Logo Gadero
service

Embadecor transparante blokhut beits kleurloos 2,5 liter

Productnummer
DE15103
Transparante beits
embadecor_kleurloos
soren_blank_gebeitst_1
blokhut_paiva_zwart_geverfd_2
Per stuk

76,95

incl. BTW

136 stuks op voorraad
1 tot 7 dagen
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

  • Beschermt tegen verkleuring en aantasting

  • Waterafstotende beits

  • Geschikt voor alle houtsoorten

  • Voor onbehandeld of geimpregneerde blokhutten

  • Bevat altijd iets pigment, dus in het begin ietsjes donkerder is normaal

Specificaties

Kleur
Geen kleur

Embadecor transparante blokhut beits kleurloos 2,5 liter

Vergroot de levensduur van uw nieuwe blokhut of tuinhuis met deze transparante blokhut beits. Deze beits bevat werkzame stoffen tegen verkleuring en aantasting van het hout. De beits wordt geleverd in een pot van 2,5 liter. Bij enkelzijdig aanbrengen kunt u met deze 2,5 liter pot circa 15 m2 bedekken. Wilt u weten hoeveel blikken beits u nodig heeft voor een specifieke Tuindeco blokhut, kijk dan in de tekst van de betreffende blokhut op onze website.

Deze kleurloze beits kunt u na circa 6-12 maanden aanbrengen op een reeds geimpregneerde blokhut. Zo heeft uw blokhut eerst de tijd om goed te drogen. Dus nooit meteen uw vers geimpregneerde (dus natte) tuinhuis behandelen. Deze beits is ook aan te brengen op een onbehandelde blokhut. Wij adviseren altijd 2 lagen aan te brengen.

Deze beits is ook te gebruiken als grondverflaag voor onze dekkede beitsen voor blokhut en tuinhuis.

Weerbestendig

Naast de bescherming tegen verkleuring en aantasting, maakt deze beits uw hout ook weerbestendig en duurzamer. Het bladdert niet, is UV-stabiel, benadrukt de houtstructuur en tot slot: het is waterafstotend. Al met al de perfecte bescherming voor uw tuinverblijf. De transparante beits voor blokhut en tuinhuis is goed toe te passen op geïmpregneerd hout. U kunt de verschillende beitsen onderling mengen, zodat u altijd de kleur krijgt die het best bij uw blokhut past.

Behandelen

Voor het beste resultaat kunt u de beits het beste aanbrengen met een kwast, blokkwast of kleine vachtroller. Daarnaast is het belangrijk om ook de veer en groef te behandelen. Hier komt ook water bij en daarnaast ontstaat er kleurverschil als het hout krimpt of uitzet. U kunt de planken het beste behandelen voordat u de blokhut gaat plaatsen, zodat het nog mogelijk is om de veer en groef te behandelen. Zorg er ook voor dat de planken in een droge ruimte behandeld worden, zodat deze niet uit gaan zetten. Daarnaast hecht de beits van dan beter aan het hout.

Mooi resultaat

Om ervoor te zorgen dat de planken makkelijk te monteren blijven is het belangrijk om de beits niet te dik aan te brengen. U krijgt een mooier resultaat als u twee keer een dunne laag aanbrengt. Daarnaast zorgt een dunne laag in de veer en groef ervoor dat de planken nog eenvoudig in elkaar te schuiven zijn. Na behandeling kunt u de planken het beste liggend laten drogen en stapelen met dunne latjes tussen de profielen. Voor de beste bescherming kunt u de blokhut na het plaatsen nog een keer behandelen.

Deze transparante beits van kan tevens gebruikt worden als onderlaag om deze vervolgens te behandelen met dekkende beits voor tuinhuis en blokhut, zie bijbehorende producten.

Wilt u losse blikken beits bestellen zonder hout of andere grote items? Neem dan contact op voor goedkopere verzending volgens ons pallet tarief.