Logo Gadero
service

Wellness

Ben je op zoek naar wellnessfaciliteiten zodat je een plek in jouw tuin hebt om heerlijk te relaxen? Maak dan jouw eigen wellnessruimte en verwen jezelf of de visite met een bezoekje aan bijvoorbeeld jouw eigen sauna. Bij ons vind je een ruim assortiment aan sauna’s voor zowel binnen als buiten, houten zwembaden en hottubs. Kies de wellness in eigen tuin die bij jou past en geniet het hele jaar door van het luxe buitenleven.

Wat is wellness in eigen tuin?

Wat verstaan we nou eigenlijk onder wellness in eigen tuin? Wellness omvat alles wat valt onder genieten, rust en ontspannen. Het is dus een totaalbeleving met als voorwaarde een volledige ontspannen sfeer. Geniet in de warme zomermaanden van je eigen houten zwembad. Of ga voor een hottub of sauna huisje zodat je zelfs in de koude wintermaanden heerlijk tot rust kan komen. Bij ons vind je een ruim assortiment aan wellness voor in je eigen tuin. Zo heb je het hele jaar door de mogelijkheid om de rust en ontspanning dichtbij en op elk moment dat jou uitkomt, op te zoeken.

Voordelen

Een wellnessruimte in je eigen tuin heeft vele voordelen. Wij hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • Zo creëer je onder andere een heerlijke ontspanningsplek dat tevens stressverminderend werkt. Na bijvoorbeeld een lange dag werken kan je heerlijk tot rust komen in je eigen sauna, hottub of zwembad.

  • Het verbetert de gezondheid op diverse manieren. Een sauna helpt bijvoorbeeld bij het verminderen van spierpijn en bevordert de bloedsomloop. En een hottub kan helpen bij het ontspannen van spieren en gewrichten.

  • Door een wellness plek te creëren in je eigen tuin zorg je ervoor dat je altijd de mogelijkheid hebt om deze te gebruiken wanneer het jou uitkomt. Je hoeft dus niet te wachten op de openingstijden van een wellness center bij jou in de buurt of erheen te rijden.

  • Het hebben van een sauna, hottub of een zwembad kan tevens zorgen voor een verhoging van de woningwaarde. 

  • Je eigen sauna of zwembad kan zelfs voor meer sociale voordelen zorgen. Spendeer bijvoorbeeld meer quality time met dierbaren terwijl je heerlijk tot rust komt. Of zorg voor verkoeling tijdens de warme zomermaanden.

Sauna’s

Wil je graag een plek in de tuin waar je heerlijk kan genieten van ultieme ontspanning. Dan is een sauna barrel of huisje zeker een aanrader. Sauna’s zorgen niet alleen voor een ontspannen rustmoment maar verbeteren zelfs de gezondheid. De warmte helpt bijvoorbeeld bij het verminderen van spierpijn na het sporten en bevordert tevens de bloedsomloop. Je hebt de keuze uit diverse soorten sauna’s voor in de tuin of ga voor een binnensauna.

Soorten sauna’s

De volgende sauna’s vindt je bij Gadero:

  • Ben je op zoek naar een moderne sauna voor buiten, dan is een saunahuisje uitstekend geschikt. Deze wordt geleverd inclusief banken en deur. Tevens heb je bij enkele modellen de mogelijkheid om deze uit te breiden met een overkapping. 

  • Liever een sauna die wat sneller verwarmt, kies dan voor een saunabarrel. Deze werkt hetzelfde als een saunahuisje maar heeft de vorm van een ton. Door de vorm heeft deze sauna minder volume en kan deze sneller verwarmd worden dan een saunahuisje.

  • Wil je een sauna met een voorruimte, kies dan voor een buitensauna met voorruimte. In de voorruimte kan je in alle rust comfortabel omkleden. Deze ruimte is tevens geschikt als ontspanningsruimte of als opbergruimte voor de handdoeken en sauna accessoires. 

  • Heb je voldoende ruimte in huis, dan is een binnensauna uitstekend geschikt. Deze sauna’s zijn geschikt voor Plug & Play kachels die je eenvoudig in een gewoon stopcontact aansluit.

Plaatsen van een sauna

Alvorens je de sauna besteld die bij jouw wensen past, houdt er dan altijd rekening mee waar je deze wilt plaatsen. Wil je een binnensauna, houdt dan rekening met de grootte van de ruimte en de sauna. Zorg er bij het plaatsen van een buitensauna altijd voor dat je deze op een 100% waterpas ondervloer plaatst. Zo voorkom je verzakking. Wil je een buitensauna plaatsen met een elektrische kachel, leg dan elektra aan en in sommige gevallen zelfs krachtstroom.

Onze sauna’s worden allemaal geleverd inclusief montagehandleiding. Wil je meer weten over het monteren van de sauna's, bekijk dan onze handige klustips of ga naar Gadero TV. Wil je de sauna liever laten monteren, neem dan contact op met onze montageservice voor de mogelijkheden.

