Logo Gadero
service

OSB 18mm 244 x 122 cm plaatmateriaal

Productnummer
LDS54001-18-2440-1220
Kwaliteit: OSB3
1 plaat is 3m2
model_osb_plaat
model_osb_18mm_zolder
model_osb_plaatmateriaal
model_osb_platen_vloer
Per stuk,vanaf

29,75

incl. BTW

1 variant op voorraad
1 tot 5 dagen
Details
Lengte
244 cm
Breedte
122 cm
Kies afmetingen
1 - 5 dagen
205 stuks
29,75
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

  • Vezelplaat licht geschuurd

  • 18 mm dikte geschikt voor overkapping dak of vloer

  • Betaalbaar plaatmateriaal, watervast OSB 3

  • Minder sterk dan underlayment

Specificaties

Materiaal
Hout
Houtsoort
Naaldhout
Lengte
244 cm
Breedte
122 cm

OSB 18mm 244 x 122 cm plaatmateriaal

Deze OSB platen van 18 mm dikte zijn aantrekkelijk qua prijs en geschikt voor het maken van een dak of vloer voor uw tuinhuis of overkapping. OSB platen herkent u aan de eigenzinnige, vlokkerige structuur, om die reden ook wel vezelplaat genoemd. Ook kunt u decoratief van OSB platen een wand bekleding of bijvoorbeeld een trendy toonbank, binnenwand of kast maken.

Kwaliteit OSB3

Deze OSB platen type OSB3 zijn watervast verlijmd en daardoor sterker en meer geschikt voor verwerking in overkappingen, kapschuren en tuinhuisjes. Gebruik deze OSB platen met balken verticaal en horizontaal om de 40 cm. Dit type plaatmateriaal is niet geschikt voor aanraking met water. Kies onder underlayment platen voor een sterker product.

Tong en groef wanneer wel en wanneer niet

Deze OSB platen zijn gemaakt van grenen en vuren hout uit verantwoord beheerde bossen. Vanaf de 12 mm dikte OSB platen zijn de lange zijden voorzien van een tong en groef zodat de houtplaten inelkaar schuiven. De 9 mm platen hebben geen tong en groef. De breedte van deze zogenaamde dakbeschotplaten is 122 cm, de lengte van dit type plaatmateriaal is 244 cm. Deze OSB plaat wordt ook wel vezelplaat genoemd. Koop deze bij bouwmaterialengroothandel Gadero in 9, 12 en 18 mm dikte. Voor daken en vloeren word doorgaans de 18 mm dikte gekozen. Hou altijd rekening met werking van hout, dus NOOIT te strak in elkaar monteren. Rekening houden met krimp en uitzetting dus.

Bestel hier ook uw balkhout e.d.

U gaat een overkapping in de tuin of houten schuur op maat bouwen? Bestel uw OSB plaatmateriaal samen met constructiehout van lariks douglas of geïmpregneerd hout nu bij uw nummer 1 houthandel van de Benelux. Naast timmerhout zoals SLS vuren balken en Lariks Douglas constructiehout bieden wij dakmaterialen zoals EPDM folie, dakleer, aluminium dakpanplaten, panlatten, cedar pannen en meer dakbenodigdheden. Bestel ook betonpoeren en betonbanden voor uw fundering mee.

Ontdek het gemak van online constructieplaten en houtplaten kopen met levering overal in Vlaanderen en nederland. Na bezorging zorgen voor het droog stallen van deze platen!

Let op: Wij adviseren altijd om de randen te behandelen met een sealer! Zo voorkomt u dat er vocht in de platen trekt en voor problemen zorgt van binnenuit. Met een goede randsealer voorkomt u schimmel en houtrot! Zie gerelateerde producten voor onze randsealers van Frencken.