Logo Gadero
service

Hardhouten schuttingplanken

Met onze hardhouten schuttingplanken maakt u zelf een duurzame schutting met een levensduur van circa 20-25 jaar. Omdat de planken van hardhout zijn, vereisen ze minimaal onderhoud. Vul je bestelling aan met vierkanten palen, schroeven en poortdeuren om zo uw ideale schutting te maken. Bestel bij de grootste houthandel van Nederland en ontdek het gemak van thuisbezorging.

Kies nu uit de meeste verkochte maten 1.5 x 14 cm of 1.6 x 14,5 cm bankirai planken. Ook hardhouten tuinschermen en hardhouten poortdeuren met duurzame vierkante palen leveren wij gemiddeld in 4 werkdagen in heel Benelux, zie bezorginfo.

Let op, hardhout is een verzamelnaam voor vele soorten met wisselen eigenschappen. wij vermelden altijd exact welke hardhoutsoort welke plank is. Voor schuttingen is ons kunstmatig gedroogd Keruing hardhout geschikt en aantrekkelijk prijs. Omdat schermen droog kunnen waaien en wij onze Keruing hardhouten tuinplanken en tuinschermen kunstmatig drogen gaan deze jaren mee. Echt bankirai is ook mogelijk. Bankirai is meer geel/bruin van kleur. De duurzaamheid is zeer hoog, het gewicht ook en bij het voorboren merkt u dat het keihard is. Pas op, met aanbieders van Bankirai die toch andere hardhoutsoorten uitleveren.

Montage tips

Voor een onderhoudsvrij schutting kiest u voor hardhouten planken. U dient uw planken en palen wel voor te boren met 35 mm boor en met onze RVS of verzinkte 4x50 mm schroeven vast te schroeven. Wist u dat verzinkte schroeven sterker zijn? Bij zowel Verzinkte als RVS schroeven volledig voorboren bij hardhout is ons advies!

Laat uw hardhouten tuinplanken altijd verspringen over meerdere palen. Zo heeft u niet alle naden om 1 paal, dit is niet alleen lelijk maar ook nog eens onstabiel. Hanteer tussen de planken circa 4 cm tussenruimte.

Bestel nu onze populaire 16 mm dikte hardhout planken voor schuttingen in lengtes van 180 tot ruim 5 meter. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Dus wellicht is het de moeite waard ook de buren even te vragen. 

Met hardhouten schuttingplanken maakt u ook een hele luxe verticale schutting. Lees alles over de voordelen van een verticale schutting in onze blog. 

Zakelijk tuinplanken kopen?

Heeft u een hoveniersbedrijf of een timmerbedrijf? Voor grote aantallen schuttingplanken bestellen ontdek Gadero Zakelijk.Met veel groothandel voordeel, extra's en korting op alle soorten tuinhout planken.

Schuttingplanken inspiratie