Logo Gadero
inspiratieservice

Aluminium overkappingen

Ben je opzoek naar een aanbouw veranda of overkapping van aluminium? De aluminium veranda's op deze pagina hebben een aflopend schuin dak met echt glazen dak of dakplaten van lichtgewicht polycarbonaatplaten. Wij leveren uitsluitend A-merk aluminium veranda's van onder andere het Duitse merk Gardendreams, zo bent u zeker van 10 jaar fabrieksgarantie en extra dikke profielen. Kies uit de Easy aluminium overkappingen met relatief smalle staanders tot de luxe aluminium aanbouw veranda's met grote overspanning tussen de staanders en hoogwaardige afwerking.

Aluminium overkappingen van glas

Wij leveren aluminium aanbouw veranda's van Gardendreams in diverse kwaliteitsklasses:

  • Easy - simpele afwerking, om de 2 meter een tussenstaander (meest verkocht)

  • Legend - nette afwerking, om de 3 meter een extra staander nodig 

  • Expert - voor nog grotere overspanning t/m 6 meter vrije overbrugging

  • Superior - voor de zakelijke markt (horeca en luxe villa's met overspanningen zonder tussenpaal tot 7 meter)

Standaard zijn alle profielen van 3 mm dikte aluminium zodat je zeker bent van een sterk en duurzaam artikel van Europees aluminium. Moeite met een keuze maken? Lees dan ook onze blog over de verschillen tussen de verschillende aluminium overkappingen van Gardendreams. Hier geven wij jou ook tips voor de aankoop van een aluminium veranda

Voor meer details bekijk de product pagina's. Alle varianten zijn verkrijgbaar met kunststof polycarbonaat platen of echt glas. Wil je een aanbouw veranda met dichte wanden, bekijk dan onze aluminium tuinkamers.

Een terrasoverkapping aluminium is zuinig op jouw spullen

Je ervaart veel woonplezier van een terrasoverkapping, maar ook uw loungeset, het tuinmeubilair en de barbecue profiteren van de verminderde weersinvloeden. Ze blijven langer mooi en vergen minder onderhoud. Omdat het minder koud wordt onder een overkapping en de wind minder vrij spel heeft, kunnen veel planten er zelfs overwinteren.

Waar wil je jouw terrasoverkapping plaatsen?

Een overkapping tuin modern kan je direct aan het huis bouwen, maar elke willekeurige plaats in de tuin (wij noemen dit een vrijstaande overkapping) is mogelijk. Een terrasoverkapping aan het huis biedt echter wel een hoger wooncomfort, wanneer de deur naar de tuin onder de overkapping zit.

Wat is de meest ideale plaats voor een terrasoverkapping?

Richting het zuiden vang je gedurende de dag het meeste zonlicht. Op warme zomerdagen is echter een zonnewering wenselijk. Wanneer je kiest voor de oostkant, vang je meteen de eerste zonnestralen van de dag. Je kan dan tijdens het ontbijt en lunch al genieten van een prachtige dag. Voor de latere uren is het echter belangrijk om een heater te plaatsen. Maar als je ervoor kiest wanden te plaatsen, zodat deze gesloten wordt, dan creëer je de ideale leefsituatie met een prachtige lichtinval en kan je bijvoorbeeld zonder storend zonlicht op het beeld urenlang genieten in jouw tv-kamer.

Meest gestelde vragen over aluminium overkappingen

Uit welke materialen bestaat een terrasoverkapping?

Bij Gadero heb je een uitgebreide keuze uit stijlen, materialen, kleuren en dakplaten voor jouw terrasoverkapping. Je kan de overkapping dus volledig aan de stijl van jouw woning aanpassen.

Een houten terrasoverkapping

De basis is het geraamte van hout of aluminium. Kies je voor een veranda met een houten geraamte, dan kan je op het dakbeschot dakleer of shingles bevestigen. Je kan ook kiezen voor polycarbonaat platen of een glazen dakbedekking. Bekijk hier onze aanbouwveranda's van hout met polycarbonaatdak.

Een aluminium veranda

Heb je liever een aluminium geraamte als basis? Een aluminium terrasoverkapping wordt standaard gepoedercoat. Je hebt de keuze uit 4 kleuren, wit (RAL 9016), crèmewit (RAL 9001), antraciet (RAL 7016 meest populair) en grijs (RAL 9007). De dakbedekking bestaat uit echt glas of polycarbonaat platen. Ter bescherming tegen felle zon heb je de keuze uit een zonwering boven of onder het verandadak.

Lees ook onze blog over de verschillen tussen alle modellen en tips waar op letten bij het kopen van een aluminium veranda.

Wat zijn polycarbonaat platen?

Polycarbonaat platen zijn helder of opaal gekleurd. Polycarbonaat platen bestaan uit meerdere lagen. De X-structuur binnen twee vlakke platen maakt de platen 250x slagvaster dan glas. De platen isoleren goed, dempen het geluid van neerslaande regen en verkleuren minimaal. Een luxere optie voor een polycarbonaat dak zijn de hittewerende polycarbonaat platen die het zonlicht reflecteren en zorgen ervoor dat het gemiddeld 5 graden koeler is onder de veranda bij warm weer. Een zonwering, zonneschermen en zonnedoeken worden dan overbodig, omdat de platen zorgen voor een aangenaam klimaat onder de overkapping. Ook bij extreem zonnige dagen.

De luxe van een echt glazen dak

Wil je overdag genieten van een prachtig helder uitzicht op de blauwe lucht en ’s avonds van een schitterende sterrenhemel, dan maak je met een dakbedekking van echt glas (8mm veiligheidsglas) de juiste keuze. Voor deze luxe versie is zonwering wel aan te bevelen. Glas is relatief zwaar, let op de uitleg per product of hier extra staanders of versteviging van de liggers nodig is.

Aluminium overkappingen inspiratie

Aluminium tuinkamer

Wil je de zekerheid dat je het hele jaar gebruik kan maken van jouw terrasoverkapping? Dan vervult een tuinkamer deze tuindroom! Deze zijn namelijk voorzien van wanden. Een zonnige tuinkamer bestaat meestal uit glasschuifwanden of een glazen schuifpui met glazen zijwanden. De glasschuifwanden bestaan geheel uit glas of zijn omlijst met een aluminium kozijn. Om een eventuele inkijk te verminderen, kan je verticale screens, zonneschermen en zonnedoeken ophangen. Zowel zijwanden en voorwanden uit polycarbonaat platen, als aluminium zijwanden zijn een permanente oplossing tegen inkijk. Het meest verkocht bij Gadero zijn de XL tuinkamers, deze hebben een hoge kwaliteit en zijn vergelijkbaar met de Legend overkappingen. Heb je minder budget en minder eisen qua afwerking? Kies dan de Easy Edition, deze zijn ook te gebruiken als tuinkas.

Wil je jouw bestaande terrasoverkapping ombouwen tot een tuinkamer?

Geen probleem, wanneer je hebt gekozen voor een aluminium overkapping! De aluminium overkappingen die Gadero aanbiedt, zijn ook op een later tijdstip eenvoudig aan te passen. Je hebt de keuze uit verschillende wanden en aan de voorzijde staan de op maat gemaakte glas schuifwanden natuurlijk prachtig. Wij informeren je graag over de mogelijkheden voor glazen schuifwanden. Bij interesse kan je het contactformulier invullen en nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Terrasoverkapping op maat

Vindt je het lastig om de ideale terrasoverkapping voor jouw tuin uit te zoeken? Voordat je overgaat tot aankoop, wil je graag meer informatie en een duidelijk advies? Ons deskundige team staat klaar om jou te helpen om jouw tuindroom te verwezenlijken. Ook wanneer de wensen niet passen in het standaard assortiment. Neem voor maatwerk contact op via de telefoon, mail of bezoek onze showroom. Onze showroom is een groot showterrein waar vele voorbeelden van aluminium terrasoverkappingen, tuinkamers, vrijstaande overkappingen voor in de tuin en houten overkappingen.

Gadero is specialist in maatwerk

Heb je bijzondere wensen ten aanzien van jouw overkapping, tuinkamer of veranda? In Breukelen helpen we je graag op weg. Bij Gadero ben je niet beperkt tot de keuze van standaard afmetingen. Dankzij 20 jaar ervaring en onze gespecialiseerde montageteams bieden wij maatwerk voor onder meer een terrasoverkapping om de hoek of plaatsen wij zelfs een terrasoverkapping rondom jouw hele huis! Een vrijstaande terrasoverkapping of tuinkamer achter in de tuin, een overkapping die naadloos aansluit aan jouw aanbouw? Wij gaan iedere uitdaging aan en realiseren alle tuindromen!

Showroom met aluminium overkappingen in Breukelen

Wil je aluminium overkappingen in het echt bezichtigen? Dat kan in onze speciale showroom in Breukelen. Hier zie je met eigen ogen de verschillen en mogelijkheden met alle aluminium veranda's en tuinkamers. Onze adviseurs staan je graag te woord. Doe dit bij voorkeur op afspraak, zo weet je zeker dat een medewerker 100% voor je vrijgeboekt is.

Expert-polycarbonaat-aluminium-aanbouw-veranda