Logo Gadero
inspiratieservice

Onderbalken van hardhout en geïmpregneerd hout

Op deze pagina vindt u onze hardhouten en geïmpregneerde onderliggers voor vlonders. De fundering is belangrijk voor een goede en stevige vlonder, daarom verkopen we bij Gadero alleen onderbalken van hardhout en geïmpregneerd hout. Maak uw bestelling compleet met houten of composiet vlonderplanken. Voeg daarbij desgewenst vlonderschroeven, slotbouten, een worteldoek en andere producten toe voor de perfecte montage.

Welke onderliggers voor een vlonder?

Gadero vindt het belangrijk om een breed assortiment te hebben, zodat uw favoriete product er sowieso bij zit. Daarom verkopen wij drie verschillende soorten onderliggers voor uw composiet of houten terras.

Hardhouten onderliggers en balken

Hardhout heeft als voordeel dat het minimaal 25 jaar meegaat. Hardhout is erg duurzaam en qua kwaliteit een stuk beter dan bijvoorbeeld Douglas hout. Met onze hardhouten onderliggers maakt u gemakkelijk een vlonder. Wij adviseren u om uw hardhouten vlonder balken en planken voor te boren. Wij leveren balken voor een vlonder in diverse lengtes die verschillen van 3 tot 10 centimeter.

Geïmpregneerde onderliggers en balken

Onze naaldhouten geïmpregneerde regels zijn perfect voor de aanleg van een terras. U hoeft deze liggers niet voor te boren bij het monteren van de planken. De liggers zijn leverbaar in de afmetingen 4,5 bij 7 centimeter. Het hout is op een milieuverantwoorde wijze geïmpregneerd en heeft een levensduur van 8 tot 15 jaar. Zorg dat de balken genoeg lucht krijgen, hierdoor gaan ze namelijk langer mee. 

Aluminium onderliggers

Naast houten funderingsbalken voor uw vlonder hebben wij eveneens onderbalken van aluminium. Deze regels zijn verkrijgbaar in de kleuren antraciet en zwart. Kies altijd de onderbalk van hetzelfde merk als die van uw composiet vlonderplanken.

Welke ondergrond voor een vlonder?

De ondergrond van het terras verschilt natuurlijk per tuin. Geel zand heeft een onstabiele ondergrond, terwijl aarde, klei of veen veel meer stevigheid creëert. Bij geel zand is het mogelijk om met geïmpregneerd hout of met aluminium te werken als onderconstructie. Maar als uw ondergrond uit aarde, klei of veen bestaat bent u gebonden aan hardhout. Dit hout geeft het meeste stevigheid als constructie en rot niet weg in de ondergrond.

Montage onderbouw vlonder

Bij het bouwen van een vlonder is om iedere 40 centimeter een dwarsbalk voldoende. Deze liggers van uw vlonder dienen als balken voor het vastschroeven van uw vlonderplanken.

Denk verder ook na over zaken die invloed hebben op de onderconstructie van de vlonder. Wanneer u het terras verhogen wilt kunt u het beste kiezen voor hardhouten of aluminium onderliggers. Door verstelbare dragers te gebruiken, hoeft u de balken niet direct op de ondergrond te plaatsen. Hierdoor kan het hout beter luchten, waardoor het langer mee kan. Het is belangrijk om deze terrasdragers goed vast te zetten, zodat het terras niet scheef komt te liggen.

Het juiste product niet gevonden? Of hulp nodig bij de aanleg van een vlonderterras? Onze klantenservice en montageservice helpen u graag verder op weg.

Onderbalken inspiratie