding. Naast dat we bij Gadero de gladde plaat verkopen, is er ook een variant met anti-slip zijde verkrijgbaar.

Betonplex wordt veel gebruikt voor het maken van bekistingen voor betonnen funderingen. Ook zien we betonplexplaten steeds meer terug als antislipplaat in aanhangerwagens. Betonplex is een plaat met een epoxy laag, deze gladde laag zorgt ervoor dat uw beton niet hecht aan deze platen.

Underlayment

Voor buitengebruik worden ook veel underlayment platen gebruik. Dit zijn platen die bestaan uit diverse fineerlagen over elkaar heen. De platen zijn zeer vormvast en hebben minimale werking. Ze worden het vaakst gebruikt als vloer of dak voor een overkapping.

Gevelplaat HPL

HPL wordt niet gemaakt van hout, maar van kunststof. Dit plaatmateriaal is onderhoudsarm en daarmee uitermate geschikt als gevel. Bij Gadero koopt u dit kunststof plaatmateriaal in meerdere kleuren.

betonplexplaat zwart

Voor buiten zijn diverse soorten plaatmateriaal geschikt. Het is per soort altijd even goed opletten voor welk gebruik de plaat geschikt is. Onder buitengebruik wordt altijd bedoeld: verwerking in constructies en niet direct in contact met regen en water. Sommige plaatmaterialen zijn eenvoudig te bewerken, andere soorten weer niet. Kies voor buitengebruik tot slot nooit de dunste maat, hout wil buiten werken en hoe dikker de plaat hoe beter deze blijft. Aanbevolen dikte voor dakplaten en vloerplaten is 18 mm, voor wanden kunt u dunnere maten kiezen.

Wij hebben uitsluitend kwalitatieve plaatmaterialen bij Gadero! Bekijk een ruim assortiment aan kunststof en houten plaatmateriaal. Voor vragen en advies kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode