Logo Gadero
service

Terras onderhoud

Op deze pagina vindt u allerlei artikelen voor het onderhouden van uw houten terras. Het is namelijk ontzettend belangrijk om uw vlonder te beschermen tegen de invloeden van het weer en mooi te houden. Dit doet u natuurlijk in eerste plaats door de vlonder schoon te houden. Voorkom algvorming is het toverwoord. Door regelmatig te vegen blijft uw terras langer mooi en wordt het niet glad, ook niet als het nat is! Daarnaast is het belangrijk om minstens jaarlijks de vlonder in de olie te zetten. Naast terrasolie vindt u op deze pagina ook een aantal artikelen om uw houten terras te reinigen of ontgrijzen.

Terrasolie

In deze categorie zijn vooral de terrasoliën en hardhout oliën van belang. Wanneer u uw terras namelijk onbehandeld laat, wordt deze snel lelijk. Daarnaast kunnen schimmel en houtrot voor problemen zorgen. Daarom is het belangrijk om een goede olie te gebruiken. Er zijn oliën in verschillende kleuren. Vooral naturel en Bankirai zijn veel gebruikte kleuren. Naturel is lichter dan bankirai en ook de lichtste kleur in ons assortiment. De reden dat we geen volledige transparante oliën aanbieden, is dat kleurloze olie niet beschermt tegen zonnestralen. Ze bevatten geen pigment en zijn daardoor geen partij voor UV-stralen van de zon. 

De meeste hardhouten terrassen moeten jaarlijks onderhouden worden met een olie. Hoeveel olie u nodig heeft verschilt per product en ook sterk per houtsoort. De ene plank zuigt namelijk meer olie op dan de ander. In deze categorie vindt u ook de speciale terrasolie van Lacq. Deze is speciaal ontwikkeld voor liggend hout en dus perfect voor uw vlonder. Liggend hout heeft extra bescherming nodig omdat water er langer op blijft liggen en voor meer problemen zorgt. Ook trekt water er makkelijker in. Met een olie maakt u uw plank vochtregulerend of zelfs vochtwerend. Dit verlengt de levensduur van uw vlonder met vele jaren!