Logo Gadero
service

Bamboe

Bamboe ziet u in steeds meer toepassingen terug. Van luxe Bamboe terrasplanken met onzichtbare clips tot extra dikke bamboestokken schuttingen. Maar ook wandbekleding voor beurzen, gevelbekleding van Bamboe of binnenvloeren van bamboe zijn mogelijk. Bamboe is een soort gras en behoort tot het favoriete voedsel van de pandabeer. Bamboe bevat van nature veel suikers. Daarom vergt bamboe een vakkundige bewerking om het te verduurzamen. Dit werkt het beste door bamboe thermisch te modificeren.

  • Duurzaamheidsklasse 3 (behandeld)

  • Bamboe is eigenlijk een grassoort

  • Geschikt voor vlonderplanken, onderbalken, constructiebalken en schuttingen

  • Bamboe is zeer duurzaam, omdat het doorgroeit nadat het gekapt is en na 2 tot 5 jaar weer geoogst kan worden

Eigenschappen Bamboe

Bamboe bos bamboe kap

Bamboe heeft ontzettend veel voordelen. Zo heeft bamboe hout een fantastisch duurzaam goed verhaal. Bamboe groeit ontzettend hard. Er zijn bamboesoorten die per dag meer dan één meter groeien en na 2 jaar klaar zijn om gekapt te worden. Na het afknippen groeit bamboe gewoon weer verder. Hierdoor ontstaat er dus geen ontbossing of gronderosie door de teelt van bamboe. Daarnaast is het een luchtzuiverende plant, die wel 35% meer zuurstof produceert dan een gemiddelde boom van dezelfde omvang. Ook kan de hele bamboeplant gebruikt worden, zodat er geen restafval overblijft.  Een verantwoorde keuze dus. 

Zeker als u kiest voor thermisch gemodificeerd. Bij deze stoombehandeling worden geen chemische middelen gebruikt. Wel zorgt een thermowood behandeling voor een langere levensduur van uw bamboe. 

Bamboe vlonderplanken en onderbalken

bamboe vlonder

Wij adviseren bij het kopen van vlonderplanken de dekdelen met nanotechnologie behandeling te kiezen. Dit is een soort beschermlaagje voor een langere levensduur. Tevens bieden wij bamboe terrasplanken met een olielaag aan. Bij ons heeft u de keuze uit A-merken als Fesca en Moso.

Nieuw zijn onze bamboe balken. Kies uit constructiebalken voor onder uw vlonder of speciale meubelbalken. Met deze bamboe meubelhout balken maakt u fraaie tafels of andere meubelen. Deze zijn al gelakt en mooi glad. 

Nieuw, nu ook thermisch behandeld en kunstmatig gedroogd bamboe gevelbekleding bij Gadero leverbaar. Voor een brandveilige, duurzame en verantwoorde gevelbekleding. Zie verwante producten!

Duurzame bamboe planken

Bamboe terrasplanken bamboe terras

Bamboe planken gaan gemiddeld zo'n 15 - 25 jaar mee, mits op de juiste manier gemonteerd. Onze bamboe vlonderplanken zijn thermisch gemodificeerd en voorzien van een slijtvaste toplaag. Bamboe zal na verloop van tijd vergrijzen of zelfs op sommige plekken zwart worden. Ons onderhoudsadvies is dus ook; regelmatig vegen en eenmaal per jaar behandelen met olie.  

In aflevering #127 van GaderoTV bouwt Henk Jan een vlonder met bamboe terrasplanken en clips.

Bekijk onze GaderoTV aflevering #79 die volledig in het teken staat van Bamboe terrasplanken met scheepsdekprofiel.