Vlondertegels

Wilt u een nieuwe vlonder maar zoekt u niet naar losse planken? Denk dan eens aan houten terrastegels! Bedek uw terras stijlvol met onze tuintegels van hout. De tegels zijn verkrijgbaar in hardhout, geïmpregneerd hout en in composiet en beschikbaar in verschillende afmetingen. Hieronder vindt u ons assortiment vlondertegels voor voordelige prijzen.

 

Wat zijn houten terrastegels?

Als alternatief voor vlonderplanken kunt u ook kiezen voor vierkante houten tuintegels, ook wel vlondertegels genoemd. Deze houten tegels hebben een fijn ribbelprofiel en zijn relief geschaafd. De vlondertegel bestaat uit een aantal gladde planken en zijn licht van gewicht. Vlondertegels zijn geschikt als dakterras, balkon of houten buitenvloer en hebben een warme, natuurlijke uitstraling.

Er zijn twee verschillende formaten houten tegels. Het formaat van de houten terrastegels die geschikt zijn voor in de tuin of als vloer zijn 50 x 50 cm of 100 x 100 cm. Onze houten terrastegels zijn beschikbaar in geïmpregneerd hout, mixed hardhout en tropisch hardhout. Hardhouten terrastegels hebben een lange levensduur en een warme uitstraling, maar zijn om deze redenen ook wat prijziger.

Mocht u het vlonderterras zeer zwaar belasten of het naast een zwembad aanleggen waarbij de tegels veelal lang nat zijn, dan adviseren wij om toch voor dikke hardhouten vlonderplanken te kiezen. Deze zijn nog sterker dan onze houten vlondertegels.

Hoe leg je houten tuintegels?

Voor de aanleg van een terras van houten tuintegels is geen speciale harde ondergrond nodig. Ze zijn eenvoudig aan te leggen op verschillende soorten ondergrond. Het terras kan zowel een vlakke ondergrond hebben als een hellende ondergrond. Het is belangrijk om voor de aanleg van de vlonder de ondergrond netjes te maken. Hierdoor bereidt u het terras goed voor op zijn nieuwe look.

Plaats als eerst een anti-worteldoek om onkruid te voorkomen. Hierna kunt u de onderbalken plaatsen. Hardhouten onderbalken gaan het langst mee. Dit heeft vaak de voorkeur vanwege de extra stevigheid die het terras dan krijgt. Met onze Torx vlonderschroeven zijn de tegels bovendien eenvoudig te bevestigen aan de balken. Wij adviseren de dwarsbalken om de 25 cm aan te brengen.

Indien u stoeptegels gebruikt kunt u het beste kiezen om rubberen onderdragers te gebruiken. Het rubber zorgt voor een betere demping. De meeste mensen kiezen voor vlondertegels leggen bovenop betontegels.

Wat is het voordeel van houten vlondertegels ten opzichte van steen?

Een houten terras heeft belangrijke voordelen ten opzichte van steen of beton. Denk alleen maar aan de warme uitstaling van uw houten vlonderterras. Vlondertegels hebben daarbij weinig onderhoud. In tegenstelling tot stenen tuintegels worden de tuintegels van hout niet zo heet. U kunt er met uw blote voeten oplopen zonder dat dit pijn doet. Verder zijn naaldhouten of hardhouten tegels ook erg duurzaam en geven ze je tuin een authentieke uitstraling. Dit past goed bij de verdere groene omgeving van de tuin. Onder normale omstandigheden hebben de tegels een levensduur van 8 tot 15 jaar.

Toch liever stenen tegels of vlonderplanken? Bekijk onze populaire keramische terrastegels en vlonderplanken. Of wilt u voor binnen in huis pvc tegels kopen? Bekijk dan onze PVC Tegel vloeren. Voor verdere adviezen kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice!

Video: houten terrastegels leggen

 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode