Logo Gadero
service
Blog

Ontdek de 5 voordelen van houten gevelbekleding

Gadero logo
Geschreven doorHanneke

Uw gevel is aan vervanging toe en u zoekt nieuwe gevelbekleding, maar bent er nog niet helemaal over uit wat het moet worden. Zo is uw oog gevallen op houten gevelbekleding, maar is dat wel handig? Hout op uw gevel heeft veel voordelen, naast dat het er natuurlijk prachtig uitziet. Gevelhout is een verantwoorde keuze, veelzijdig te gebruiken en eenvoudig te plaatsen.

Lees snel verder om alle voordelen van houten gevelbekleding te ontdekken.

frake-gevelbekleding-gevelhout

1. Warme uitstraling

Een houten gevel geeft uw huis een hele warme uitstraling. Het natuurlijke karakter van hout geeft uw woning een authentieke uitstraling. Bovendien past hout bij elke soort woning. Zo versterkt het in een landelijke omgeving nog meer het ruimtelijke gevoel, terwijl bepaalde profielen ook goed te gebruiken zijn bij een moderne woning. 

2. Duurzame en verantwoorde keuze

Een houten gevel kan eigenlijk niet ontbreken in een steeds milieubewustere wereld. Zeker als u kiest voor het populaire thermisch gemodificeerde hout, is gevelbekleding een duurzame keuze. Als u kiest voor houtsoorten uit de buurt verkleint houten gevelbekleding de ecologische voetafdruk van uw huis. Hout is daarnaast hernieuwbaar materiaal. Uw gevelhout gebruikt u namelijk (als het goed is) net zo lang als de groeiduur van een boom, waarna uw gevelprofielen te recyclen zijn. Dat maakt gevelhout geschikt voor iedereen die een verantwoorde gevel wil maken.

Meer weten over thermisch gemodificeerd hout? Lees dan ook onze blog met 5 redenen om te kiezen voor thermohout.

3. Groot aanbod

Houten gevelbekleding is er in alle soorten en maten, waardoor er altijd een profiel is wat bij uw huis past. Dit veelzijdige aanbod maakt gevelhout een populaire keuze. Zo kiest u bijvoorbeeld tussen hardhout of thermisch gemodificeerd hout (waarbij de laatste het meest milieuvriendelijk is). Bovendien vindt u bij Gadero veel verschillende gevelprofielen, van de bekende potdekselprofielen tot het moderne rhombus. Meer weten over hout voor uw gevel, lees ook onze blog over welke houtsoort kiezen voor uw gevel?

4. Eenvoudig te plaatsen en te vervangen

Het plaatsen van houten gevelbekleding is vrij eenvoudig, waardoor het minder manuren kost om te laten doen. Dit maakt gevelhout ook nog eens een voordelige keuze. Bovendien is het heel simpel om één plank te vervangen, mocht deze beschadigd zijn. Hierdoor zijn reparaties aan uw gevel snel en eenvoudig uit te voeren. Hierdoor is een houten gevel, zeker in vergelijking met andere gevelbekleding, heel goedkoop.

Rhombus thermowood grenen gevelbekleding tuintrend

5. Goede isolatie

Houten gevelbekleding staat bekend om de goede isolatie, wat niet onbelangrijk is bij de bekleding van een woning. Hout zorgt ervoor dat de warmte goed binnen uw woning blijft, wat u weer scheelt in uw energierekening. Vooral thermisch gemodificeerd hout staat bekend om de goede isolerende eigenschappen.

Nadelen van houten gevelbekleding

Nu heeft houten gevelbekleding veel voordelen, er zijn ook een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Hout krijgt veel te verduren op uw gevel, wat ervoor kan zorgen dat de houten profielen sneller vergrijzen. Dit is ook gelijk de charme van het gebruik van een natuurproduct, maar niet iedereen kan dit waarderen. Om voor een gelijkmatige vergrijzing te zorgen kunt u het hout ook behandelen met speciale beits. Dit vergt enige handigheid en dient regelmatig herhaald te worden. Lees ook onze blog over de voordelen van het voorvergrijzen van gevelhout. Als vergrijzing voor u geen probleem is, dan is een houten gevel in principe onderhoudsvrij. 

Buitengevel zwart gebrand hout

Uw huis met gevelhout bekleden? Bij Gadero vindt u alles om een houten gevel te maken, van gevelbekleding tot panlatten. Bekijk onze channelsidinghalfhouts rabat of open gevelbekleding voor een prachtige gevel van hout. Hoe u gevelbekleding moet plaatsen? Lees daarvoor onze klustips, onze blog over de 12 meest gemaakte fouten fouten bij houten gevelbekleding monteren of bekijk de onderstaande video!

#86 Gevelbekleding van Thermo Ayous
play video