Logo Gadero
service
Gadero TV

#83 Schutting maken met halfhouts rabatdelen

Gadero logo
Geschreven doorDemi
Geplaatst26-10-2018

In deze nieuwe aflevering van Gadero TV #83 plaatsen we een dichte schutting met halfhouts rabatdelen! Deze Lariks Douglas planken uit Europese bossen zijn geschaafd, gedroogd, kernvrij en van de hoogste kwaliteit. Deze Lariks Douglas rabatdelen zijn het meest geschikt voor het bekleden van tuinschuurtjes, schuttingen en wanden van overkappingen.

Ook interessant, het gebruik van channelsiding om verticaal te monteren of dubbel rabat, deze veer en groef rabatplanken schuift u eenvoudig in elkaar.

Schutting maken met Lariks Douglas rabatdelen

Deze halfhouts Lariks Douglas rabatdelen zijn geschikt voor horizontale montage, dankzij de ronding in de plank is de afwatering optimaal. In het geval van de schutting in de video adviseren wij 10 centimeter boven de schutting te blijven, zo gaat de onderkant van de schutting langer mee.

Gadero Tips: Zorg altijd voor enkele millimeters tussenruimte bij montage, zowel tussen de planken als bij kopse naden. Je kunt deze halfhouts rabatdelen verdekt spijkeren in de sponning. Zorg bij het monteren van de Wovar gevelbekleding schroefnagel RVS dat je het boorkopje niet in het hout slaat, maar deze op het hout 'laat liggen'. Niet te vergeten, controleer altijd met een lange waterpas of het eerste profiel mooi waterpas ligt.

Benodigde materialen van Gadero voor het maken van een halfhouts rabatdelen schutting:

  • Lariks Douglas Halfhouts Rabat 1.8 x 14.5 cm geschaafd en gedroogd

  • Bolkop schroefnagels RVS voor gevelbekleding 2.9 x 45 mm

  • Afstandhouder

Hiernaast is het handig om de volgende producten aan te schaffen of te huren:

  • Lange waterpas

  • Klauwhamer

  • Boor om voor te boren