Logo Gadero
service

Hardhout olie 2.5 liter Kleur Bankirai voor Bankirai, Teak, Garapa en Ipe hardhout

Productnummer
DV9009
UV bescherming en behoud houtkleur
Voor alle soorten hardhout
HardhoutOlie_2_5Liter
hardhout_olie_25_liter_elephant2
hardhout_olie_25_liter_in_gebruik
hardhout_olie_25_liter_elephantvoor
hardhout_olie_25_liter_elephant4
Per stuk

49,45

incl. BTW

Niet op voorraad
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

  • Beschermt hardhout tegen schimmel, houtrot en meer

  • Hoogwaardige plantaardige olie

  • Voor het verlengen van de levensduur van uw hout

  • Niet voor lariks, Douglas, grenen en vuren!

Specificaties

Gewicht
2,5 kg
Materiaal
Olie
Kleur
Houtkleur

Hardhout olie 2.5 liter Kleur Bankirai voor Bankirai, Teak, Garapa en Ipe hardhout

Behandel uw hardhout of teak met deze hoogwaardige hardhout olie op plantaardige basis. De olie is eenvoudig aan te brengen en zorgt ervoor dat uw hout jarenlang meegaat. Deze olie is verkrijgbaar in de kleuren naturel en Bankirai. Naturel is nagenoeg kleurloos en Bankirai wordt het meeste gezien als de standaard hardhout kleur. Het voordeel van deze Bankirai kleur is, dat het bescherming biedt tegen verkleuring. Dit doet naturel veel minder. De pigmenten beschermen het hardhout namelijk tegen vergrijzing ten gevolge van de zon. Hoe donkerder de kleur van de olie, des te meer pigment en dus een langere bescherming. Bovendien is Bankirai een hele mooie kleur voor uw schutting, vlonder of andere hardhout constructie.

Plantaardige hardhoutolie

Deze olie voorkomt naast verkleuring ook andere problemen. Zo zorgt deze hardhoutolie er namelijk voor dat het hout beter beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Één van de grootste vijanden van hardhout is namelijk water! Vocht trekt in het hout en kan voor diverse problemen zorgen. Zo kan het hout last krijgen van kromtrekken, algvorming, schimmel en meer. Door uw hardhout te behandelen met deze olie voorkomt u dit. De hardhoutolie zorgt er namelijk voor dat water niet meer binnen kan dringen. Hiermee verlengt u dus de levensduur van het hout met vele jaren.

Hardhout olie toepassen

In onderstaande video leggen wij u uit hoe u hardhoutolie gebruikt. In de video wordt de andere hardhout olie gebruikt, maar deze sterkere variant werkt precies hetzelfde.

Deze olie is eenvoudig toe te passen. Bent u van plan om nieuw geplaatst hout te behandelen met deze olie? Begin dan direct met oliën nadat het hout stofvrij is gemaakt. Gaat het hout dat al een langere tijd buiten staat? Zorg dan voor een goede voorbereiding. Schuur het hardhout eerst goed op tot de oude kleur terug komt. Let erop dat u vlekken eerst verwijderd. Wanneer het hout schoon en droog is kunt u beginnen met het aanbrengen van de hardhoutolie. Gebruik een blokkwast voor het aanbrengen van de olie. Dit werkt het snelste en makkelijkste. Start met het aanbrengen van een dun laagje op het hout. Zorg ervoor dat u overtollig olie weg haalt binnen vijf minuten zodat u nooit teveel olie aanbrengt. Haal de overtollige olie weg met een pluisvrije doek. Per liter kunt u ongeveer 8 vierkante meter behandelen. Dit is echter wel afhankelijk van de houtsoort en klus.

Ons advies is om na volledige droging van 24 uur, een tweede dunne laag aan te brengen voor optimale bescherming.