Logo Gadero
service

Keramische tegel Excluton Kera Kortrijk 60x60x3cm

Productnummer
EX61700
Kleur-, kras- en slijtvast
Minder snel groene aanslag
2000716
Per m2

51,29

incl. BTW

Niet op voorraad
Details
Lengte
60 cm
Breedte
60 cm
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Kleur-, kras- en slijtvast

  • Een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze

  • Ook geschikt voor uw dakterras of voor bij uw zwembad

  • Niet geschikt voor aftrillen

  • Niet geschikt voor uw oprit

Specificaties

Gewicht
67 kg
Materiaal
Keramiek
Kleur
Grijs
Lengte
60 cm
Breedte
60 cm
Dikte
3 cm
Benodigde per m2
2.78

Keramische tegel Excluton Kera Kortrijk 60x60x3cm

Als u voor de keramische tegel Kera Kortrijk 60x60x3cm van Excluton kiest, kiest u voor een luxe uitstraling, kwaliteit en hoge onderhoudsvriendelijkheid voor uw terras. Deze tegel is 3cm dik en gemaakt van massief keramiek. Dit maakt de steen erg duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken, vorst, zout en zuur. Groene aanslag heeft ook weinig kan om uw bestrating aan te tasten en doordat de steen kleurvast blijft uw terras voor zeer lange tijd als nieuw! Omdat de tegel relatief licht is in vergelijking met de 4 cm dikke variant is hij ook zeer geschikt voor uw dakterras en volstaat een zandbed wanneer u ze in uw tuin wilt aanleggen.

Keramisch terras leggen

Zorg voor een ondergrond van puin van 20 cm met daarop een zandbed van 8 cm stabilisatiezand en 1 cm straatzand. De puinlaag zorgt ervoor dat water zijn weg naar beneden kan vinden en de toplaag van straatzand vergemakkelijkt het afreien. Tril het zandbed altijd af. U kunt nu de tegels leggen, doe dit altijd met behulp van voegkruisjes zodat u er zeker van bent dat de voegen overal even breed zijn. Daarnaast moet uw terras een afschot hebben waardoor water makkelijk kan weglopen. Klop de stenen als laatst aan met een rubberen hamer, spuit uw bestrating schoon en voeg het af met voegmortel. Voor meer tips en een uitgebreide uitleg kunt u onze blog lezen!

Waar moet u op letten.

Omdat de tegel een hoge hardheid heeft is het van belang om, wanneer deze op maat gezaagd moeten worden, dit te doen met een watergekoelde zaagtafel voorzien van een diamantzaagblad type Gres Ultra S2. Deze tegel is door zijn dikte van 3 cm niet geschikt om af te trillen of voor uw oprit.

Bent u enthousiast over de keramische tegels van Kera, maar zoekt u een andere variant? Bekijk dan ons heel assortiment Kera Full Body en Kera Twice. Liever een ander soort tegel? Bekijk dan ook ons aanbod in betonnen terrastegels en natuurstenen tegels.