Logo Gadero
service

Tuinverblijven

Bekijk op deze pagina ons ruime assortiment tuinverblijven en alles wat u nodig heeft om uw tuinverblijf goed te kunnen installeren. Tuinverblijven kunt u gebruiken als ontspanningsruimte of werkruimte maar ook als berging voor tuingereedschap, fietsen en andere spullen. Al onze tuinverblijven worden gemaakt van PEFC gecertificeerd hout, waardoor u verzekerd bent van een duurzaam tuinverblijf waar u lang van kunt genieten.

De soorten en toepassingen voor tuinverblijven

Tuinhuis:

Een tuinhuis, zoals de naam al aangeeft, is in essentie een klein gebouw dat zich in de tuin bevindt. Tuinhuizen variëren in grootte, stijl en functionaliteit, maar wordt meestal gebruikt als opslagruimte voor tuingereedschap, grasmaaiers, fietsen of als een ontspanningsruimte in combinatie met tuinmeubilair. Een tuinhuisje kan ook dienen als atelier of zelfs als een speelruimte voor kinderen.

Een tuinhuis is meestal gebouwd van hout of metaal of een combinatie hiervan en kunnen een breed scala aan ontwerpen hebben, van klassiek, modern tot luxueus. Daarnaast zijn er tuinhuizen met puntdak, zadeldak of plat dak. Kortom genoeg mogelijkheden met onze tuinverblijven!

Blokhut:

Aan de andere kant is een blokhut specifiek een type tuinhuis dat wordt gekenmerkt door zijn constructiemethode en materiaalgebruik. Blokhutten worden gebouwd met massieve houten blokhutprofielen die in elkaar passen, zonder dat er nagels of andere bevestigingsmiddelen nodig zijn. Dit maakt ze stevig en duurzaam. Blokhutten zijn vaak geassocieerd met een rustieke uitstraling en worden vaak gebruikt als extra leefruimte, zoals een gastenverblijf, een buitenkantoor, een hobbyruimte of zelfs als een vakantiehuisje.

Blokhutten zijn er in diverse uitvoeringen en wanddiktes. Blokhutten met een wanddikte van boven de ca. 50mm bieden over het algemeen uitstekende isolatie en kunnen het hele jaar door worden gebruikt vanwege hun weerbestendige eigenschappen.

Buitenverblijf:

Een buitenverblijf is een accommodatie die specifiek is bedoeld voor recreatief verblijf of als tweede verblijf in een tuin. Buitenverblijven variëren in grootte en stijl, van kleine hutten tot luxueuze villa's, en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder vakanties of een permanente tweede woning. Veel mensen kiezen ervoor om een buitenverblijf te bezitten als een investering, aangezien het kan dienen als een bron van extra inkomen door middel van verhuur als B&B.

Anders dan bij een blokhut of tuinhuis kenmerkt een buitenverblijf zich door een dikkere wanddikte en dubbele beglazing voor goede isolatie. Een buitenverblijf biedt veelal ook meerdere compartimenten of verdiepingen die divers gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan een leefruimte, slaapvertrekken, keuken en toilet.

Tuinkantoor:

Een tuinkantoor, ook wel bekend als tuinstudio, is een opkomende trend in de wereld van het nieuwe thuiswerken of zelfstandig ondernemerschap aan huis. Dit unieke concept biedt een geïsoleerde werkruimte in de nabijheid van een woning, waardoor het de perfecte oplossing is voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en inspirerende omgeving om te werken. Een tuinkantoor is doorgaans een losstaande houten structuur in de tuin van een woning. Het kan variëren in grootte, van compacte cabines tot ruime studio's, afhankelijk van de behoeften en beschikbare ruimte. Goede isolatie, dubbele beglazing en een goede lichtinval door veel ramen zorgen ervoor dat de ruimte aangenaam blijft, en functioneel is om er goed te kunnen werken.

Houten garage:

Een houten garage biedt een uitstekende combinatie van functionaliteit en duurzaamheid. Een houten garage voegt niet alleen een vleugje charme toe aan uw huis, maar biedt het ook diverse voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor veel huiseigenaren. Een houten garage wordt vooral gebruikt voor opslag en bescherming van voertuigen. Houten garage's kunnen variëren in grootte, van kleine bijgebouwen tot ruime houten gebouwen met meerdere compartimenten. Zo kan een garage naast de bescherming van auto's of motoren ook worden gebruikt voor het opbergen van tuingereedschap of gebruikt worden als werkruimte.