Verwarmen van de sauna

Het verwarmen onze sauna’s van hout of saunabarrels, gebeurd op de Finse stijl. Dit houdt in dat de saunakachels voorzien zijn van saunastenen of groenstenen die door de kachel worden verhit. De verhitte stenen geven een natuurlijke stralingswarmte. Met behulp van een emmer met water en een opgietlepel creëer je een stoombad wanneer je water over de saunastenen giet. Van oudsher gebeurde het verwarmen van een Fins saunahuis met een houtgestookte saunakachel. Er zijn houtgestookte kachels beschikbaar voor een deel van onze sauna’s. Bij de elektrische saunakachels vermelden we altijd de wattage zodat je weet of de kachel sterk genoeg is voor de sauna. Onze binnen sauna's zijn tevens geschikt voor eenvoudige plug & play kachels. Dit houdt in dat de saunakachels op een gewoon stopcontact aangesloten kunnen worden.

Hottub

Een hottub is een Engelse woord wat vrij vertaald kan worden in het Nederlands als warm of heet bad. Kortom, een hottub is een warm bad wat hoofdzakelijk buiten wordt geplaatst en verwarmd wordt middels een houtgestookte kachel naar een aangename temperatuur van ca. 35 graden. Een houtgestookte hottub heeft veelal een ronde of achtkantige vorm en is vervaardigd uit vurenhout of thermisch gemodificeerd hout. De meeste hedendaagse en moderne hottubs beschikken over een polyester of glasvezel kunststof binnenbak die rondom bekleed en afgewerkt is met hout. Wil je in de koude wintermaanden dus heerlijk buiten genieten van een warm bad, dan is een hottub een uitstekende keuze.

Onderhoud van de hottub

Een houten hottub van bijvoorbeeld onbehandeld vurenhout heeft in de basis meer onderhoud nodig dan een hottub van Thermowood. Voor hottubs van onbehandeld hout adviseren wij om deze te behandelen met een speciale impregneerolie voor hottubs. Zo bescherm je het hout en zorg je voor een langere levensduur. Een hottub met kachel heeft technisch onderhoud nodig. Wij adviseren zeker om een hottub eens in de twee jaar, afhankelijk van de nieuwstaat, te laten onderhouden. 

Daarnaast is het belangrijk dat je een houten hottub niet droog laat staan, kortom zonder voldoende water. Hierdoor kan de tub zijn waterdichtheid verliezen. De uitzetting van het water zorgt ervoor dat de tub waterdicht is. 

Zwembad

Wil je tijdens de warme zomerdagen extra verkoeling in je eigen tuin met een zwembad? Bij Gadero heb je een ruime keuze aan houten zwembaden. Kies bijvoorbeeld voor een houten inbouw zwembad of kies voor een achthoekig zwembad voor bovengronds. De houten zwembaden zijn eenvoudig op te bouwen.

De houten zwembaden worden geleverd als een zelfmontage set met de mogelijkheid om complete accessoires mee te bestellen zoals een filtersysteem met breedbek skimmer, zwembad folie en toegangs ladder. Met de bijgevoegde instructies is het houten zwembad snel in elkaar gezet en kan de waterpret beginnen.

Aanleg van het zwembad

Zorg er bij het opbouwen van het houten zwembad voor dat de ondergrond altijd 100% waterpas is. Tevens is het belangrijk dat de benodigde elektra is aangelegd op een veilige afstand. Volg bij de opbouw van het houten zwembad goed de handleiding. Voor meer informatie en tips voor het opbouwen van een houten zwembad lees dan verder op onze pagina met zwembaden van hout.

Onderhoud

Wil je lang kunnen genieten van een houten zwembad, zorg dan voor goed onderhoud en een juiste reiniging. Beschadigde delen van het zwembad moeten snel worden gerepareerd en het zwembad dient in de herfst goed winterklaar te worden gemaakt. Houten zwembaden zijn gemaakt van onder druk behandeld hout, dat ook zonder beschermende verf of beits goed beschermd is. Het hout kan echter na verloop van tijd wel natuurlijk vergrijzen. Een verflaag op waterbasis kan de beschermende werking van de keteldruk impregnatie van een houten zwembad verhogen, waardoor een houten zwembad langer mee gaat.

Inrichting

Wil je de optimale wellness beleving creëren in jouw eigen tuin? Combineer de wellness faciliteiten dan met bijvoorbeeld rustgevende beplanting en bestrating voor een extra luxe uitstraling. Kies onder andere voor luxe keramische tegels, fraaie betontegels of een composiet vlonder voor een strakke uitstraling. Maak bijvoorbeeld een gezellige zithoek in de buurt van de sauna, het zwembad of de hottub met tuinmeubels en plantenbakken. Wil je in de avonduren ook genieten van de wellness faciliteiten plaats dan sfeervolle tuinverlichting.