Logo Gadero
service

Tuinbalken

Met onze variatie in tuinhout balken kunt u allerlei constructies voor in de tuin bouwen. Bouw met onze hardhouten of Geïmpregneerde tuinbalken zelf een blokhut, tuinberging, schutting enzovoorts. Kies uit diverse tuinhout balk diktes en lengtes tot maximaal 5 meter. Bestel hier vandaag nog 1001 houten balken en vierkante palen voor de beste prijs.

Profiteer van onze snelle levertijden van bouwhout in grote delen van West Europa. Kijk ook op de pagina van lariks douglas balken voor timmerhout voor Lariks Douglas overkappingen en de rubriek dakbalken. Tot slot worden de 45x70 en 45x95 mm balken op deze webpagina veel gebruikt als fundering voor vlonderplanken. De 45x145 mm balken voor dakbalkconstructies. 

Tuinbalken

Wij zijn gespecialiseerd in het bij u thuis bezorgen van geïmpregneerde balken, Lariks Douglas hout tot hardhouten regels in diverse kop- en lengtematen tot 6 meter. Wij zijn een van de grootste houthandels van de Benelux. Dat betekent hoge omloopsnelheden, en dus zeer rechte balken en palen. Bovendien bezorgen wij tuinhout snel bij u thuis. 

Vaak krijgen wij de vraag wat de maximale overspanning is van balken bij het maken van een overdekte veranda of (aanbouw) overkapping. Wij hanteren - bij het bouwen van terrasoverkappingen en soortgelijk houtbouw projecten in en rond de tuin - de vuistregel 5 cm hoogte is geschikt voor 100 cm overspanning. Dus een balk van 15 cm dik, kan 3 meter overspannen, een balk van 20 cm kan 4 meter overspannen. 

Levensduur hout

De levensduur van hardhout balken is circa 20-25 jaar en van geïmpregneerd circa 10-15 jaar. Dit hangt ook af van de dikte en toepassing (nabij de grond of als dakbalk). Voor funderingen van buiten terrassen adviseren we onbehandeld Lariks niet te gebruiken als onderbalken. 

Heeft u montage advies nodig? Kijk onder klustips voor bouwtips en adviezen voor berekenen benodigde aantallen.

Tuinbalken inspiratie