Logo Gadero
service

Vlonderpalen

Wilt u een vlonder maken met piketpalen? Dan helpen wij u graag verder! Onder vlonderpalen verstaan wij niets anders dan vierkante palen geschikt voor een vlonder, terras of steiger. Doorgaans bestelt men onze hardhouten vierkante palen van 6 x 6 cm dikte, maar er is meer keuze! Bestel bij Gadero de beste vlonderpalen voor een voordelige prijs en hoge kwaliteit.

Welke palen voor een vlonder?

Net als dat er verschillende houten planken te gebruiken zijn voor een vlonder, zijn er ook verschillende houten vlonderpalen. Er zijn meerdere houtsoorten en verschillende afmetingen beschikbaar.

Over het algemeen raden wij aan om bij houten vlonders gebruik te maken van hardhouten onderliggers en palen. Vooral bij hardhouten vlonderplanken is het verstandig om hardhout te gebruiken. Dit geeft het mooiste geheel en de langste levensduur.

Hardhouten vlonderpalen

De houten vlonderplanken die u heeft gekocht moeten natuurlijk een goede fundering hebben. Voor deze fundering wordt gebruik gemaakt van hardhout. Wij hebben meerdere hardhouten palen in ons assortiment. De gepunte, vierkante paal, die ook wel piketpaal wordt genoemd is erg duurzaam en eenvoudig in de grond aan te brengen. Deze paal is gemaakt van Azobe hardhout. Daarnaast bieden we ook recht aflopende palen aan gemaakt van Sapupira hout en van het bekendere Massaranduba hout.

Geïmpregneerde houten trapbalk

Hoewel we bij Gadero meestal voor vlonders hardhout adviseren, verkopen wij ook enorm veel naaldhout en geïmpregneerd hout. Wij verkopen bijvoorbeeld een stijle trapbalk van geïmpregneerd hout. Deze trapbalk is handig voor het maken van een trap naast uw steiger of voor een verhoogde houten vlonder. Deze trap is verduurzaamd en heeft onder normale omstandigheden een levensduur van 8 tot 15 jaar.

De palen plaatsen

Aan de hand van de gewenste funderingsdiepte kiest u de bijbehorende paallengte. In de meeste situaties is een paal van 90 centimeter onder een tuinvlonder voldoende. Indien u een kortere lengte neemt kan dit instabiliteit van de vlonder betekenen.

Wij adviseren om de hardhouten palen ongeveer 90 tot 100 centimeter diep te plaatsen in de grond. Plaats de palen in een rij met maximaal een halve meter ertussen. Nadat de palen in de grond zijn bevestigd is het tijd om het anti worteldoek te plaatsen. Hierna kunt u de onderbalken van de vlonder plaatsen. Deze mogen maximaal 40 centimeter uit elkaar liggen. Als deze stappen zijn gezet, is het tijd om uw vlonderplanken te monteren en te genieten van uw bouwwerk!

Bekijk voor andere vlonderbouw accessoires onze verstelbare terrasdragers en vlonderschroeven. Voor advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice!