Logo Gadero
inspiratieservice
Gadero TV

Tuininspiratie 2024: Viva la Vida, Gentle Paradox, en Duurzaam Genieten!

Joanie
Geschreven doorJoanie

Ontdek wat de tuintrends zijn van 2024 en realiseer jouw droomtuin!

Viva la vida!

Oftewel lang leve het leven! Dit is de naam die de grote tuintrend van 2024 draagt en deze kenmerkt zich door het gebruik van warme kleuren als rood, roze, oranje en geel in je tuin. Door een overdaad aan bloemen, gecombineerd met mooie tuinmeubelen en bijvoorbeeld kleurrijke sierbestrating creëer je een subtiele tropische, levendige en mediterrane sfeer.

Gadero biedt bijvoorbeeld Abbeystones sierbestrating in diverse maten en kleuren aan waarmee je meteen die warme, zomerse sfeer creëert. Viva la vida is een uiting van de behoefte aan levensvreugde en optimisme en uiteraard passen levendige materialen als hout hier perfect bij. Deze hardhoutsoort Cambara is daar een heel goed voorbeeld van. Kijk naar die prachtige rode en ook gele kleuren die als gevelbekleding of schutting al meteen deze viva la vida sfeer creëren. Daarnaast zijn tuinmeubelen van hout natuurlijk niet weg te denken. Van tuinstoelen of loungebanken die je natuurlijk prachtig aan kunt kleden met vrolijk gekleurde kussens, tot een loveseat, picknicktafel of zo’n heerlijke sunlounger ligstoel; Gadero biedt allerlei verschillende opties om jouw tuin aan te kleden in deze vrolijke, zomerse sfeer om samen met familie en vrienden het leven te vieren.

Gentle Paradox

Een andere tuintrend die we veel terug gaan zien in 2024 is the Gentle Paradox. Deze laat opvallende contrasten binnen de tuin zien. Zoals bijvoorbeeld robuuste materialen als fijnbezaagde houten staanders bij je overkapping of bijvoorbeeld boomschors planken voor je schutting tegenover juist ronde en zachte vormen elders in je tuin. Deze vormen kan je weer terug laten komen in bijvoorbeeld je tuinmeubelen of door te kiezen voor een pad van staptegels die geen strakke vormen hebben en een heel uniek effect geven. Door deze twee contrasten binnen je tuin te combineren met bloemen en materialen in pastelachtige kleuren creëer je in wezen een vriendelijke en dromerige sfeer waardoor je tuin echt een plek wordt om tot rust te komen.

Binnen en buiten samensmelten

Wat we dit jaar ook veel gaan zien is dat binnen en buiten samensmelten en als het ware één worden. Zo wordt er veel gekozen voor aanbouw veranda’s en overkappingen die aan het huis vast geplaatst worden, waardoor je in wezen je woonkamer vergroot en de gecreëerde sfeer en stijl van binnen haast naadloos over kan gaan in het buitenverblijf. Gadero biedt daarnaast natuurlijk ook losstaande overkappingen, kapschuren en blokhutten want ook deze zien we veel terug in de tuin in 2024. De buitenverblijven worden een heerlijke sfeervolle plek om natuurlijk in de zomermaanden, maar ook tijdens de nazomer nog echt te kunnen genieten in je tuin. Buiten, maar toch ook een klein beetje binnen.

Natuurlijke en duurzame producten

En als laatste staat 2024 in het teken van het gebruik van veel natuurlijke en duurzame producten in de tuin. Houtproducten zijn daar op zich natuurlijk al een mooi voorbeeld van, maar ook binnen die producten van Gadero zou je kunnen kiezen voor iets wat je mooi vindt, gemaakt is van kwalitatief goede en duurzame materialen en ook nog eens lang meegaat. Bijvoorbeeld deze vlonderplanken van Thermisch gemodificeerd Essenhout. Deze houtsoort is verwarmd met stoom, wat milieuvriendelijk is, en valt daardoor in een hoge duurzaamheidsklasse en is net zo weerbestendig als tropisch hardhout. Hierdoor gaat het ontzettend lang mee. Daarnaast ziet het er door de mooie vlamstructuur ook nog eens prachtig uit. Bij Gadero hebben we nog meer thermisch gemodificeerde houtsoorten die van, relatief dichtbij huis komen, zoals vuren en grenen en hierin bieden we ook schuttingplanken en allerlei verschillende profielen aan voor gevelbekleding. 

Naast houtproducten, of producten deels gemaakt van al dan niet gerecycled hout, wordt dit ook het jaar waarin bewuster wordt omgegaan met regenwater. In de eerste plaats door niet de hele tuin vol te gooien met stenen zodat het water ook echt de bodem van je tuin in kan. Maar het kan hier in Nederland natuurlijk stevig regenen en hierdoor komt het regelmatig voor dat je tuin het niet aan kan en regenwater via het riool wordt afgevoerd. Hierdoor wordt het rioolstelsel eigenlijk onnodig belast en Gadero biedt hiervoor de zogeheten hydroblob. Dit is een box die je in je tuin plaatst en die ontwikkeld is om schoon regenwater op te slaan en het daarna langzaam af te geven aan het grondwater. Hierdoor blijft het grondwater beter op pijl en is er bij drogere periodes een betere grondwaterstand. 

Abonneer ook op ons Youtube-kanaal Gadero TV voor meer klus- en inspiratievideo's!

Abonneer nu op Gadero TV