Logo Gadero
service

Gevelbekleding Thermisch Gemodificeerd Vuren 2.6 x 14 cm Steamed Triple blokprofiel AANBIEDING

Productnummer
DE14744-26-140-2450
Zeer bijzonder blokprofiel
3 blokken per profiel
Mes en groef
model_thermisch_vuren_triple_profiel_1
model_thermisch_gemodificeerd_vuren_triple_blokprofiel
model_vuren_thermisch_gemodificeerd_triple_blokprofiel
model_triple_blokprofiel_thermisch_gemodificeerd_vuren
model_xjp0797
model_xjp0791
model_xjp0795
Per stuk,vanaf

24,45

incl. BTW

7 varianten op voorraad
1 tot 5 werkdagen
Details
Breedte
14 cm
Kies afmetingen
1 - 5 werkdagen
51 stuks
24,45
1 - 5 werkdagen
63 stuks
24,95
1 - 7 werkdagen
309 stuks
27,95
1 - 5 werkdagen
95 stuks
33,95
1 - 5 werkdagen
330 stuks
38,95
1 - 7 werkdagen
1350 stuks
41,95
1 - 5 werkdagen
13 stuks
44,95
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • 100% ecologisch, vormvast en milieuvriendelijk verduurzaamd met stoom

  • Duurzaam dankzij thermische behandeling (Steamed 5 star wood)

  • Lichtgewicht voor gevels en wanden

  • Bijzonder profiel, schitterend effect

  • Voorboren (daardoor meer montage-uren)

  • Broos materiaal, voorzichtig vervoeren, gevoelig voor inscheuren (na montage geen probleem meer)

  • Meer noesten dan Ayous, Red cedar of Frake

Specificaties

Houtsoort
Vuren
Kleur
Bruin
Dikte
2,6 cm
Breedte
14 cm
Profiel
Deens rabat
Levensduur
15-25 jaren
Behandeling
Thermisch gemodificeerd
Horizontaal of verticaal plaatsen?
Beide mogelijk
Open of gelsloten
Gesloten
Hoe bevestigen
Schroeven

Gevelbekleding Thermisch Gemodificeerd Vuren 2.6 x 14 cm Steamed Triple blokprofiel AANBIEDING

Zoekt u een betaalbaar, duurzaam en verantwoord hout voor uw gevelbekleding of voor een dichte wand van uw terrasoverkapping? Of wilt u een luxe schutting bouwen? Deze Steamed triple blokprofiel planken van Scandinavisch vurenhout zijn thermisch gemodificeerd, dat willen zeggen met slechts stoomdruk verduurzaamd. Bij deze Thermo Class 26x140 mm triple profiel planken gebruiken we nul chemische middelen voor de verduurzaming. De levensduur is bij juiste montage boven de grond 20+ jaar en klasse 1-2. De vergrijzing is bovendien mooi egaal en de vormvastheid is geweldig te noemen.

Deze trendy 26 x 140 mm planken, ook wel triple blokprofiel of tandprofiel genoemd, zijn enkelzijdig te monteren op de gevel van woningen of te gebruiken voor een wand van een luxe veranda of schutting. De werkende breedte van deze gevelbekleding is circa 130 mm. De planken hebben een mes en groef zijde, zodat u ze eenvoudig in elkaar schuift. Wij adviseren dan wel enkele millimeters tussenruimte. We leveren deze Caldura Wood vuren triple planken in diverse lengtematen van 2.70 tot 4.80 meter. Heeft u naden? Laat deze dan steeds verspringen zoals bij een parketvloer.

