Logo Gadero
inspiratieservice

Thermo fraké gevelbekleding

Een luxe en duurzame gevel maakt u met thermisch gemodificeerd Fraké. Zeker bij de liefhebbers van natuurlijk hout valt Fraké, ook wel Limba hout genoemd, in de smaak. Fraké staat bekend om het karakteristieke uiterlijk, met een vlamachtige tekening en zwarte lijnen. Dit geeft het hout een levendige uitstraling. Het wordt dan ook wel Afrikaans Eiken genoemd. Door de thermische modificatie is dit hout niet alleen duurzamer, stabieler en lichter, deze behandeling geeft het hout ook een waanzinnig mooie egaal bruine kleur.

Bij Gadero vindt u veel verschillende profielen van Fraké hout, van channelsiding en triple blokprofiel tot het bijzondere boards and battens. Wij leveren bovendien uit eigen voorraad en bezorging in heel West Europa.

Thermisch gemodificeerd Fraké hout

Fraké hout is van zichzelf niet duurzaam en valt in duurzaamheidsklasse 4. Niet iets wat u op uw gevel wilt hangen. Thermisch gemodificeerd Fraké is echter een ander verhaal. Door de milieuvriendelijke behandeling heeft thermo Fraké duurzaamheidsklasse 1, vergelijkbaar met hoogwaardig hardhout. Daarnaast zorgt deze behandeling ervoor dat deze natural cladding licht in gewicht en vormvast is. Ideaal voor gevelbekleding. Het nadeel aan thermisch gemodificeerd Fraké is de broosheid. Wees daarom voorzichtig met vervoeren en monteren. Zo voorkomt u dat het hout gaat scheuren. Als de gevelbekleding eenmaal op uw gevel zit is de kwetsbaarheid geen probleem meer.

Fraké hout

Als u fan bent van karakteristieke houtsoorten als Eiken, dan valt Fraké hout ook zeker in uw straatje. Deze houtsoort heeft een zeer levendige uitstraling. Mogelijk bevat het hout ook pinholes, maar dat draagt wat ons betreft alleen maar bij aan de charme van het hout. Door de thermische modificatie krijgt het Fraké hout een prachtige egaal bruine kleur, die door weer en wind zeer mooi vergrijst. Dit hout vol karakter geeft uw gevel een uniek uiterlijk. 

Meer weten over thermohout? Lees dan ook onze blog waarin we alles uitleggen over thermisch gemodificeerd hout. Bekijk ook ons assortiment thermisch gemodificeerd Ayous voor de alternatieven.

Board and batten frake hout gevelbekleding

Veelgestelde vragen