Keramische tegel Excluton Kera Lyon 60x60x3cm

Productnummer: EX31700   |   Kleur-, kras- en slijtvast   |   Gaat een leven lang mee

€ 57,94 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Keramische tegel Excluton Kera Lyon 60x60x3cm

  • Kleur-, kras- en slijtvast
  • Een duurzame en milieubewuste keuze
  • Ook geschikt voor uw dakterras of bij het zwembad
  • Niet geschikt voor aftrillen
  • Niet geschikt voor uw oprit

Keramische tegel Excluton Kera Lyon 60x60x3cm

Bent u op zoek naar een tuintegel in het populaire formaat 60x60 die weinig onderhoud vereist, maar wel een leven lang mee gaat? Zoek dan niet verder en kies de Kera Lyon keramische terrastegel van A-merk producent Excluton! Niet alleen geeft deze prachtige  bruin/grijze terrastegel van 100% massief keramiek een luxe uitstraling aan uw tuin, de tegels heeft verschillende fantastische eigenschappen. 

De vele voordelen van keramiek

Keramiek is gemaakt van meerdere lagen klei die onder hoge druk worden samengeperst en op hoge temperatuur wordt afgebakken. Hierdoor ontstaat een steenachtig materiaal met een hoge dichtheid. Dit betekend dat er niks in de tegel kan trekken en dat vuil en vocht de tegel dus niet aan kunnen tasten. Daarnaast maakt dit proces tegel kleur-, kras- en slijtvast. Hierdoor kunt u het terras of looppad intensief gebruiken zonder dat de tegels beschadigen, bijvoorbeeld door tuinmeubilair. Ditzelfde geldt ook voor vlekken, vorst, zout en zuur. U neemt dus een duurzame en milieuvriendelijke keus voor uw tuin. Omdat de tegels slechts 3 cm dik zijn, zijn ze ook nog eens geschikt voor uw dakterras en omdat ze stroef zijn kunt u ze ook gebruiken om het gebied rond uw zwembad op te leuken. 

Keramisch tegels leggen

Voor het plaatsen van massieve keramische tegels is het zeer belangrijk dat u met een goed, stevig zandbed werkt. Wij raden een puinlaag van 20 cm, daarop een laag stabilisatiezand van 8 cm en 1 cm straatzand voor het afreien aan. Bekijk bovenstaande video of lees onze blog voor een uitgebreid stappenplan voor het aanleggen van keramische tegel. Tip! Omdat de tegel een hoge hardheid heeft is het van belang om, wanneer deze op maat gezaagd moeten worden, dit te doen met een watergekoelde zaagtafel voorzien van een diamantzaagblad type Gres Ultra S2. Deze tegel is door zijn dikte van 3 cm niet geschikt om af te trillen of voor uw oprit. 

Bent u enthousiast geworden over de voordelen die massief keramische tegels u bieden, maar bent u op zoek naar een andere kleur of ander formaat? Bekijk dan ons volledige aanbod Kera Full Body of Kera Twice terrastegels!


Doe hier inspiratie op

Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Keramische tegels Kera Lyon Keramische tegel Excluton Kera Lyon 60x60x3cm   |   Kleur-, kras- en slijtvast   |   Gaat een leven lang mee Op voorraad
€ 57,94 Per m2 incl. BTW