10% korting op geselecteerde thermisch behandelde planken Klik hier voor meer info

    Filters:

  • Lengte
  • Breedte
  • Dikte
  • Merk

Fraké gevelbekleding

Een luxe en duurzame gevel maakt u met thermisch gemodificeerd Fraké. Zeker bij de liefhebbers van natuurlijk hout valt Fraké, ook wel Limba hout genoemd, in de smaak. Fraké staat bekend om het karakteristieke uiterlijk, met een vlamachtige tekening en zwarte lijnen. Dit geeft het hout een levendige uitstraling. Het wordt dan ook wel Afrikaans Eiken genoemd. Door de thermische modificatie is dit hout niet alleen duurzamer, stabieler en lichter, deze behandeling geeft het hout ook een waanzinnig mooie egaal bruine kleur.

Bij Gadero vindt u veel verschillende profielen van Fraké hout, van channelsiding en triple blokprofiel tot het bijzondere boards and battens. Wij leveren bovendien uit eigen voorraad en bezorging in heel West Europa.

Thermisch gemodificeerd Fraké hout

Fraké hout is van zichzelf niet duurzaam en valt in duurzaamheidsklasse 4. Niet iets wat u op uw gevel wilt hangen. Thermisch gemodificeerd Fraké is echter een ander verhaal. Door de milieuvriendelijke behandeling heeft thermo Fraké duurzaamheidsklasse 1, vergelijkbaar met hoogwaardig hardhout. Daarnaast zorgt deze behandeling ervoor dat deze natural cladding licht in gewicht en vormvast is. Ideaal voor gevelbekleding. Het nadeel aan thermisch gemodificeerd Fraké is de broosheid. Wees daarom voorzichtig met vervoeren en monteren. Zo voorkomt u dat het hout gaat scheuren. Als de gevelbekleding eenmaal op uw gevel zit is de kwetsbaarheid geen probleem meer.

Fraké hout

Thermo fraké gevelbekleding

Als u fan bent van karakteristieke houtsoorten als Eiken, dan valt Fraké hout ook zeker in uw straatje. Deze houtsoort heeft een zeer levendige uitstraling. Mogelijk bevat het hout ook pinholes, maar dat draagt wat ons betreft alleen maar bij aan de charme van het hout. Door de thermische modificatie krijgt het Fraké hout een prachtige egaal bruine kleur, die door weer en wind zeer mooi vergrijst. Dit hout vol karakter geeft uw gevel een uniek uiterlijk. 

Meer weten over thermohout? Lees dan ook onze blog waarin we alles uitleggen over thermisch gemodificeerd hout. Bekijk ook ons assortiment thermisch gemodificeerd Ayous voor de alternatieven.

Thermisch modificatie proces

In aflevering #111 van Gadero TV ziet u hoe Henk Jan bij Platowood op bezoek gaat. Tijdens dit bezoek wordt uitgelegd wat thermisch modificeren van hout inhoudt.

 

Thermisch gemodificeerd Frake monteren

In aflevering #156 van Gadero TV ziet u hoe thermisch gemodificeerd Frake geplaatst wordt.

 

Houtsoort van de maand mei

In de aflevering houtsoort van de maand mei van Gadero TV leggen wij uit wat thermisch gemodificeerd Frake is.

 

Duurzaam Frake hout

In aflevering #171 van Gadero TV leggen wij u meer uit over thermisch gemodificeerd frake en de duurzaamheid van het hout.

 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode