Logo Gadero
service
Gadero TV

Zelf eenvoudig een vlonder maken met Grad clips! Bekijk ons stappenplan!

Joanie
Geschreven doorJoanie

Ontdek hoe je zelf moeiteloos een prachtige vlonder kunt bouwen met behulp van Grad clips van Gadero! In deze nieuwe aflevering van Gadero TV nemen we je stap voor stap mee naar ons showterrein in Groningen waar we een vlonder gaan maken!

Eenvoudig zelf een vlonder leggen met Grad clips

Met de handige Grad rails en afstandhouders wordt het leggen van een vlonder zeer eenvoudig. De Grad rails met geïntegreerde clips zijn een slimme oplossing, omdat je de vlonderplanken met uitsparingen gemakkelijk op de rails kunt klikken. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de tussenruimte tussen de planken, waardoor het hout voldoende ruimte heeft om te werken.

Stap 1: Fundering voor de vlonder uitzetten

Je begint met het zorgvuldig uitzetten van de afmetingen voor de vlonder van 2 bij 3 meter. De Grad afstandhouders, die ruimte bieden voor 6 aluminium onderbalken, worden met een handig kliksysteem bevestigd. Je verbindt twee afstandhouders met een top link spacer om de juiste afstand voor de onderbalken te creëren. Deze klik je op de afstandhouders. Op de afstandhouders worden de Grad rails bevestigd. Daarom schuif je de clips 40 cm uit elkaar.

Stap 2: De Grad rails op de terrasdragers bevestigen.

Om de Grad rails op de terrasdragers te bevestigen maak je gebruik van zelftappers. Dit zijn de enige schroeven die in dit project te pas komen. De terrasdragers zijn te verstellen in de hoogtes en helpen om het geheel waterpas te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om piketpalen te gebruiken. Je klikt de afstandhouders onder de Grad rails.

Stap 3: De vlonderplanken op de Grad rails klikken

De vlonderplanken zijn voorzien van groeven aan de onderkant. Hierdoor kun je de planken eenvoudig op de Grad rails klikken. Je kunt de zijkanten van de vlonder mooi afwerken door dezelfde plank hierop te monteren.

Abonneer ook op ons Youtube-kanaal Gadero TV voor meer klus- en inspiratievideo's!

Abonneer nu op Gadero TV