Logo Gadero
service

Vlonder clips (onzichtbare montage)

Bij Gadero vindt u hoogwaardige RVS vlonderschroeven en diverse soorten clips voor een blinde bevestiging van uw vlonder. Onze producten zijn kwalitatief en sterk genoeg om de werking van hout op te vangen. Wij verkopen onder meer producten van het A-merk Wovar en Fesca.

Welke schroeven voor terrasplanken?

Goede vlonderschroeven zijn van groot belang bij een sterke vlonder. De RVS vlonderschroef is erg geschikt voor de montage van diverse hardhout- en naaldhoutsoorten.

De meest gebruikte schroef voor vlonderplanken is de 5x50 mm RVS 410 terrasschroef. Deze vlonderschroeven beschikken over freesribben die ervoor zorgen dat de schroef beter in het hout boort, waardoor het hout beter verzinkt. Voorboren in naaldhout is daarom niet nodig.

Wat is RVS?

RVS is de afkorting van roestvast staal en dus niet van roestvrij staal. Het wordt hetzelfde als staal gemaakt, maar er wordt chroom en nikkel toegevoegd. Het chroom zorgt ervoor dat het product roestbestendig is.

RVS is sterk en beter bestand tegen hogere temperaturen dan staal. Naast dat het product roestvrij is, is het ook kalkbestendig en milieuvriendelijk. Bij Gadero verkopen we naast RVS ook RVS 410. Dit is een zeer sterke roestvaste staal soort iets meer chroom bevat dan normale RVS schroeven. Het kan de diverse werkingen van hout goed aan.

Welke schroeven voor hardhout?

Voor terrassen gemaakt van hardhout zijn RVS vlonderschroeven het meest geschikt. In hardhout zit looizuur, wat na verloop van tijd de schroeven aan kan tasten. Daarom raden wij aan om schroeven van roestvast staal te gebruiken.

Gadero heeft een uitgebreide collectie en grote voorraad terrasschroeven. Bekijk ook onze vlonderplanken pagina voor de beste vlonders van de mooiste houtsoorten!

In aflevering #123 van GaderoTV werken wij met de vlonderplankhouders van Hapax fixing pro. Bekijk hieronder de hele video voor tips.

Vlonderbouw accessoires inspiratie