Houten schuur:

Een houten schuur is vaak een groter gebouw dan een tuinhuis, dat veelal wordt gebruikt als opslagruimte, werkplaats of hobbyruimte. Kortom, een ideale plek om te werken of je hobby uit te voeren zonder de rest van het huis te storen. Houten schuren kunnen variëren in grootte, van kleine bijgebouwen tot ruime houten gebouwen met meerdere compartimenten. Grotere houten schuren met een minimale wanddikte van 50mm bieden tevens een goede isolatie, wat kan helpen om de temperatuur binnen de schuur te reguleren.

Pipowagen:

Een houten pipowagen roept beelden op van rustieke charme, romantiek en vrijheid. Deze iconische voertuigen hebben een speciale plaats veroverd in de harten van mensen over de hele wereld. Maar waarom kiezen voor een houten pipowagen? Wat maakt ze zo speciaal en welke toepassingen hebben ze? Houten pipowagens zijn erg populair en kunnen worden gebruikt als vakantiehuisje of bij uitstek als een bron van extra inkomen door middel van verhuur als B&B. Een houten pipowagen biedt een unieke en gezellige accommodatie voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders dan een standaard hotelverblijf. Een typische houten pipowagen heeft een gebogen dak, grote wielen en een gezellig interieur met houten panelen en handgemaakte details.

Tuinverblijf Toebehoren en Accessoires

De meeste tuinverblijven, of het nu gaat om een tuinhuis, blokhut, pipowagen of houten garaga worden in een basisvorm aangeboden, veelal onbehandeld. Om optimaal te genieten van uw tuinverblijf, zijn er verschillende toebehoren en accessoires beschikbaar die zorgen voor extra duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke toebehoren en accessoires voor tuinverblijven, inclusief fundering, dakbedekking, houten vloer en dakgootset.

Fundering:

Een solide fundering is essentieel voor de stabiliteit en duurzaamheid van uw tuinverblijf. Er zijn verschillende opties voor funderingsmaterialen, waaronder een betonnen fundering of houten balken (funderingsbalken). De keuze hangt af van factoren zoals de grootte van het tuinverblijf, de bodemgesteldheid en uw persoonlijke voorkeur. Een goed aangelegde fundering zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en voorkomt verzakkingen, waardoor uw tuinverblijf jarenlang stevig blijft staan.

Dakbedekking:

Het kiezen van de juiste dakbedekking is cruciaal voor bescherming tegen weersinvloeden en het behoud van de structuur van uw tuinverblijf. Populaire opties zijn onder meer bitumen dakbedekking, dakshingles, dakpanplaten en EPDM. Elk materiaal heeft zijn eigen esthetische uitstraling, isolerende eigenschappen en onderhoudsvereisten. Zorg ervoor dat de dakbedekking goed wordt geïnstalleerd om lekkages te voorkomen en de levensduur van uw tuinverblijf te verlengen.

Houten Vloer:

Een houten vloer voegt warmte en natuurlijke schoonheid toe aan uw tuinverblijf, terwijl het een comfortabele ondergrond biedt om te ontspannen en te genieten van de buitenruimte. Houten vloeren kunnen worden gemaakt van verschillende houtsoorten, zoals grenen en zijn vaak als pakket op maat mee te bestellen in diverse diktematen, onbehandeld of geïmpregneerd.

Dakgootset:

Een dakgootset is een praktische toevoeging aan uw tuinverblijf, omdat het helpt bij het afvoeren van regenwater en voorkomt dat water langs de muren sijpelt. Beschikbaar in verschillende materialen zoals PVC, aluminium of zink, kunt u een dakgootset kiezen die past bij de stijl en uitstraling van uw tuinverblijf. Zorg ervoor dat de dakgoot regelmatig wordt gereinigd om verstoppingen te voorkomen en een efficiënte waterafvoer te garanderen.

Kortom, door het toevoegen van deze essentiële toebehoren en accessoires kunt u uw tuinverblijf transformeren tot een functionele en uitnodigende ruimte waar u kunt genieten van het buitenleven in alle comfort en stijl.

Installatie en onderhoud van je tuinverblijf

Natuurlijk wilt u dat uw tuinverblijf goed geïnstalleerd wordt. Gelukkig hebben wij al ruim 30 jaar ervaring in het installeren van tuinhuizen,blokhutten en tuinkantoren. Bekijk onze montageservice zodat ons montageteam je tuinverblijf vakkundig kan installeren. Ons montageteam garandeert een zorgvuldige montage van het tuinverblijf zodat deze stevig staat, duurzaam is en voldoet aan je verwachtingen.

