Logo Gadero
service
Blog

Uw zwembad zomerklaar maken in deze stappen!

Gadero logo
Geschreven doorMaaike
Geplaatst29-06-2022

Tijdens de zomer is een zwembad in de tuin geen overbodige luxe. Wanneer de mooie dagen weer aanbreken wilt u er natuurlijk voor zorgen dat uw zwembad klaar is om gebruikt te worden. In dit blog geven wij u tips om uw eigen zwembad zomerklaar te maken.

Maar eerst vertellen we u meer over een houten zwembad van Gadero!

Hardhouten vlonder zwembad

Houten zwembad

Een vast en eigen zwembad in de tuin is een droom voor iedereen! Het maakt niet uit of u een grote of kleinere tuin heeft, een eigen 'pool' is een toevoeging voor iedere tuin. Een houten zwembad geeft uw tuin een natuurlijke uitstraling en het hout heeft een lange levensduur. Bij Gadero verkopen wij diverse soorten houten zwembaden.

Ons assortiment bestaat uit een rechthoekig houten zwembad, een achthoekige en een houten zwembad dat in de grond geplaatst kan worden. Daarnaast hebben we ook zwembad accessoires zoals een afdekzeil, filterkast en reinigingsset.

De mogelijkheid van de inbouw van het houten zwembad brengt de enige voorbereidingen met zich mee. Het is verstandig om een betonnen fundering te plaatsen die voorkomt dat het houten zwembad verder de grond inzakt bij hevige regenbuien. De montage is eenvoudig, waardoor de waterpret snel kan beginnen.

houten zwembad x4 karibu grijs folie 400x610cm sfeer

Hoe maakt u uw houten zwembad zomerklaar?

De eerste stap bij uw zwembad zomerklaar maken is het grondig schoonmaken. In de winter ligt uw zwembad verstopt onder de afdekkingen van een winterzeil. Wanneer de lange dagen weer aanbreken en de zon wat vaker achter de wolken vandaan komt, kan deze verwijderd worden. Maak het zeil goed schoon, want dit scheelt u in het najaar weer een hoop tijd om uw zwembad winterklaar te maken. Het voorkomt ook beschadigingen van het winterzeil. U kunt het zeil met een zachte borstel schoonmaken.

Nadat het zeil verwijderd is wordt het water zichtbaar. Waarschijnlijk is dit na de winter troebel geworden en zit het vol met grof vuil. U wilt natuurlijk helder water in uw zwembad dus het is tijd om aan de slag te gaan. In de onderstaande stappen vertellen wij hoe uw zwembad het snelst zomerklaar gemaakt kan worden.

  1. Pomp het water uit het zwembad.

  2. Begin direct met het schoonmaken van het zwembad. Zo geeft u het vuil geen ruimte om zich te verspreiden. Gebruik hiervoor de tuinslang met een zachte borstel.

  3. Pomp het vuile water uit het zwembad.

  4. Installeer de onderdelen die voor de winter zijn gedemonteerd. Denk hierbij aan inbouwdelen zoals een filterinstallatie zandfilter.

Zodra de bovenstaande stappen zijn genomen, is het tijd voor de volgende stap in uw zwembad zomerklaar maken. Vul uw zwembad met schoon water en laat het lopen tot het zwembadwater een goede hoogte heeft gehaald.

Hoe maak ik de bodem van mijn houten zwembad schoon?

Na de winter is de bodem van uw zwembad vervuild met kalkaanslag en algen. Dit kan worden verwijderd door verschillende reinigingsmiddelen die helpen tegen kalk, algen en vuil.

We raden u af om een hogedrukreiniger te gebruiken, dit kan namelijk de wanden en voering van het zwembad beschadigen. Gebruik daarentegen een zwembadborstel en tuinslang voor de juiste behandeling van de binnenzijde van het zwembad.

Hoe houdt u uw houten zwembad schoon tijdens de zomer?

Het zwembadwater moet weer op het oude waterpeil komen en de ph waarde dient optimaal te zijn. Om te zwemmen in het water is het belangrijk dat de ph waarde tussen de 7.2 en 7.6 ligt.

Een filterinstallatie en chloor zorgen ervoor dat uw zwembad de hele zomer door schoon blijft. Het filter neemt het vuil op en chloor remt de groei van bacteriën en schimmels. De filters mogen enkele dagen draaien om het water proper te krijgen.

Naast deze manieren van reiniging dient u zelf regelmatig het vuil uit het zwembad te verwijderen. Met onze schoonmaakset haalt u gemakkelijk bladeren, takken en insecten uit het zwembad. De schoonmaakset bestaat uit een schepnet, borstel, zuigslang en bodemzuigstang en is perfect te gebruiken voor houten zwembaden.

Ga goed te werk wanneer u uw zwembad klaar maakt voor het zomerseizoen. Op deze manier hoeft u het zwembad gedurende het badseizoen alleen maar regelmatig te controleren. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw 'pool' in de tuin.

houten zwembad rechthoek maat 1 karibu 350x320 cm

Een houten zwembad kopen bij Gadero?

Met de houten zwembaden van Gadero beleeft u jarenlang plezier. Onze houten zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo is er altijd een model dat bij uw tuin past. Wij hebben houten zwembaden in ons assortiment die zowel boven als onder de grond geplaatst kunnen worden. Onze houten zwembaden hebben 3 tot 4 weken levertijd.

Toch op zoek naar een verwarmd bad om meer het 'spa' gevoel te krijgen? Bekijk dan onze sauna categorie met hottubs en bubbelbaden.

Kom langs in onze showroom in Breukelen. In onze showroom zijn verschillende producten te bewonderen waardoor u nieuwe inspiratie kunt opdoen voor uw tuin. Voor advies over de juiste keuze van een houten zwembad kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice!