Logo Gadero
service

Keramische tegel Excluton Kera Lyon 90x90x3cm

Productnummer
EX99600
Neemt geen vocht en vuil op
Kleur-, kras-, en slijtvast
2000699
1600869662
1600939487
1600939581
Per m2

69,43

incl. BTW

Op voorraad
1 tot 2 weken
Details
Lengte
90 cm
Breedte
90 cm

Aantal m2 / stuks

Je krijgt 1 stuks á € 56,45

  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Zeer onderhoudsvriendelijk

  • Kleur-, kras-, en slijtvast

  • Vlek- vorst en zuurbestendig

  • Niet geschikt voor aftrillen

  • Niet geschikt voor uw oprit

Specificaties

Gewicht
67 kg
Materiaal
Keramiek
Kleur
Grijs
Lengte
90 cm
Breedte
90 cm
Dikte
3 cm
Benodigde per m2
1.23

Keramische tegel Excluton Kera Lyon 90x90x3cm

De keramische tuintegel Kera Lyon 90x90x3 cm van Excluton is een tegel die u kiest voor het leven door de voordelen die keramiek u biedt. Omdat deze tegels gemaakt zijn van 100% massief keramiek kunnen vocht en vuil niet in de tegel trekken. Omdat groene aanslag geen kans maakt hoeft u uw terras dus ook aanzienlijk minder schoon te maken en te onderhouden, in tegenstelling tot betontegels. Maar keramiek heeft nog meer gunstige eigenschappen. Zo zijn de tegels zowel kleur-, kras- als slijtvast en zijn ze bestand tegen vlekken, vorst en zuur. Ook dit draagt bij aan hun lange levensduur, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Keramische tegels leggen

Bij het leggen van keramische tegels is het van belang dat de ondergrond stevig is. Wij raden u dan ook een ondergrond aan van 20 cm puin met daarop een zandbed van 8 cm stabilisatiezand en een laag straatzand van 1 cm om het afreien makkelijker te maken. Houd altijd rekening met het afschot zodat water er makkelijk af kan lopen. Tril het zandbed af en leg de tegels met behulp van voegkruisjes. Zo weet u altijd zeker dat de voegen overal even breed zijn. Klop de tegels alleen aan met een rubberen hamer en voeg als laatste af met voegmortel. Bekijk de bovenstaande video of lees onze blog voor een uitgebreide uitleg en extra tips!

Omdat deze tegel van 3 cm dik relatief licht is in tegenstelling tot de 4 cm dikke variant zijn ze ook nog eens geschikt voor uw dakterras! Ze zijn door deze dikte echter niet geschikt voor uw oprit en kunnen ook niet afgetrilt worden. Onder deze zware belastingen kunnen de tegels breken.

Tip!

Omdat de tegel een hoge hardheid heeft is het van belang om, wanneer deze op maat gezaagd moeten worden, dit te doen met een watergekoelde zaagtafel voorzien van een diamantzaagblad type Gres Ultra S2.

Zoekt u de voordelen, maar is dit niet de tegel voor u? Bekijk dan ons volledig assortiment Kera Full Body of Kera Twice!