Fundering

Doorgaans worden tuinverblijven op een stevige ondergrond geplaatst zoals een betonvloer of op straatstenen, Betonpoeren worden ook wel eens gebruikt en zijn een solide ondersteuning voor de vloerconstructie zodat het tuinverblijf bestand is tegen alle weeromstandigheden.

Isolatie

Wil je je tuinverblijf gebruiken voor permanente bewoning? Dan raden we altijd aan om te isoleren. Denk hierbij aan het aanbrengen van isolatiemateriaal tussen de wandstijlen. Het isoleren van het dak door het aanbrengen van isolatiemateriaal tussen de dakspanten. Tot het isoleren van de vloer met isolatieplaten.

Ventilatie

Om vochtproblemen te voorkomen en de temperatuur te reguleren van je tuinverblijf raden we aan om goed te ventileren. Denk hierbij aan het plaatsen van ventilatieroosters. Om de luchtstroming tussen binnen en buitenruimte te bevorderen. Zo laat je verse lucht binnen. Wat weer bijdraagt aan een prettige leefomgeving.

Waterdicht maken

De meegeleverde dakbedekking zorgt ervoor dat het dak van uw tuinverblijf altijd waterdicht is. Dit geld voor zowel de EPDM dakfolie als dakshingles als dakpannen. Wilt u zeker zijn dat uw tuinverblijf waterdicht is? Behandel het hout dan met een beits of lak om het hout te beschermen tegen weersinvloeden.

Onderhoudsrichtlijnen

Wij raden aan om regelmatig je tuinverblijf te reinigen. Pak een zachte borstel met een mild schoonmaakmiddel om stof en vuil te verwijderen. Inspecteer regelmatig je tuinverblijf op tekenen van schade, scheuren, houtrot, losse onderdelen of andere problemen. Repareer deze gebreken onmiddellijk om verdere schade te voorkomen. Behandel het hout met een beits, lak of houtolie om het hout te beschermen tegen Uv-straling en andere weersinvloeden. Door deze stappen regelmatig te doen kun je de levensduur van je tuinverblijf aanzienlijk verlegen en ervoor zrgen dat het mooi blijft.

De verschillende stijlen uitgelicht

 • buitenverblijf-douglas-klassiek-gadero-type-1-zwarte-wanden
  Klassiek buitenverbijf
  Een klassiek tuinverblijf wordt gekenmerkt door de klassieke dakstructuur. Een plat dak gekenmerkt met een kleine dakoverstek.
 • Modern tuinverblijf
  Modern tuinverblijf
  Een modern tuinverblijf heeft een moderne uitstraling. Dit model wordt gekenmerkt door de strakke afwerking en vierkante vorm van het tuinverblijf.
 • Landelijk buitenverblijf
  Landelijk buitenverblijf
  Een landelijk tuinhuis wordt gekenmerkt door het zadeldak of wolfskapdak. Vaak bekleed met dakpannen of riet. Wat het tuinverblijf een landelijke uitstraling geeft
 • Waarom een tuinverblijf van Gadero?

  Ruime keuze

  Gadero biedt al 34 jaar het grootste assortiment tuinverblijven, waaronder tuinhuisjes, blokhutten, veranda's en houten chalets gemaakt van kwalitatief hoogwaardig tuinhout.

  Duurzaamheid

  Onze tuinverblijven zijn gemaakt van PEFC gecertificeerd hout. Dit biedt de garantie dat het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen waar selectieve kap plaatsvindt. Hierdoor wordt er zo min mogelijk bos beschadigd. Daarnaast zijn het duurzame houtsoorten die we indien gewenst zelfs kunnen impregneren. Dit verlengt de levensduur van uw tuinverblijf aanzienlijk. Zodat u langer kunt genieten van uw tuinverblijf.

  Kwaliteit

  We staan al jaren bekend om onze hoogwaardige producten van merken zoals Tuindeco, Karibu en Interflex. Hier worden alleen duurzame materialen voor gebruikt wat zorgt voor een lange levensduur. van uw tuinverblijf

  Deskundig advies

  Het team van Gadero bestaat uit experts op het gebied van alle soorten tuinverblijven. Wij voorzien je van deskundig advies over welk tuinverblijf het beste past bij jouw situatie. En hoe je je tuinverblijf het beste kunt installeren en onderhouden.

  Maatwerkopties

  Vindt u niets in ons assortiment wat aansluit op uw wensen? Bekijk dan onze maatwerkopties, zodat wij een tuinverblijf voor u kunnen ontwerpen en bouwen dat precies aansluit op uw wensen.

  Betrouwbare service

  Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om u te helpen met uw problemen. Wij steven ernaar om onze klanten altijd tevreden te stellen en eventuele problemen snel op te lossen.