Vlondertegels

vlonder bouwen tips Voor de laagste prijs vindt u hier A-keuze hardhouten tegels en  houten terrastegels. Naast terrasplanken biedt ons assortiment tuinhout 30 x 30, 50 x 50 en 100 x 100 cm tegels. Deze tuintegels van geïmpregneerd Vurenhout, kunststof composiet of tropisch hardhout zijn eenvoudig te leggen op een ondergrond van dwarsbalken en/of stoeptegels. Wij hebben ook regelmatig speciale aanbiedingen van 50 x 50 en 100 x 100 cm houten terrastegels. Bij los bestellen van alleen houten tegels rekenen we bovendien ons aantrekkelijke pallettarief.

Houten tuintegels

Als alternatief voor vlonderplanken kunt u ook kiezen voor vierkante houten tuintegels, ook wel vlondertegels genoemd. Deze houten tegels hebben een fijn ribbelprofiel en zijn reliefgeschaafd. Deze houten tuintegels zijn geschikt voor een terras, beursvloer of buitenvloer in een tent bijvoorbeeld. Deze tegels hebben een natuurlijke en warme uitstraling. Bovendien zijn de 50 x 50 en 100 x 100 cm houten tegels zeer eenvoudig aan te leggen. Deze houten terrastegels zijn leverbaar in zowel hardhout en Geïmpregneerd naaldhout. De naaldhout versie is op milieuverantwoorde wijze Clefix verduurzaamd (Geïmpregneerd). Bij het monteren van houten vlondertegels op regels altijd voorboren en onze goedkope 4 x 50 mm schroeven of luxe 5 x 50 mm vlonderschroeven gebruiken. 

Video: houten terrastegels leggen

 

 

 

Uniform formaat vlondertegels

Het formaat van deze houten tegels voor in de tuin of als vloer zijn altijd 50 cm bij 50 cm of 100 cm bij 100 cm. Door de losse elementen snel en flexibel in bijna iedere vorm te leggen. Indien u de tegels op een betonondergrond wilt leggen, zijn de rubberen tegeldragers aanbevolen. Mocht u het vlonderterras zeer zwaar belasten (bijvoorbeeld met een zitgrasmaaier o.i.d.) en/of naast een zwembad aanleggen waarbij de tegels veelal lang nat zijn adviseren wij niet deze prefab vlondertegels toe te passen maar dan de zwaardere kwaliteit 28 mm dikke hardhouten vlonderplanken te nemen.

Aanbrengen op dwarsbalken

Natuurlijk kunnen de houten tegels ook gelegd worden op houten dwarsbalken. Veelal heeft dit gezien de extra stevigheid van de balken de vookeur. Met onze Torx schroeven zijn de tegels bovendien eenvoudig te bevestigen aan de balken. Wij adviseren de dwarsbalken om de 25 cm aan te brengen. Eenvoudig en snel te leggen. Wij adviseren altijd om gronddoek onder de tegels aan te brengen. Zo heeft u langer plezier van uw terras zonder onkruid.

Warme voeten op de vlonder

Een houten terras heeft belangrijke voordelen ten opzichte van steen of beton. Denk alleen maar aan de warme uitstaling van uw houten vlonderterras. Onder normale omstandigheden hebben de tegels een lange levensduur (8 - 15 jaar). Vlondertegels hebben daarbij weinig onderhoud. Bestel hier uw houten tuintegels, tegeldragers, palen, dwarsbalken, gronddoek en schroeven snel en goedkoop online bij de nummer 1 houthandel.

Vlondertegels leggen

De meeste mensen kiezen voor vlondertegels leggen op betontegels. Leg hier wel altijd een laag rubberen tegeldragers op voor betere demping. Ook kunt u kiezen voor een contructie van palen in de grond, met daar op liggers, lees hierover meer in ons stappenplan vlonders maken.

Toch liever stenen tegels? Bekijk onze populaire keramische terrastegels. Of wilt u voor binnen in huis pvc tegels kopen? Bekijk dan onze PVC Tegel vloeren.

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode