Logo Gadero
inspiratieservice

Keramische tegels 60x60 cm

Zoekt u keramische tegels voor buiten in de maat 60x60 cm? Bij steenhandel Gadero kiest u uit een zeer ruim assortiment terrastegels van keramiek. Keramische terrastegels worden gemaakt van hard gebakken klei waardoor dit zeker de meest duurzame tegels op de markt zijn. Keramiek is krasvast, kleurvast, slijtvast en er kan geen vocht en vuil in trekken. Hierdoor kiest u voor duurzaamheid en een onderhoudsarm terras. Keramische terrastegels hebben nog vele andere voordelen. Bij Gadero kiest u uit verschillende populaire keramische tegels zoals de GeoCeramica, Kera Twice en de Cera3Line.

Iets anders?

Is de maat 60x60 cm niet wat u zoekt? Kijk dan een naar onze keramische tegels voor buiten in de maten  80x80 cm, 30x60 cm of 60x120 cm. U vindt hier ook keramische terrastegels met een houtlook

Keramische terrastegel 60x60 cm leggen

Keramische terrastegels van 4 cm dik zijn net als iedere andere betontegel te leggen in een zandbed. Zorg voor een stabiele ondergrond bestaande uit 15 cm puin met daarop 10 cm ophoogzand ofwel straatzand. Vervolgens legt u de tegels er eenvoudig in. Sluit het terras goed op met opsluitbanden en dicht het terras met een hoogwaardig voegmortel. Wanneer u voor een waterdicht voegmortel kiest is het belangrijk dat het water van het terras af kan lopen richting een watergoot. Wij hebben meer tips op een rijtje gezet over hoe u eenvoudig keramische tegels kunt leggen.

In tegenstelling tot 4cm dikke keramische terrastegels zijn 2 cm dikke keramische tuintegels wat minder eenvoudig te leggen. In onderstaand filmpje legt Henk Jan uit hoe dit in zijn werk gaat.

Meest gestelde vragen over keramische tegels

Keramische tegel inspiratie