Logo Gadero
inspiratieservice

Rhombus Thermisch Gemodificeerd Scandinavisch grenen 2.0 x 6.5 x 360 cm ruitvormig

Productnummer
LDS14820-16-68
Luxe gevelbekleding
Milieuvriendelijk verduurzaamd
rhombus_thermisch_gemodificeerd_grenen_18_x_68_cm_ruitvormig_1
thermisch_gemodificeerd_grenen
rhombus_ruitvormig_1
Per stuk

13,95

incl. BTW

53,65 per ㎡

1232 stuks op voorraad
1 tot 7 dagen
Details
Lengte
360 cm
Breedte
6,8 cm

Aantal m2 / stuks

Je krijgt 1 stuks á € 13,95

  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

  • Verantwoord verduurzaamd met stoom zonder chemische middelen

  • Open gevelbekleding ventileert beter

  • Nagenoeg geen werking meer na montage

  • Thermisch gemodificeerd hout voor een lage prijs

  • Broos materiaal (voorzicht vervoeren)

  • Alleen in 360 cm lengte

Specificaties

Materiaal
Hout
Houtsoort
Grenen
Kleur
Bruin
Lengte
360 cm
Breedte
6,8 cm
Dikte
2 cm
Benodigde per m2
3.8462
Te bezichtigen in
Breukelen

Rhombus Thermisch Gemodificeerd Scandinavisch grenen 2.0 x 6.5 x 360 cm ruitvormig

Zoekt u goedkope gevelbekleding van hoogwaardig thermisch gemodificeerd hout? Deze ruitvorminge Steamed rhombuslatten van Scandinavisch vurenhout hebben een kopmaat van 20x65 mm en zijn hier te koop in de lengte 360 cm. Deze Thermo Class latten zijn geschikt voor een open gevelbekleding of luxe wand. Door thermisch te modificeren gaat de duurzaamheidsklasse van klasse 5 naar klasse 2, wat een levensduur van ongeveer 20-25 jaar betekent bij juiste montage boven de grond. Tijdens de thermo-behandeling wordt het hout met slechts stoomdruk verwarmd tot zo'n 200 graden. Er worden geen chemicaliën gebruikt tijdens deze behandeling. Kortom, een duurzaam rhombus profiel!

Open gevelbekleding thermisch gemodificeerd vuren

Steamed Rhombus van Vurenhout is uitermate geschikt voor uw gevelbekleding, het werkt door de stoombehandeling namelijk bijna niet meer en is dus heel duurzaam. Scandinavisch bevat wel noesten en dat is misschien ook wel het grootste verschil met thermisch Ayous. De prijs van Thermo Class Vuren ligt onder Siberisch Lariks en ver onder Red cedar, dat maakt deze houtsoort populair. Zoekt u een hardere thermische houtsoort, kies dan thermisch Fraké. Ook kunt u kiezen voor hardhout, echter is dat weer relatief zwaar en qua prijs minimaal tweemaal zo hoog.

Door de behandeling heeft dit hout een warme bruine kleur gekregen, die uiteindelijk prachtig vergrijst. Alle thermohout is echter wel vrij broos. Dus voorzichtig tijdens het vervoer, na verticale montage maakt dit niet meer uit! De profielen zijn goed te verwerken op uw gevel, het hout kent weinig werking en is lichtgewicht.

Montage Thermo Class rhombus op de gevel

Plaats tegen de wand UV-werend folie, de ventilatielatten om de 50 cm die hier tegen aan komen verft u zwart, zodat ze niet opvallen achter het open gevelbekleding profiel. Of kies onze kant-en-klare zwart gedompelde lariks douglas panlatten. Hanteer 7 tot 10 mm tussenruimte tussen uw rhombus profielen. Bevestig de rhombus latten tegen de gevel met RVS geribde spijkers, ook wel bolkopnagels genoemd van 45 mm lengte. Let hierbij op dat de nagels niet te hard in het hout geslagen worden, de bolkop van de nagel moet boven op het hout liggen en mag niet in het hout terechtkomen. Kies altijd voor RVS beslag om deze gevelbekleding te monteren, om zwarte vlekken in het hout te voorkomen. Ook oppassen met een tacker, het hout kan beschadigen bij verkeerde montage. Met een hamer werkt het beste, maar is wel tijdrovend natuurlijk. Om scheurvorming te voorkomen wordt voorboren op de uiteinden aangeraden, kies een 2 mm boortje.

Lees ook de handleiding van CentrumHout over gevelbekleding monteren, onderschat dit niet.

Moderne schutting kan ook, wel doorkijk

Gebruik deze thermisch gemodificeerde rhombus latten als schutting. Nadeel is dat de schutting aan de achterzijde ook bekleed moet worden en u doorkijk behoudt.

Vergelijkbare producten