Logo Gadero
service

Aluminium Veranda's & Overkappingen

Wilt u een aluminium aanbouw veranda bouwen achter of naast uw woning? De aluminium veranda's op deze pagina hebben een aflopend schuin dak met echt glazen dak of dakplaten van lichtgewicht polycarbonaatplaten. Wij leveren uitsluitend A-merk aluminium veranda's van het Duitse merk Gardendreams, zo bent u zeker van 10 jaar fabrieksgarantie en extra dikke profielen. Kies uit de Easy aluminium overkappingen met relatief smalle staanders tot de luxe aluminium aanbouw veranda's met grote overspanning tussen de staanders en hoogwaardige afwerking.

Aluminium Veranda's & Overkappingen

Wij leveren aluminium aanbouw veranda's van Gardendreams in diverse kwaliteitsklasses:

  • Easy - simpele afwerking, om de 2 meter een tussenstaander (meest verkocht)

  • Legend - nette afwerking, om de 3 meter een extra staander nodig 

  • Expert - voor nog grotere overspanning t/m 6 meter vrije overbrugging

  • Superior - voor de zakelijke markt (horeca en luxe villa's met overspanningen zonder tussenpaal tot 7 meter)

Standaard zijn alle profielen van 3 mm dikte aluminium zodat u zeker bent van een sterk en duurzaam artikel van Europees aluminium. Moeite met een keuze maken? Lees dan ook onze blog over de verschillen tussen de verschillende aluminium overkappingen van Gardendreams. Hier geven wij u ook tips voor de aankoop van een aluminium veranda

Voor meer details bekijk de product pagina's. Alle varianten zijn verkrijgbaar met kunststof polycarbonaat platen of echt glas. Wilt u een aanbouw veranda met dichte wanden, bekijk dan onze aluminium tuinkamers.

Een terrasoverkapping is zuinig op uw spullen

U ervaart veel woonplezier van een terrasoverkapping, maar ook uw loungeset, het tuinmeubilair en de barbecue profiteren van de verminderde weersinvloeden. Ze blijven langer mooi en vergen minder onderhoud. Omdat het minder koud wordt onder een overkapping en de wind minder vrij spel heeft, kunnen veel planten er zelfs overwinteren.

Waar wilt u uw terrasoverkapping plaatsen?

Een overkapping kunt u direct aan uw huis bouwen, maar elke willekeurige plaats in uw tuin (wij noemen dit een vrijstaande overkapping) is mogelijk. Een terrasoverkapping aan het huis biedt echter wel een hoger wooncomfort, wanneer de deur naar uw tuin onder de overkapping zit.

Wat is de meest ideale plaats voor een terrasoverkapping?

Richting het zuiden vangt u gedurende de dag het meeste zonlicht. Op warme zomerdagen is echter een zonnewering wenselijk. Wanneer u kiest voor de oostkant, vangt u meteen de eerste zonnestralen van de dag. U kunt dan tijdens uw ontbijt en lunch al genieten van een prachtige dag. Voor de latere uren is het echter belangrijk om een heater te plaatsen. Maar als u ervoor kiest wanden te plaatsen, zodat deze gesloten wordt, dan creëert u de ideale leefsituatie met een prachtige lichtinval en kunt u bijvoorbeeld zonder storend zonlicht op uw beeld urenlang genieten in uw tv-kamer.

Meest gestelde vragen over aluminium veranda aanbouw overkapping

Uit welke materialen bestaat een terrasoverkapping?

Bij Gadero heeft u een uitgebreide keuze uit stijlen, materialen, kleuren en dakplaten voor uw terrasoverkapping. U kunt de overkapping dus volledig aan de stijl van uw woning aanpassen.

Een houten terrasoverkapping

De basis is het geraamte van hout of aluminium. Kiest u voor een veranda met houten geraamte, dan kunt u op een dakbeschot dakleer of shingles bevestigen, kiezen voor polycarbonaat platen of een glazen dakbedekking. Bekijk hier onze aanbouwveranda's van hout met polycarbonaatdak.

Een aluminium terrasoverkapping

Heeft u liever een aluminium geraamte als basis? Een  aluminium terrasoverkapping  wordt gepoedercoat. U kunt kiezen uit 4 kleuren. De kleuren zijn: wit (RAL 9016), crèmewit (RAL 9001), antraciet (RAL 7016 meest populair) en grijs (RAL 9007). De dakbedekking bestaat uit echt glas of polycarbonaat platen. Ter bescherming tegen felle zon heeft u de keuze uit een zonwering boven of onder uw verandadak.

Lees ook onze blog over de verschillen tussen alle modellen en tips waar op letten bij het kopen van een aluminium veranda.

