Logo Gadero
inspiratieservice

Eiken Rabatdelen en vellingdelen

Bij Gadero vindt u een ruim assortiment aan eikenhouten vellingdelen voor uw dakbeschot. Deze houtsoort is zeer duurzaam en geeft uw tuin of overkapping een unieke uitstraling. De lange levensduur en de bijzondere uitstraling maakt Eikenhout tot een geliefde houtsoort. Kies uit geschaafde Eiken vellingdelen voor uw dak. Tevens leveren wij rhombus of Z-profielen voor wanden van eiken hout.

Maak van deze Eiken rabatdelen een luxe dichte wand, gevel, dak voor uw overkapping of schutting. Combineer deze rabatdelen met onder andere planken, balken en palen voor een prachtige overkapping of schuur van Eikenhout. Gadero levert eikenhouten rabatdelen in heel Nederland en België.

Eikenhouten rabatdelen

Met onze enkel- en dubbelzijdige rabatdelen van Eikenhout kunt u van alles maken. Dit ‘stapel’ hout is uitstekend geschikt voor het maken van een dichte wand voor uw overkapping, gevel of schutting. Kies uit verschillende profielen als rhombus, triple blokprofiel, dubbel lip Z-profiel, dakbeschot (ook wel vellingdelen genoemd). Het eiken hout geeft uw overkapping of gevel een stoere uitstraling dankzij de unieke noesten, scheuren en mooie kleur. Deze rabatdelen gaan circa 20 jaar mee en zijn onbehandeld uitstekend toe te passen. Eiken is wel vrij taai waardoor boren en zagen wat lastiger is. Bovendien kan het hout vlekken en scheuren vertonen.

Let op; monteer deze rabatdelen enkel met RVS of speciale grijs gecoate schroeven. Eikenhout bevat looizuur, dit tast metaal aan wat er vervolgens voor zorgt dat het hout zwarte vlekken krijgt.

Fijnbezaagd of glad geschaafd Eikenhout

U heeft de keuze uit glad geschaafd en fijnbezaagd eikenhout voor het maken van uw overkapping of schutting. Fijnbezaagd hout is licht ruw en niet gedroogd. Houdt dus rekening met meer werking (krimp en uitzetting) van het hout. Glad geschaafd Eiken is wel altijd aangedroogd of kunstmatig gedroogd, dit maakt schaven namelijk mogelijk. Het hout heeft hierdoor minder last van krimp en uitzetting, dit maakt de rabatdelen dus stabieler.

Ruw en glad eiken kunnen beiden gaan trekken en scheuren. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat het hout op de juiste wijze wordt verbonden. Hanteer RVS of speciaal grijs gecoate schroeven of ijzerwaren voor het bevestigen van het Eikenhout. Hiermee voorkomt u dat het hout last krijgt van zwarte vlekken.

Eikenhout alternatieven

Eikenhout is een houtsoort dat voornamelijk geschikt is voor een echte liefhebber van het hout. Het hout kent namelijk wel enkele nadelen zoals hierboven uitgelegd. Als deze houtsoort toch niet helemaal is wat u zoekt? Denk dan eens aan alternatieve houtsoorten als Lariks Douglas hout, Red Class wood of Siberisch Lariks voor het bouwen van uw overkapping.

Meest gestelde vragen over eiken rabatdelen en vellingdelen