100% milieuverantwoord Thermisch gemodificeerd vuren hout

Speciaal geselecteerd Scandinavisch vuren hout wordt bij een thermo-behandeling met stoom verwarmd tot ruim 200 graden. Hierbij wordt slechts gewerkt met stoomdruk, dus geen chemische toevoegingen! Het Caldura Wood vuren stoomhout is na deze stoombehandeling te vergelijken met hardhout van duurzaamheidsklasse I-II, met een levensduur van 20-25 jaar. Deze thermo class gevelbekleding heeft een aantrekkelijke prijs, weinig werking en warme kleur die mooi egaal grijs vergrijsd. De Thermo Class gevelbekleding is de toekomst, het stoomhout is immers 100% ecologisch en milieuvriendelijk.

Trendy triple blokprofiel in 5 star steamd wood

Monteer deze schitterende en uiterst unieke >triple blokprofiel gevelbekleding met RVS geribte spijkers met een bolle kop, ook wel schroefnagels genoemd. Deze mes en groef blokprofiel gevelplanken met "3 golven" zijn 140 mm breed en 26 mm dik. De mes zijde moet altijd naar onderen wijzen, zodat er geen water in kan blijven staan. Het is daarom ons advies om deze trendy blokprofielen horizontaal te monteren. Bij horizontale montage de onderste plank altijd minimaal 10 cm vrijhouden aan de onderzijde en voorzien van afdruiprand onder een hoek van 60 graden. Als gevelbekleding desgewenst ook verticaal te monteren. Zorg dan voor verticale ventilatie in uw rachels.

Duurzame gevelbekleding, ontdek stoomhout

Bij deze thermohout gevelbekleding adviseren wij RVS bolkopnagels van minimaal 55 mm te gebruiken. Deze warmtebehandeling verhoogt de duurzaamheid en weerstand tegen vocht van het vurenhout. Hierdoor is de gevelbekleding erg geschikt voor gevels, schuttingen en wanden van overkappingen. Bij montage op een muur of gebouw verticale rachels om de 30 cm hart tot hart toevoegen.

Wat is het verschil met andere gevelhoutsoorten? Thermisch vurenhout is een prima en goedkoper alternatief voor Ayous en Fraké (Limba), wel heeft het meer noesten. Thermisch vuren uit Scandinavië is minder hard dan thermisch Fraké of hardhoutsoorten zoals Bankirai, Ipé of Garapa.

Montagetips voor vuren stoomhout

Plaats in de 2 sponningen bij voorkeur met een tacker (met een hamer kom je niet in de sponning) onze WOVAR RVS bolkopagel van minimaal 55 mm lengte. LET OP! Kies altijd voor RVS bolkopnagels of RVS schroeven, om te voorkomen dat de houtzuren gaan reageren op het materiaal van de schroeven en u zwarte vlekken in het hout krijgt. Het hout altijd even voorboren, uw rachels (achterlatten) niet voorboren. Laat de bolkop altijd BOVENOP het hout zweven, sla deze NOOIT in het hout. Thermo vuren is door het stoomproces duurzaam, maar wel broos, dus voorzichtig vervoeren. Na montage merkt u hier niets meer van en is het dus superduurzaam. Dat klinkt tegenstrijdig en toch is het zo. Het Thermische vuren hout is bovendien goed te zagen.

Bekijk ook onze >pagina met tips voor gevelbekleding monteren inclusief handige video. Heeft u geen ervaring met klussen? Raadpleeg bij gevelhout op woningen monteren altijd een specialist, dit steekt namelijk nauwkeurig.

Maatwerk overkapping maken met deze luxe planken?

Bereken de benodigde materialen met onze overkapping rekentool. Klik op de link om de rekenhulp te starten en een overkapping te bouwen met deze Blokprofiel Thermisch Gemodificeerd vuren 2.6 x 14 cm planken.

Tijdelijk geen voorraad?

Op deze pagina vindt u onze actuele voorraad, die wij binnen een week leveren. Wij kunnen voor dit thermo triple rhombus artikel in circa 3 weken levertijd zorgen voor extra voorraad. Neem contact op met de afdeling inkoop voor meer informatie en beschikbare lengtematen. Hanteer in uw email naar >info@gadero.nl altijd het onderwerp: Voorraadvraag.