Betonpoer Antraciet 15 x 15 x 60 cm Recht Model

Productnummer: DE13221 Let op! Geleverd zonder hoogteverstelling platen 4 houtfretten 1

€ 18,75 Per stuk incl. BTW , pakkorting wordt automatisch verwerkt
Vanaf 60 stuks, 4% korting
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Betonpoer Antraciet 15 x 15 x 60 cm Recht Model

  • Luxe Antraciet kleur en volledig verdicht en glad gemaakt beton
  • Recht model, ideaal om betonbanden strak op aan te sluiten en eenvoudiger te waterpassen
  • Zelf kiezen, RVS of Verzinkt stelplaatje met draadeind bijbestellen
  • Met 60 cm extra hoog
  • Relatief prijzig, onze afgeschuinde poeren in grijs zijn goedkoper

Betonpoer Antraciet 15 x 15 x 60 cm Recht Model

Deze rechte antraciet betonpoer van 15 x 15 x 60 cm is van verdicht beton gemaakt en mooi glad afgewerkt. Het bijbehorende in hoogte verstelbaar plaatje van RVS of verzinkt staal dient u los bij te bestellen! Deze betonvoet heeft een luxe uitstraling en fraai afgeschuinde vellingkantjes (facet).

Gebruik deze prefab beton poer bij het plaatsen van Lariks Douglas of Red Class Wood staanders bij overkappingen. Deze rechte betonnen voetstuk wordt veel gebruikt onder wanden van een overkapping, immers hier sluit een betonband mooi strak op aan, anders dan bij een afgeschuind model. Bovendien is het met een recht model eenvoudig om deze waterpas te krijgen, dat is bij een schuine betonpoer toch net even ingewikkelder. 

Deze rechte poer heeft afgeschuinde vellingkantjes en zijn volledig verdicht, dus geen ruwe open structuur.

Montage tips

Zet deze betonpoer in een zak snelcement. Zorg voor een 100% haakse opstelling. Zorg dus dat de diagonaal palen exact even ver uitelkaar staan. U kunt met deze voet eenvoudig uw paal bijstellen. Om deze betonpoer compleet te maken heeft u nog een metalen plaatje (ook wel een hoogteverstelling genoemd) nodig. Dit plaatje dient u los bij te bestellen. U vindt de hoogteverstelling voor betonpoeren bij de bijbehorende producten aan de rechtkant van de pagina. 

Betonpoer plaatsen in de grond

Bij overkappingen en losse ondergronden adviseren we onder de poer een wegzakpreventie of een 30 x 30 cm stoeptegel te plaatsen. Plaats deze stoeptegel vlak in de grond en vul de poer aan met snelcement. Zo heeft uw betonnen poer meer draagvlak. Laat de betonpoer circa 10 boven de grond uitsteken. Zo blijven uw houten palen vrij van vocht en opspattend vuil. Monteer eerst het plaatje op uw 12 x 12 of 15 x 15 cm lariks douglas palen, draai daarna het geheel op de betonpoer. Zet met schoorlatten de palen even tijdelijk vast zodat deze stevig en waterpas blijven staan.

Bestel deze robuuste 150 x 150 mm dikte betonpoeren bewapend met ijzer samen met grenen of de populaire lariks douglas palen en ander benodigd timmerhout voor buiten. Wij hebben het grootste assortiment tuinhout en timmerhout voor overkappingen en veranda's van Nederland.

Deze betonnen voet geeft uw overkapping die extra luxe uistraling. Bovendien is een betonpoer steviger en is dit een betere oplossing dan uw palen plaatsen op een ijzeren paalvoet die op uw vlondervloer ligt. Zo kunt u de vlonderplanken onder de paalvoet immers niet eenvoudig vervangen. 

Tips voor plaatsen

De kracht van deze betonpoer zit met name in de plaatsing. Zorg dat uw betonnen voet niet weg kan zakken. Bestel minimaal 2 zakken snelcement bij deze poeren. Bijvoorkeur deze betonpoeren in de grond plaatsen op een tegel. Maak tot slot met kruisverbindingen (schuine schoren) bij uw palen uw constructie compleet. Schakel bij grote houtbouw projecten experts in voor berekeningen van maximaal draaggewicht. Met name bij overkappingen en schuren met puntdaken en dakpannen lopen de gewichten fors op.

Vergeet niet mee te bestellen

Let op, vergeet niet 4 stuks Wovar houtdraadbouten of 4 flenskopschroeven met Torx kop mee te bestellen. Hiermee maakt u het plaatje vast aan uw staander. Kies de lengte 8 cm en boor deze voor met een 3,5 mm boortje, zodat de bout of schroef niet te ruim zit! De prijs van de betonpoer is inclusief een wegwerppallet.

Video carport op betonpoeren


Vragen & antwoorden over dit product

De betonpoer heeft afgeschuinde hoeken. Wat is de kopmaat?

De kopmaat is 12.5 cm.

Hoe zwaar is een poer van 15x15x60?

circa 20 kilo

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen
Veel beter dan schuine betonpoeren als je het mij vraagt, want je betonbanden kan je veel strakker aansluiten door de strakke vorm. je kan deze poeren bovendien verticaal goed waterpassen en ze zijn met 60 cm lengte een prima fundering. Wel zakje beton toevoegen. Jorn

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Betonpoer Antraciet 15 x 15 x 60 cm Recht Model Betonpoer Antraciet 15 x 15 x 60 cm Recht Model Let op! Geleverd zonder hoogteverstelling platen 4 houtfretten Op voorraad
€ 18,75 Per stuk incl. BTW , pakkorting wordt automatisch verwerkt