Logo Gadero
inspiratieservice

Bamboe is sterk en duurzaam, ideaal om buiten te gebruiken. Met een levensduur vergelijkbaar met hardhout heeft u lang plezier van deze tuinschermen. Met hardhouten schuttingpalen of betonnen schuttingpalen maakt u het geheel af.

Duurzame schutting van bamboe

Een tuinscherm van bamboe heeft veel voordelen. Het gebruik van bamboe maakt deze tuinschermen een hele verantwoorde keuze. Bamboe is een snelgroeiende plant en neemt tijdens het groeien veel Co2 en fijnstof op. Bovendien groeit de plant gewoon door als de bamboestokken gekapt worden, wat dit een hernieuwbare grondstof maakt. Bamboe is zeer duurzaam en heeft een levensduur vergelijkbaar met hardhout. Hierdoor is bamboe heel geschikt voor buitentoepassingen. De BambooWall tuinschermen zijn voorzien van een duurzaam verzinkt frame, wat een fraai contrast oplevert. Een BambooWall tuinscherm dient als een fraaie, duurzame en onderhoudsvrije erfafscheiding voor uw tuin.   

Onderhoud bamboe schutting

Na verloop van tijd zullen de bamboestokken door verschillende weersinvloeden, iets doffer en lichter van kleur worden. Daarnaast heeft bamboe de neiging om na verloop van tijd verticaal te gaan splijten. De tuinschermen behouden echter wel hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. U kunt deze schermen desgewenst behandelen met een blanke lak om de bamboestokken extra te beschermen en de oude kleur en glans terug te geven.

Meer weten over alle goede eigenschappen van bamboe? Lees dan ook onze blog over de 4 voordelen van bamboe

Wel een natuurlijke schutting, maar met een iets warmere uitstraling? Dan zijn KokoWall tuinschermen van kokosvezel ook een optie. Daarnaast vindt u ook populaire laris douglas tuinschermen of hardhout schuttingen

Bamboe tuinschermen inspiratie