Logo Gadero
inspiratieservice

Binnensauna's

Wil je een Finse sauna kopen en heb je genoeg ruimte in je huis? Bekijk dan hieronder onder onze binnensauna's! Deze luxe Finse sauna's zijn eenvoudig te installeren in uw badkamer, kelder of logeerkamer doormiddel van het Plug & Play systeem van de sauna kachel. Dit betekent dat je je binnensauna eenvoudig kunt aansluiten op een normaal, huishoudelijk stopcontact. In deze drukke tijd is een momentje voor jezelf erg belangrijk dus gun jezelf een stukje ontspanning met de juiste sauna voor jou. Bij Gadero vind je de de perfecte sauna tegen scherpe prijzen en snelle levering!

Waarom een binnensauna kopen?

Een Finse sauna voor thuis wordt steeds populairder omdat het verschillende voordelen bied. Het geeft je de mogelijkheid om na een stressvolle dag heerlijk te ontspannen in de comfort van je eigen tuin of wellnessruimte. Ook heeft de sauna een positief effect op de bloedsomloop, de huid en kan de warmte helpen bij pijnverlichting en een betere weerstand. Lees onze blog Waarom kiezen voor een binnensauna? voor nog meer redenen waarom een Finse sauna voor thuis een goed idee is!

Waar moet ik op letten bij een binnensauna?

Ga je een Finse sauna binnen plaatsen? Doe dit dan in een kamer te doen in de buurt van een badkamer of, nog beter, in de badkamer zelf. Op deze manier kun je sneller afkoelen onder de douche na een bezoek aan je eigen sauna. Lukt dit niet? Zorg er dan voor dat je de sauna plaatst in een ruimte met een raam of deur naar buiten. Ook de frisse lucht is zeer aangenaam na een saunabezoek en draagt bij aan een goede ventilatie van de ruimte.

Ook is het van belang om te letten op het soort saunakachel dat je gebruikt. Een klassieke houtkachel moeten doorgaans op krachtstroom worden aangesloten en dit dient altijd door een ervaren elektricien gedaan te worden. Hierdoor creëer je een authentieke Finse sauna beleving, maar kunnen de kosten ook snel oplopen. De Plug & Play elektrische kachel kan eenvoudig worden aangesloten op een normaal stopcontact. Een goedkoper alternatief en razendsnel klaar voor gebruik.

Wat kost een binnensauna?

Hoeveel een binnensauna kost, hangt af van verschillende factoren en uw persoonlijke voorkeuren, maar doorgaans moet u denken aan een bedrag tussen de €1800 en €4000. Hoe groter het model, hoe duurder het meestal zal zijn. Vaak spelen ook de constructie, het interieur en speciale details zoals een deurkrans een grote rol in de prijs van een binnensauna. De saunakachel maakt ook een groot deel van de kosten uit. De Plug & play elektrische kachels zijn bijzonder goedkoop omdat ze gewoon in een standaard stopcontact kunnen worden gestoken zonder dat je een elektricien hoeft in te huren om ze aan te sluiten, zoals bij traditionele saunakachels het geval is.

De multifunctionele sauna combineert de klassieke sauna met de voordelen van een infrarood sauna. Met dit type sauna kan je genieten van de authentieke Finse sauna ervaring, maar ook van de stralingswarmte van de keramische kachels. Doordat deze Finse sauna's twee warmtetoepassingen gebruiken in 1 saunacabine bespaar je zowel kosten als ruimte.

Wat is de grootte van een binnensauna?

Bij Gadero bieden we Finse sauna's van verschillende formaten aan. Bij het kiezen van een sauna moet je er rekening mee houden hoe je hem gebruikt. Ben je iemand die graag in de sauna ligt? Kies dan voor een Finse sauna van minimaal 2 meter breed. Ook het aantal personen die de sauna gaat gebruiken weegt mee met je keuze. Ben je van plan de sauna in je eentje te gebruiken, met je partner of nodig je graag vrienden uit? Ook deze wensen hebben invloed op de keuze van de afmeting van de sauna.

Upgrade je wellnessruimte met verschillende luxe sauna accessoires voor de complete sauna beleving. Ben je toch meer fan van de traditionele sauna in de achtertuin? Bij Gadero vindt je verschillende soorten sauna's zoals het saunahuisje en de barrel sauna. Je vindt altijd de perfecte sauna voor thuis!

Caspin Karibu Sauna

Sauna inspiratie