Logo Gadero
service
Blog

Wat te kiezen: gecoate of ongecoate betonpalen?

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst08-03-2019

Steeds meer klanten ontdekken betonpalen voor een opvallende en stevige schutting. Door de populariteit neemt ook het aantal vragen over dit product toe. De meest gehoorde bij Gadero is: wat is het verschil tussen een antraciet betonpaal gecoat of ongecoat? Die vraag is eigenlijk simpel te beantwoorden. De gecoate paal is voorzien van een beschermende laag in de kleur antraciet zwart, terwijl een ongecoate betonpaal dit niet heeft. 

Schutting ongecoate gecoate betonpalen

Maar wat is daar nou het voordeel van? Dat leggen we in de onderstaande blog uit. 

Verschil gecoate ongecoate betonpalen

Gecoate betonpalen

Zoals u op de bovenstaande foto kunt zien is een gecoate betonpaal donkerder dan een ongecoate betonpaal. Dit geeft een luxere uitstraling. Bovendien blijft deze betonpaal langer mooi. Zo is een gecoate paal circa 5 jaar kleurvast. De kleur blijft 5 jaar nagenoeg gelijk. De behandeling heeft nog meer voordelen. Het helpt tegen het indringen van water, vuil en zuren. Ook heeft u minder last van mossen, algen of schimmelgroei. Daarnaast maakt de coating het eenvoudig om de palen schoon te maken. 

gecoate betonpaal antraciet tuinscherm

Bij beton ziet u bovendien vaak kalkuitbloei voorkomen. Dit zijn witte sporen op het beton, die ontstaan door het kalk wat in zand zit, een van de producten waar beton van gemaakt is. Door voor een gecoate betonpaal te kiezen ziet u kalkuitbloei bijna niet meer terug in uw betonnen palen van uw schutting. De coating vermindert het voorkomen van kalkuitbloei en zorgt er zo voor dat uw schutting van betonpalen er lang mooi uitziet.

Ongecoate betonpalen

Kalkuitbloei komt meer voor bij ongecoate betonpalen. Daarnaast gaan deze palen sneller verkleuren. Na één tot anderhalf jaar ziet u de kleur van deze antraciet palen al veranderen. Door de beton palen te behandelen met transparante beits kunt u dit vertragen, maar dit zorgt wel voor extra werk. Het voordeel van een ongecoate betonpaal is de prijs. Deze ligt over het algemeen iets lager dan een gecoate betonpaal. Dit is ideaal als u een budget schutting met betonpalen wilt maken en de bovengenoemde nadelen van ongecoat beton geen probleem vindt.

schutting tuin winterklaar maken

In de onderstaande video van Gadero TV worden de verschillende tussen deze twee betonpalen nog een keer duidelijk uitgelegd.

Gaat u zelf een schutting van betonpalen maken? Kijk dan bij onze betonpalen, tuinschermen en schuttingplanken

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste sleufpaal en afwerking voor uw beton schutting? Lees dan ons uitgebreide blog over het kiezen van een betonpaal en sleufpaal voor uw schutting.

Montageservice

Laat u uw werk liever aan de specialist over? Kies dan voor de Gadero montageservice. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!