#185 Houten speelhuisje met glijbaan zelf maken - boomhut plaatsen

Houten speelhuisje plaatsen

In deze aflevering laat Ronny zien hoe u een houten speelhuisje in boomhut stijl plaatst. Dit eenvoudig te monteren speelhuis heeft kant-en-klare wandpanelen en een voorgemonteerde vloer. De palen met inkeping van dit speelhuis pakket zijn de ringbalken. Gebruik de overige palen als staanders. De hoeken van de ringbalken zijn voorgeboord en uitgefreesd, dit scheelt u een hoop werk. De meegeleverde houtdraadbouten plaatst u met de sluitring in de voorgeboorde gaten.

Speelhuisje

Speelhuisje voor buiten

Houten speelhuisje Jim is perfect voor urenlang plezier voor uw (klein)kinderen. Dankzij de ramen en te openen deur maken ze hier hun eigen 'huis' van. Dit houten huisje op palen heeft een totale afmeting van 200 x 120 cm, dit is 150 x 120 cm, inclusief de luifel van 50 cm. Het kinderhuisje neemt een beperkt aantal vierkante meters van uw tuin in. Denk hierbij aan ongeveer 10m2. Tijdens de winterperiode leent dit speelhuis voor in de tuin zich als opslagplek.

Speelhuisje

Speelhuisje bouwen

Boomhut speelhuis Jim ontvangt u inclusief handleiding en alle benodigde ijzerwaren voor montage. Zorg voor een vlakke ondergrond en plaats het huisje met 4 grondankers aan elke staander. Wij adviseren nadrukkelijk om grondankers mee te bestellen. Voornamelijk op plekken waar veel wind staat is dit van belang. Deze indraaiankers draait u eenvoudig de grond in met meegeleverde houtdraadbouten. U bevestigt deze aan de palen door middel van het oog, meegeleverde T-schroef en volgring. Zo bent u verzekerd dat uw kinderen in een stevige constructie kunnen spelen.

Gadero veiligheidstip: plaats het speelhuisje op rubberen valtegels. Zo zorgt u voor extra demping en is er minder kans op letselschade. Plaats deze tegel op een gestabiliseerd zandbed of op bijvoorbeeld beton. Of kies voor kunstgras voor gebruik rondom speeltoestel. 

Speelhuisje

Speelhuisje met glijbaan

Bij een speelhuisje hoort natuurlijk een glijbaan. De glijbaan is exclusief bij boomhut Jim. Deze glijbaan is gemaakt van sterk kunststof. De verhogingen aan de zijkant van de glijbaan zorgen ervoor dat uw kinderen er veilig vanaf glijden. De blauwe kleur van de glijbaan heeft een vrolijke uitstraling. Past een andere kleur glijbaan beter in uw tuin? Kies dan voor een gele glijbaan voor uw speeltoestel. 

Speelhuisje

Welk speelhuisje kopen?

Is speelhuis Jim niet helemaal wat u zoekt? Want welk speeltoestel past bij uw kinderen? Wellicht vindt u een schommel bij uw speeltoestel wel het belangrijkst. Wij hebben een blog geschreven over welk speeltoestel bij u past, zodat u een juiste keuze kunt maken. 
 

Speelhuis boomhut

In de video ziet u verschillende producten. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken om een extra brede laminaat vloer te leggen.

Hoe handig! Alle benodigde ijzerwaren worden standaard meegeleverd. Daar hoeft u dus niet meer aan te denken.

Benodigdheden speelhuisje plaatsen

  • Accuboormachine
  • Rolmaat
  • Lange waterpas
  • Handzaag (wanneer u kiest voor het plaatsen van een glijbaan)
  • Schroevendraaier
  • Kithouder
  • Dopsleutel 13 mm

Ons advies is om dit speelhuisje met Embalan of Embadecor blokhut beits te behandelen. 

Speelhuis boomhut

Wilt u nog even verder kijken? Bekijk ons assortiment houten speelhuisjes.

speelhuis kinderen tuin

Abonneer op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! ⤵️

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

 

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram