Vlonderpalen

vlonder bouwen tips Onder vlonderpalen verstaan wij niets anders dan vierkante palen geschikt voor een vlonder, terras of steiger. Doorgaans bestelt men bij woningen onze hardhouten vierkante palen van 6 x 6 cm dikte. Voor aanlegsteigers bouwen adviseren wij 10 x 10 palen te gebruiken. Bestel voor de beste prijs / kwaliteitverhouding hier piketpalen, vlonderplanken, balken en meer benodigdheden bij houthandel Gadero, het adres voor uw vlonder materialen. Raadpleeg eveneens onze slimme rekentool

Hardhouten vlonderpalen

Voor een vlonderterras dat lang mee moet gaan kiest u voor vierkante hardhouten palen. De meest gebruikte afmeting van de palen is bij de bouw van een vlonder 6,0 bij 6,0 cm. Bij aanlegsteigers kunt u zelfs grotere paaldiktes zoals 8,0 cm x 8,0 cm en 9.0 x 9.0 cm kiezen (tot maarliefst 4 meter lengte!). Vierkante palen zijn bij ons in de lengten 2,00, 2.50, 2.75 en 3.00 meter leverbaar. Bij een (permanent) vochtige bodem adviseren wij hardhouten palen te gebruiken. De gepunte, vierkante paal is eenvoudig in de grond aan te brengen. Hiervoor kunt u onder de categorie gereedschap een grondboor en voorhamer bestellen. Samen met de waterpas bent u dan zo klaar. Een groot deel van onze hardhout produkten hebben overigens EUTR label. Hetgeen betekent dat voor de gekapte boom daadwerkelijk een nieuw bos is aangelegd. Met andere woorden, duurzaam bosbeheer is waar wij voor staan. Bestel hier uw complete vlonder. Plaats vlonderpalen, vlonder balken, regels, dwarsbalken en schroeven in uw winkelwagentje. Bekijk ook piketpalen van 5x5 cm voor lichtgewicht constructies.

Geïmpregneerde vuren vlonderpalen

Hoewel wij altijd hardhout adviseren bij vlonderbouw bieden wij ook Geïmpregneerde vurenhouten palen. De afmeting van deze vierkante palen zijn 7 cm x 7 cm. Deze zijn in de lengten 1,80 meter, 2,40 meter en 2,70 meter  leverbaar. De palen zijn op milieuverantwoorde wijze Celfix verduurzaamd Levensduur en onder normale omstandigheden gaan deze 8 - 15 jaar mee. Aan de hand van de gewenste funderingsdiepte kiest u de bijbehorende paallengte. In de meeste situaties is een paal van ca. 90 cm onder een tuinvlonder voldoende. Indien u kortere lengte neemt kan dit instabiliteit en opvriezen van de vlonder betekenen. Dit is zowel bij hardhouten vlonderpalen als bij vuren vlonderpalen een risico die u niet wilt lopen.

Meer infomatie.

In het vlonder bouwen stappenplan leest u meer over de afmeting en vormgeving van de vlonder in uw tuin, de hierbij benodigde materialen en de methode van bouwen. Komt u er niet uit bel dan gerust voor tips. Onze vlonderhout-deskundigen helpen u graag Telefoon 050 - 230.61.51 en weten alles van vlonderterrassen en  aanlegsteigers bouwen.

Klik piketpalen, balken en A-kwaliteit vlonderplanken vandaag nog bij Gadero.nl bij elkaar voor een fraai houten terras.

 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode