Logo Gadero
service

Bamboe vlonderplanken

Op zoek naar kwalitatieve vlonderplanken met een andere uitstraling dan echt hout? Ontdek ons ruime aanbod bamboe terrasplanken. Het natuurlijke bamboe creëert een sfeervolle, rustgevende, exotische en luxe uitstraling in uw tuin. Bamboe vlonderplanken zijn geschikt als terrasplanken voor onder uw overkapping, op uw balkon of langs een zwembad.

Waarom kiezen voor bamboe?

Bamboe vlonderplanken kennen verschillende voordelen. Het is een verantwoord alternatief voor harthout, omdat het een ecologisch verantwoord materiaal is. Bamboe heeft vergelijkbare kwaliteiten, maar het is minder belastend voor het milieu dan harthout.

Bamboe is geen hout, maar een snelgroeiende grassoort die tot zeer duurzame tuinproducten verwerkt kan worden. De bamboestam is in 4 tot 5 jaar volgroeid, waardoor dit een onuitputtelijke grondstof is. Het is de snelst groeiende plant ter wereld met een CO2 neutraal proces. Bamboe bevat geen giftige stoffen en het veroorzaakt ook geen allergieën.

Naast vlonderplanken zijn er ook onderbalken gevelbekleding en meubelhout van bamboe. Producten van bamboe zijn duurzaam, hard en hebben een lange levensduur. Ze zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. In ons blog vertellen we meer over de 4 voordelen van bamboe.

Is bamboe duurzamer dan hout?

Bamboe is duurzamer dan hout. De bamboeplant groeit gewoon verder na de oogst, terwijl dit bij een boom natuurlijk niet kan. Bamboe absorbeert koolstofdioxide en de plant produceert zo'n 30 tot 35 procent meer zuurstof dan andere bomen. Dit heeft een positief effect op het klimaat. Een bamboe vlonder is daarom erg verantwoord en hartstikke duurzaam!

Hoe sterk is bamboe?

Bamboe is erg sterk. Het is een van de sterkere bouwmaterialen. Er kan veel spanning op bamboe staan voordat het doormidden breekt. Er wordt zelfs beweert dat bamboe in verhouding sterker is dan staal.

Bamboe heeft dezelfde uitstraling als hardhout. Bamboe is stabieler dan hardhout en al helemaal als het thermisch gemodificeerd is. Hierdoor kunnen bamboe vlonderplanken met weinig tussenruimte gemonteerd worden aan de kopse kanten. Bij het maken van een terras van bamboe hout hanteert u 35 centimeter balkafstand. Zo heeft u garantie op een goede ventilatie tussen de balken en de planken. Wij leveren de bamboe terrasplanken geolied. Elk jaar opnieuw behandelen is een must bij bamboe vlonderplanken.  

Wij leveren uitsluitend A-keuze bamboe terrasplanken. Zo bent u jarenlang zeker van een mooi terras van duurzaam en ecologisch bamboe materiaal. Wij hebben bamboe terrasplanken in diverse dikte-, breedte- en lengtematen te koop. De bamboe planken zijn allemaal glad en gelakt. Kies voor onze thermisch gemodificeerde bamboe planken. Deze zijn onder hoge stoomdruk zonder chemische stoffen verduurzaamd.

Bamboe vlonderplanken inspiratie