Logo Gadero
inspiratieservice

Pergola

Een pergola is een overkapping gemaakt van houten of aluminium staanders met bovenop een aantal horizontale balken. Doorgaans wordt een pergola gebruikt om schaduw te geven in uw tuin, een terras te bedekken of natuurlijk als mooi element in uw tuin. Zowel onze houten pergola's als aluminium pergola's kunnen eenvoudig aangepast worden naar uw behoeften of stijl van uw tuin.

Wij bezorgen bouwpakketen en alle materialen voor een pergola in heel Nederland en Vlaanderen. Naast houten palen en balken leveren we ook losse pergola hoekverbindingen en zelfs bijpassende klimplanten.   

Houten pergola's

Een pergola is een overkapping gemaakt van houten of aluminium staanders met bovenop een aantal horizontale balken. Doorgaans wordt een pergola gebruikt om schaduw te geven in uw tuin, een terras te bedekken of natuurlijk als mooi element in uw tuin.

Zowel onze houten pergola's als aluminium pergola's kunnen eenvoudig aangepast worden naar uw behoeften of stijl van uw tuin.

Wij bezorgen bouwpakketen en alle materialen voor een pergola in heel Nederland en Vlaanderen. Naast houten palen en balken leveren we ook losse pergola hoekverbindingen en zelfs bijpassende klimplanten.   

Gaat u zelf een pergola maken? Kies hier de beste houtsoorten en de mooiste ontwerpen. Ga voor een eenvoudig te plaatsen kant-en-klaar pergola, een doe-het-zelf pakket of ontwerp een eigen model en maak gebruik van onze palen en pergola hoekverbindingen.

De basis van een pergola

De basis van een pergola bestaat uit palen en balken van eiken hout, Lariks Douglas hout, geïmpregneerd hout of hardhout. Kies voor 9x9 cm palen of iets dikker bij grotere tuinen. Wilt u zelf uw pergola samenstellen, bekijk dan onze los pergola hout. Wij bezorgen alle materialen voor een pergola in heel Nederland en Vlaanderen. Naast houten palen en balken leveren we stalen hoekverbindingen en zelfs bijpassende klimplanten.

Aluminium pergola's

U kunt natuurlijk ook een pergola bouwen met aluminium palen. Aluminium is een lichtgewicht maar sterk materiaal dat niet roest, corrodeert of vergaat. Het is ook bestand tegen insecten en weersinvloeden. U kunt bij ons alleen prefab aluminium pergola's kopen.

Soorten pergola's

Er zijn verschillende soorten pergola's. Het meest populaire type is de openlucht pergola, deze pergola heeft een dak maar geen muren, dit type is perfect voor het warme weer omdat het de lucht vrij laat circuleren. Gesloten pergola's (ook wel overkapping genoemd) hebben muren en een dak, daardoor zijn ze ideaal voor de koudere klimaten. Daarnaast bieden ze een stuk meer privacy. Wilt u het gemak van een openlucht pergola met de beschutting van een gesloten pergola. Bekijk dan ook onze waterdichte schaduwdoeken, deze voorzien u van beschutting van de regen en zoals de naam al doet vermoeden, de schaduw!

Klimplanten voor uw pergola

Voor nog meer groen in uw tuin, kunt u bij ons ook stalen trellis bestellen die u laat beklimmen met langbloeiende of groenblijvende klimplanten. Tevens vindt u in onze webshop sedum groene daken en kant en klaar hagen.

Een pergola maken

Een pergola maken is meer dan alleen maar twee palen in de grond. Wilt u meer weten over hoe u zelf een pergola bouwt? Hoe u efficient en met succes een pergola bouwt leest u in onze klustip pergola maken.

In aflevering 30 van GaderoTV laat Henk Jan zien hoe u snel een pergola bouwt met Lariks Douglas palen en metalen verbindingselementen.

Pergola inspiratie