Logo Gadero
service
Gadero TV

#114 Megawood composiet vlonder met onzichtbare clips

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst15-05-2019

In aflevering #114 van Gadero TV laten we een vlonder zien van WPC composiet planken met een clipsysteem. Maar wanneer kiest u voor een composiet vlonder? Dit is ideaal als u niet van noesten en verschillende planken houdt. Composiet planken zijn allemaal gelijk qua kleur en structuur en daardoor krijgt u een strak geheel zodra uw vlonder klaar is. Ook is composiet onderhoudsarm en dat is voor velen een reden om hiervoor te kiezen.

#114 Megawood composiet vlonder met onzichtbare clips
play video
Composiet

Massief composiet terrasplanken

De planken die Henk-Jan in deze aflevering laat zien zijn van massief composiet. Daarmee wordt bedoeld: de planken zijn helemaal dicht qua structuur. Dit is verschillend ten opzicht van de zogenaamde holkamerstructuur van andere composietplanken. Het voordeel van massieve planken is dat deze simpelweg veel sterker zijn. Wel zijn ze iets zwaarder en daarom minder geschikt voor bijvoorbeeld een dakterras of balkon.

Voordelen Megawood massief composiet 

  • Zeer kleurvast ten opzichte van hout

  • Nagenoeg onderhoudsvrij

  • Door clipsysteem geen schroeven in het zicht

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Composiet planken

Nadelen Megawood massief composiet 

  • Er is veel Chinese b-keuze op de markt, zorg dus dat u echt Megawood composiet koopt

  • Massieve composiet planken zijn zwaarder en iets duurder dan holkamer composiet

  • Montage van composiet moet zeer nauwkeurig gedaan worden

Composiet vlonder met clips monteren 

Voor de montage van deze megawood vlonders adviseren wij een balkafstand van 35 cm, hart op hart. U kunt kiezen voor composiet onderbalken, maar gebruik ook gerust hardhouten onderbalken. Monteer eerst de zogenaamde 'startclips' aan de kopkant van de balken en schuif de eerste plank in de clips. Na het plaatsen van de eerste plank moet stap voor stap te werk gaan: eerst voorboren in de balk, daarna de tussenclip losjes op de balk schroeven (en in de eerste plank), doe dit op iedere balk en plaats daarna de tweede plank er in. Vervolgens plaatst u wederom een tussenclip losjes op de balk en pas dan gaat u terug naar de vorige tussenklip welke u volledig vast zet. Zo werkt u door tot de laatste plank welke vastgezet wordt met een eindclip.

Composiet planken

Benodigde materialen van Gadero voor het plaatsen van een vlonder van Megawood composiet:

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.

Meer Gadero TV afleveringen