Logo Gadero
service

Wat zijn terrasdragers?

Terrasdragers zijn het onderste gedeelte van een terras. Ze vormen een onderdeel van de fundering van de vlonder. De verstelbare dragers zijn goed te gebruiken wanneer de ondergrond van de vlonder niet helemaal egaal is. Met de terrasdragers kunt u kleine hoogteverschillen van een paar centimeter overbruggen.

Het is belangrijk dat uw vlonder recht ligt en een stevige ondergrond heeft, zodat de terrasplanken genoeg ondersteuning hebben. Zo blijven uw vlonderplanken recht en gaan ze niet doorbuigen. Door de vlonder een stukje van de grond af te plaatsen zorgt u er ook voor dat deze goed droog kan waaien en dat het water makkelijk weg kan. Dit verlengt de levensduur van uw terras aanzienlijk.

Montage verstelbare terrasdragers

Terrasdragers zijn makkelijk en sneller te monteren dan piketpaaltjes. Ze zijn ook uitermate geschikt voor de toepassing op balkons en dakterrassen.

Wij raden u aan om de verstelbare balkdrager op tegels te monteren met plugjes en schroeven, zodat deze niet meer kunnen verschuiven. Ook adviseren wij om om elke halve meter een terrasdrager te plaatsen. Het is van belang om aan het begin en eind van de balk een verstelbare balkdrager te plaatsen. Zorg er daarnaast voor dat de balken 40 centimeter uit elkaar liggen. Zo weet u zeker dat het frame waar uw vlonder op rust stabiel ligt.

Rubberen tegeldragers

Voor een vlonder op een balkon of dakterras kunt ook ook kiezen voor onze rubberen tegeldragers. Met deze dragers beschermt u uw dak of balkon ook goed. Door de tegeldragers tussen de dwarsbalk en het dak te leggen drukken de balken niet te hard op de ondergrond van het dak. Zo voorkomt u beschadiging aan het dak of balkon. Ook kan het water nog goed weglopen, wat erg belangrijk is voor de levensduur van uw terras. 

Wat is het voordeel van verstelbare terrasdragers?

Verstelbare terrasdragers hebben meerdere voordelen. Zo kunt u eenvoudig verschillende hoogtes overbruggen. Hierdoor kunt u ook op een ondergrond met hoogteverschil gemakkelijk aan het werk met een terrasdrager. Daarnaast voorkomt u ook gevaarlijke drempels en afstapjes. Onder het dakterras kunnen water en leidingen voor verlichting eenvoudig uit het zicht weggewerkt worden.

Voor vragen en advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice! Shop ook onze vlonders in verschillende maten met een lange levensduur.

Rubberen tegeldragers

Gaat u een vlonder leggen op uw balkon of dakterras? Gebruik dan rubberen tegeldragers. Met deze dragers beschermt u uw dak of balkon. Door de tegeldragers tussen de dwarsbalk en het dak te leggen drukken de balken niet te hard op het dakleer. Zo voorkomt u beschadiging aan het dak of balkon. Ook kan het water nog goed weglopen tussen de tegels, wat erg belangrijk is voor de levensduur van uw terras. 

Wilt u zelf een terras aanleggen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij hebben een heel handig stappenplan waarin gedetailleerd wordt uitgelegd hoe u het beste een vlonder kunt aanleggen. Met deze handleiding kan iedereen zijn eigen vlonder maken.

Vlonder inspiratie