Keramische tegel Excluton Kera Henegouwen 60x60x3cm

Productnummer: EX21700   |   Kleur-, kras- en slijtvast   |   Gaan een leven lang mee

€ 59,69 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Keramische tegel Excluton Kera Henegouwen 60x60x3cm

  • Kleur-, kras- en slijtvast
  • Zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam
  • Ook geschikt voor uw dakterras
  • Niet geschikt voor aftrillen
  • Niet geschikt voor uw oprit

Keramische tegel Excluton Kera Henegouwen 60x60x3cm

Kiest u voor de Kera Henegouwen 60x60x3cm van Excluton, dan kiest u voor een prachtige, zwarte tegel die een leven lang meegaat, maar weinig onderhoud vereist. Deze tuintegel is gemaakt van 100% massief keramiek. Dit betekent dat de tegel gemaakt is van verschillende lagen klei die onder hoge druk samen zijn geperst en gebakken op een zeer hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat een steenachtig materiaal, dit noemen we keramiek. Door dit proces kent de Kera Henegouwen vele pluspunten. 

Voordelen van keramiek

Door de wijze waarop keramiek wordt gemaakt is de steen niet poreus, maar heeft het juist een hoogte dichtheid waardoor er niks in de tegel kan trekken. Vocht en vuil maken dus geen kans! Daarnaast zijn deze tegels ook zeer kleurvast, waardoor uw nieuwe terras er nog jaren als nieuw uit blijft zien. Ook zijn deze tegels bestand tegen intensief gebruik omdat krassen, vlekken, vorst, zout en zuur geen beschadigingen aan uw terras achterlaten en makkelijk te verwijderen zijn. Let echter wel op met zware belastingen. Door hun dikte van 3 cm kunnen de tegels geen zware belastingen van bijvoorbeeld auto’s dragen en onder deze omstandigheden wel beschadigen of breken. Het is daarom ook afgeraden om de tegels af te trillen. Maar deze dikte van 3 cm heeft wel als voordeel dat de tegels licht genoeg zijn om te plaatsen op uw dakterras. 

Keramische tegels leggen

Bij het leggen van massieve keramische tegels is het van belang dat u werkt op een stevige ondergrond. Wij raden u aan om met een ondergrond te werken van minimaal 20 cm puin met daarop een laag van 8 cm stabilisatiezand en 1 cm straatzand om het afreien makkelijker te maken. Zorg voor een afschot voor uw waterafvoer en tril het zandbed aan. Leg de tegels altijd met behulp van voegkruisjes om ervoor te zorgen dat de voegen overal even breed zijn voor een strak uitziend terras. Klop de tegels alleen aan met een rubberen hamer en voeg als laatste af met voegmortel. Bekijk bovenstaande video of lees onze blog voor een uitgebreide uitleg. 

Tip!

Omdat de tegel een hoge hardheid heeft is het van belang om, wanneer deze op maat gezaagd moeten worden, dit te doen met een watergekoelde zaagtafel voorzien van een diamantzaagblad type Gres Ultra S2. Deze tegel is door zijn dikte van 3 cm niet geschikt om af te trillen of voor uw oprit. 

Bent u enthousiast over de Kera Henegouwen 60x60x3cm, maar bent u toch op zoek naar een andere kleur of een ander formaat? Bekijk dan ons volledig assortiment keramische tegels van Kera Full Body en Kera Twice! Voeg ook uw extra benodigdheden, zoals zand, opsluitbanden, voegmortel en waterafvoer, toe aan uw bestelling om meteen aan de slag te kunnen in uw tuin!


Doe hier inspiratie op

Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Keramische tegels Kera Henegouwen Keramische tegel Excluton Kera Henegouwen 60x60x3cm   |   Kleur-, kras- en slijtvast   |   Gaan een leven lang mee Op voorraad
€ 59,69 Per m2 incl. BTW