Balken hardhout en Geïmpregneerd

Vlonder balken hardhout en Geïmpregneerd

vlonder bouwen tips Hier vindt u onderliggers voor uw vlonder. Kies uit hardhout of Geïmpregneerde liggers. De meest verkochte maat is 45 x 70 mm dikte. Hier te koop in lengtes tot boven de 6 meter! Gadero is daarnaast uw totaalleverancier voor uw houten terras. Maak uw bestelling compleet met houten vlonderplanken of composiet terrasplanken. Voeg daarbij desgewenst 6 x 6 palen en toebehoren zoals terrasschroeven, slotbouten en worteldoek aan toe. Profiteer van onze snelle bezorging thuis in heel Nederland en Vlaanderen. Raadpleeg ook onze hypermoderne rekentool voor het berekenen van benodigde planken en balken.

Hardhouten horizontale onderliggers (regels) en dwarsbalken

De liggers van uw vlonder dienen als balken voor het vastschroeven van uw vlonderplanken. Naast de vuren variant leveren wij ook hardhouten liggers voor vlonderbouw. Wij leveren balken voor een vlonderterras in de afmeting 4,5 bij 7 cm in diverse lengtes van 2,5 tot 5 meter. Met deze ligger en onze m8-12 slotbout en 6 x 6 grondpalen maakt u in een mum van tijd een vlonder of veranda terras.

De hardhouten balk heeft als voordeel dat deze 25 jaar meegaat. Het nadeel is dat u bij het bouwen van uw vlonder wel altijd moet voorboren, en hierdoor dus langer bezig bent.

Geïmpregneerde horizontale onderliggers (regels) en dwarsbalken

Deze naaldhout Geïmpregneerde regels zijn perfect voor de aanleg van een vlonderterras, houten verandaterras,  of terrastegels. U hoeft deze liggers namelijk niet voor te boren bij het monteren van de vlonderplanken. De liggers zijn leverbaar in de afmeting 4,5 bij 7 cm. Wij leveren deze balken in de lengten 1,8 tot 5,4 meter. Kortom, mooie gladde en geschaafde regels. Het hout is op milieuverantwoorde wijze Celfix verduurzaamd. Bij het bouwen van een vlonder is iedere 40 cm een dwarsbalk voldoende, zie ook onze doe het zelf montagetips. Onder tuinhout normale omstandigheden heeft deze naaldhout balk een levensduur van 8 tot 15 jaar. Zorg dat deze balken genoeg lucht krijgen. Dan gaan ze namelijk langer mee. 

Aanbrengen van de dwarsbalken

Bevestigen van de regels aan de palen doet u snel en eenvoudig met M8 x 120 mm slotbouten. Monteer de balken altijd aan de ZIJKANT van uw grondpalen, uiteraard iets hoger dan uw palen. Deze slotbouten zijn onder de categorie ijzerwaren te vinden. Desgewenst leveren wij daar een 13 mm hardhoutboor en dopbit bij. Zo kunt u snel en eenvoudig met de boormachine het een en ander monteren. Het bestellen van waterpas, zaag en lijmtang kan onder het kopje gereedschap. Kortom, uw nieuwe vlonderterras bestellen begint hier. 

Composiet balken

Naast houten funderingsbalken voor uw vlonder hebben wij eveneens composiet tuinhout balken in de bijpassende kleuren grijs, antraciet en bruin. Kies altijd de onderbalk van hetzelfde merk als uw composiet vlonderplanken.

Vlonderbouw advies en informatie

Onder zelf een vlonder bouwen leest u meer over bevestiging en benodigde vlondermaterialen. Komt u er niet uit bel dan gerust voor vragen over hout of plaatsen van vlonders. Onze vlonder en veranda deskundigen staan u graag te woord via e-mail en telefoon. Ook handig is het gebruiken van onze rekentool voor het berekenen van materialen voor vlonders.

De 10 meest gemaakte fouten bij het maken van een vlonder
 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode