Logo Gadero
service
Blog

Ontdek de voordelen van een verticale schutting

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst19-04-2019

U gaat een nieuwe schutting maken en wilt wel eens iets anders. Kies dan voor een verticale schutting. Wij zien deze manier van monteren steeds meer terug. Deze nieuwe trend heeft dan ook veel voordelen. Zo ziet u geen schuttingpalen meer, lijkt uw tuin optisch groter en is het moeilijker om over de schutting heen te klimmen. En dan hebben we het nog niet over de luxe uitstraling van een verticale schutting.

Verticale schutting ipe hardhout

Uw nieuwe erfafscheiding is zeker de blikvanger in uw tuin. Meer weten over de voordelen van een verticale schutting en hoe u deze monteert? Lees dan verder. 

1. Strak geheel

Een verticale schutting maakt u van losse planken, die u in plaats van horizontaal verticaal op een raamwerk van balken plaatst. Het voordeel van deze manier van monteren is dat u over de palen verder kunt werken. Hierdoor is uw schutting één geheel, zonder dat deze onderbroken wordt door schuttingpalen. Wij noemen deze verticale schuttingen ook wel tuinwanden. Het dichte geheel geeft u veel privacy en geeft uw tuin een luxe uitstraling. 

schutting verticaal gemonteerd ipe hardhout

2. Moeilijk overheen te klimmen

Als u het inbrekers moeilijker wilt maken om uw tuin in te komen kiest u voor een verticale schutting. Horizontaal gemonteerde planken zijn makkelijk om op te gaan staan en zo over uw schutting heen te klimmen. Dit geldt niet alleen voor dieven, ook voor kinderen is het klauteren op een schutting een leuk spelletje. Dit voorkomt u door een verticale schutting te plaatsen. 

Verticale schutting padouk hardhout

3. Tuin lijkt optisch groter

Een verticale schutting loopt door over de schuttingplanken heen, wat als het ware één wand creëert. Dit ziet er heel rustig uit, waardoor uw tuin optisch groter lijkt. Een schutting met horizontale planken of van tuinschermen wordt sneller rommelig. Zeker voor de liefhebbers van design en een strakke tuin is een dichte schutting met verticale planken een aanrader.  

Verticale planken schutting hardhout

4. Bepaal zelf de hoogte van uw schutting

Door met losse schuttingplanken te werken bepaalt u heel eenvoudig de hoogte van uw schutting. Bij een tuinscherm zit u toch aan een bepaalde hoogte vast. Deze zijn ook kleiner te zagen, maar dit kost wel weer veel tijd. Met losse planken bepaalt u zelf de lengte van de planken die u koopt. Daarnaast is het op maat zagen van deze planken ook veel eenvoudiger. U heeft dus meer mogelijkheden om een schutting op maat te maken.

Gadero Verticale Schutting Lariks

5. Schutting op maat

Als uw tuin een beetje een vreemde afmeting heeft kan het plaatsen van een schutting nog wel wat gedoe zijn. Niet als u een schutting met verticale planken plaatst. U heeft namelijk veel meer bewegingsruimte met het plaatsen van uw raamwerk. Bij een tuinscherm komt dit heel precies, omdat u vastzit aan de breedte van het tuinscherm. U kunt dan dus niet de schuttingpaal een stukje opschuiven, als het plaatsen even niet uitkomt. Bij een verticale schutting kan dit wel, wat u veel bewegingsruimte geeft. 

Een verticale schutting kunt u van veel verschillende schuttingplanken maken. Voor een meer budget versie kiest u voor geïmpregneerde schuttingplanken, een robuuste schutting maakt u met planken van Lariks Douglas en voor een duurzame variant gebruikt u hardhouten schuttingplanken

Een luxe verticale schutting maakt u met schuttingplanken van Padouk hardhout. In de onderstaande aflevering van Gadero TV laat Henk Jan precies zien hoe dit moet. 

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste sleufpaal en afwerking voor uw beton schutting? Lees dan ons uitgebreide blog over het kiezen van een betonpaal en sleufpaal voor uw schutting.