Wat zijn polycarbonaat platen?

Polycarbonaat platen zijn helder of opaal gekleurd. Polycarbonaat platen bestaan uit meerdere lagen. De X-structuur binnen twee vlakke platen maakt de platen 250x slagvaster dan glas. De platen isoleren goed, dempen het geluid van neerslaande regen en verkleuren minimaal. Een luxere optie voor een polycarbonaat dak zijn de hittewerende polycarbonaat platen die het zonlicht reflecteren en zorgen voor dat het gemiddeld 5 graden koeler is onder uw veranda bij warm weer. Een zonwering, zonneschermen en zonnedoeken worden dan overbodig, omdat de platen zorgen voor een aangenaam klimaat onder uw overkapping. Ook bij extreem zonnige dagen.

De luxe van een echt glazen dak

U wilt overdag genieten van een prachtig helder uitzicht op de blauwe lucht en ’s avonds van een schitterende sterrenhemel, dan maakt u met een dakbedekking van echt glas (8mm veiligheidsglas) de juiste keuze. Voor deze luxe versie is zonwering wel aan te bevelen. Glas is relatief zwaar, let op de uitleg per product of extra staanders of versteviging van de liggers nodig is.

Aluminium veranda's & overkappingen inspiratie

Aluminium tuinkamer

U wilt de zekerheid het hele jaar gebruik te kunnen maken van uw terrasoverkapping? Dan vervult een tuinkamer deze tuindroom! Deze zijn namelijk voorzien van wanden. Een zonnige tuinkamer bestaat meestal uit glasschuifwanden of een glazen schuifpui met glazen zijwanden. De glasschuifwanden bestaan geheel uit glas of zijn omlijst met een aluminium kozijn. Om een eventuele inkijk te verminderen, kunt u verticale screens, zonneschermen en zonnedoeken ophangen. Zowel zijwanden en voorwanden uit polycarbonaat platen, als aluminium zijwanden zijn een permanente oplossing tegen inkijk. Het meest verkocht bij Gadero zijn de XL tuinkamers, deze hebben een hoge kwaliteit, vergelijkbaar met de Legend overkappingen. Heeft u minder budget en minder eisen qua afwerking? Kies dan de Easy Edition, deze zijn ook te gebruiken als tuinkas.

U wilt uw bestaande terrasoverkapping ombouwen tot een tuinkamer?

Geen probleem, wanneer u heeft gekozen voor een aluminium overkapping! De aluminium overkappingen die Gadero aanbiedt, zijn ook op een later tijdstip eenvoudig aan te passen. U heeft de keuze uit verschillende wanden en aan de voorzijde staat die op maat gemaakte glasschuifwand natuurlijk prachtig. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor glazen schuifwanden. Bij interesse kunt u het contactformulier invullen en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Terrasoverkapping op maat

Vindt u het lastig de ideale terrasoverkapping voor uw tuin uit te zoeken? Voordat u overgaat tot aankoop, wilt u graag meer informatie en een duidelijk advies? Ons deskundige team klaar om u te helpen uw tuindroom te verwezenlijken. Ook wanneer uw wensen niet passen in het standaard assortiment. Neem voor maatwerk contact op via de telefoon, mail of bezoek onze showroom. Onze showroom is een groot showterrein waar vele voorbeelden van aluminium terrasoverkappingen, tuinkamers, vrijstaande overkappingen voor in de tuin en houten overkappingen.

Gadero is specialist in maatwerk

Heeft u bijzondere wensen ten aanzien van uw overkapping, tuinkamer of veranda? In Breukelen helpen we u graag op weg. Bij Gadero bent u niet beperkt tot de keuze van standaard afmetingen. Dankzij 20 jaar ervaring en onze gespecialiseerde montageteams bieden wij u maatwerk voor onder meer een terrasoverkapping om de hoek of plaatsen wij zelfs een terrasoverkapping rondom uw hele huis! Een vrijstaande terrasoverkapping of tuinkamer achter in de tuin, een overkapping die naadloos aansluit aan uw aanbouw? Wij gaan iedere uitdaging aan en realiseren alle tuindromen!

Showroom met aluminium veranda's in Breukelen

U wilt aluminium veranda's in het echt bezichtigen? Dat kan in onze speciale showroom in Breukelen. Hier ziet u met eigen ogen de verschillen en mogelijkheden met alle aluminium veranda's en tuinkamers. Onze adviseurs staan u graag te woord. Doe dit bij voorkeur op afspraak, zo weet u zeker dat een medewerker 100% voor u vrijgeboekt is.

Expert-polycarbonaat-aluminium-aanbouw-veranda