Logo Gadero
service
Blog

De 3 meest geschikte houtsoorten voor het bekleden van een woonboot

Noëlle
Geschreven doorNoëlle

Heeft u een woonboot en wilt u deze graag bekleden met hout? Let dan goed op voor welke houtsoort u kiest! Niet elke soort hout is geschikt voor het bekleden van een woonboot. Zo is het onder andere belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de stevigheid van het hout.

Wij hebben de 3 meest geschikte soorten hout voor u op een rijtje gezet. Lees onze blog en kom meer te weten over deze houtsoorten!

Woonboot-Hout

Wandbekleding voor uw woonboot

Wilt u uw woonboot bekleden met hout? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de stevigheid van de houtsoort. De 3 meest geschikte houtsoorten die wij voor u op een rijtje hebben gezet zijn thermisch gemodificeerd Fraké, Ayous en Siberisch Lariks. Kiest u voor de thermisch gemodificeerde houtsoorten dan bent u ook nog eens duurzaam bezig! Het thermische modificatieproces is namelijk milieuvriendelijk, maakt het hout duurzamer dan tropisch hardhout en verlengt de levensduur.

1. Fraké hout thermisch gemodificeerd

Thermisch gemodificeerd Fraké is licht in gewicht en uitstekend geschikt als hout voor uw woonboot. Maar dat is niet het enige voordeel! Het hout heeft namelijk een prachtige levendige vlamtekening wat zorgt voor een natuurlijke en authentieke uitstraling. Het milieuvriendelijke thermisch modificatieproces maakt het hout duurzamer. Zo blijft u jarenlang genieten van het hout. Het proces maakt het hout goed bestand tegen schimmels en houtrot. Fraké kent een mooie egale vergrijzing.

Frake-Detail-Structuur

2. Thermisch gemodificeerd Ayous

Liever geen Fraké? Dan kunt u ook voor Ayous kiezen. Het hout lijkt veel op Fraké maar dan nagenoeg zonder noesten en oneffenheden. Het Ayous heeft een luxe warme kleur. Doordat het Ayous thermisch gemodificeerd is, scheurt en vervormd het nauwelijks. Het hout is licht in gewicht en heeft een lange levensduur van circa 25 jaar. Ideaal voor het bekleden van uw woonboot! Let wel op met het monteren van deze houtsoort op uw woonboot. Het is immers kwetsbaar hout.

Ayous-Thermisch-Gemodificeerd (1)

3. Siberisch Lariks hout

Wilt u liever hout dat lichter van kleur is? Kies dan voor Siberisch Lariks! Het hout heeft een mooie lichtgele kleur en duidelijke vlamtekeningen. De houtsoort is uitstekend geschikt als wandbekleding voor een woonboot dankzij het lichte gewicht. Het hout kent wel enige werking. Wij raden aan om afhankelijk van de montage circa 3 tot 8 mm tussenruimte aan te houden. Monteert u het hout op de juiste manier, dan kunt u zeker 20 jaar genieten van het Siberische Lariks.

Siberisch-Lariks-Hout

Wij adviseren om geen hardhout te gebruiken voor het bekleden van uw woonboot. Dit komt doordat het hout relatief zwaar in gewicht is.

Weet u al welke houtsoort het meest geschikt is en aan uw wensen voldoet? Kijk dan tussen ons assortiment houten gevelbekleding of vlonderplanken voor de geschikte afmeting. Ook leuk om deze houtsoorten te gebruiken als vloer voor een boot!