Logo Gadero
inspiratieservice
Blog

3 tips voor de aanschaf van een aanbouw veranda

Gadero logo
Geschreven doorHanneke

Ziet u uzelf deze zomer al ontspannen zitten onder uw eigen overkapping? Bij Gadero bieden we zowel houten als aluminium aanbouw veranda’s aan, zodat u altijd een overkapping vindt die bij uw tuin past. Plaats in uw landelijke tuin bijvoorbeeld een robuuste Lariks Douglas overkapping of maak uw moderne tuin af met een luxe aluminium aanbouw veranda. Nadat u de keuze voor materiaal gemaakt heeft, zijn er nog meer zaken om over na te denken. 

Met de onderstaande 3 tips helpen wij u op weg om de ideale aanbouw veranda voor uw tuin te vinden. Zo weet u waar u op moet letten voordat u tot aankoop overgaat. 

aluminium-terrasoverkapping-legend antraciet helder-polycarbonaat

1. Plaats van de veranda

U heeft dus besloten dat er een aanbouw veranda in uw tuin komt. Dan zijn er vervolgens nog een aantal praktische zaken om over na te denken. Een van de voornaamste is de plaats van uw overkapping. Waar u uw overkapping in de tuin neerzet beïnvloedt namelijk een paar andere keuzes, zoals de dakbedekking die u kiest. 

U heeft bijvoorbeeld een tuin op het zuiden en wil deze overkapping gaan gebruiken om meer schaduw in uw tuin te creëren. Heerlijk een koele plek om te zitten in de zomer! Dan past u uw dakbedekking daarop aan. Bij een aluminium overkapping kiest u dan bijvoorbeeld voor warmtewerende dakplaten of glazen dakbedekking met een zonnewering, zodat u zeker weet dat u op warme dag ook onder uw overkapping kunt zitten. Bij een houten overkapping zijn melkwitte polycarbonaat dakplaten of een dicht dak met dakbeschot dan een idee. 

aanbouw-veranda-aluminium-wit

Heeft u juist veel schaduw in de tuin en zoekt u een plek om overdekt te zitten, ook als het wat kouder is? Dan gaat u bijvoorbeeld voor heldere polycarbonaat dakplaten. Zo krijgt u nog veel licht onder uw overkapping en ook in huis. Bij een aluminium aanbouw veranda bestelt u dan ook gelijk LED verlichting mee, dit geeft uw veranda een mooie uitstraling en zorgt ervoor dat u ‘s avonds ook lekker buiten kunt zitten. 

2. Grootte van de veranda

Is het uw tuindroom om met de hele familie onder de veranda te kunnen zitten en eten? Dan heeft u waarschijnlijk een grote eettafel in gedachten om onder uw nieuwe veranda te plaatsen. Een grote tafel met stoelen en ook nog wat beweegruimte vraagt al snel om een overkapping van minimaal 3.5 meter diep. Zo weet u zeker dat iedereen ontspannen kan zitten en ook nog om te tafel heen kan lopen. De diepte van uw veranda is dus afhankelijk van het doel waarvoor u met deze nieuwe aanbouw wil gaan gebruiken.

legend-plus-edition-aluminium-overkapping-garden-dreams

3. Hoogte van de veranda

Ook de hoogte van uw veranda is van belang. Uw gevel moet genoeg ruimte hebben voor de aanbouw veranda. Bedenk dus van te voren of u dit kunt realiseren. Zo dient u bij het gebruik van polycarbonaat platen een afschot van minimaal 8 graden aan te houden. Dit betekent dat uw dak per meter 13 - 14 cm afloopt. Dit is belangrijk omdat zo het condenswater uit de dakplaten kan lopen. Hierdoor gaan uw polycarbonaatplaten langer mee. 

polycarbonaat-platen-melkwit

Bij de hoogte van een aluminium overkapping houdt u rekening met de onderkant goothoogte, dit is standaard 210 cm. Hier telt u dus iets bij op, zodat u ruimte heeft om het dak schuin te laten lopen. De wanden zijn ook standaard 210 cm, maar kunnen aan de zijkant iets hoger zijn in verband met het afschot. Maatwerk is hierin mogelijk, neem daarvoor contact met ons op. Monteren op een egale muur is makkelijker, maar niet noodzakelijk. Heeft u geen egale muur? Dan geven wij u graag advies over hoe u dit het beste aanpakt.

Aanbouw veranda laten plaatsen

Een houten aanbouw veranda is eenvoudiger zelf te plaatsen dan een aluminium overkapping. Wij snappen dan ook dat u voor uw aluminium overkapping wel wat extra hulp kunt gebruiken. Kies dan bijvoorbeeld voor onze inmeet en montage service. Zo weet u zeker dat uw nieuwe aluminium overkapping degelijk geplaatst wordt. Ook voor een houten aanbouw veranda is het mogelijk om gebruik te maken van onze montageservice. Neem contact op als u op zoek bent naar maatwerk of nog vragen hebt over de plaatsing van uw aanbouw veranda. Bekijk ook onze klustips voor het zelf plaatsen van een overkapping voordat u aan de slag gaat. 

aanbouw-veranda-douglas-hout 1 (1)

Bij Gadero vindt u verschillende kant-en-klare aanbouwveranda's en overkappingen om direct in uw tuin te plaatsen. Ook hebben wij constructiehout in ons assortiment, voor als u zelf een aanbouw veranda op maat wil maken. Zoekt u iets meer dan alleen een veranda? Bekijk dan ook onze luxe aluminium tuinkamers.

Montagetips aluminium tuinkamer bouwen

Meer blog posts