Luxe Rhombus Padoek Hardhout 18 x 68 mm glad geschaafd

EUTR

Productnummer: LDS43002-18-68   |   Keuze uit vele lengtes   |   Van hoogwaardig hardhout   |  

Delen via WhatsApp

Vanaf € 6,25 per stuk incl. btw

 • Rhombus Padoek Hardhout Open gevelbekleding 18 x 68 mm
Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  € 0,00 Totaal incl. BTW
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Voor- en nadelen van Luxe Rhombus Padoek Hardhout 18 x 68 mm glad geschaafd

  • Rhombus van hoogwaardig Padoek hardhout
  • Open gevelbekleding zorgt voor goede venitilatie
  • Geschikt voor gevel en schutting
  • Zowel verticaal als horizontaal toe te passen

  Luxe Rhombus Padoek Hardhout 18 x 68 mm glad geschaafd

  Een echt opvallende gevel maakt u met deze rhombusprofielen van Padoek hardhout. Padoek is een van de duurzaamste hardhoutsoorten ter wereld en is zeer geliefd door de mooie vergrijzing. Voordat het hout zilvergrijs wordt, valt het op door de bijzonder rode kleur. Deze luxe rhombusprofielen hebben een kopmaat 18 x 68 mm. Dit betekent dat ze 18 mm dik en 68 mm breed zijn, of hoog als u ze horizontaal gaat monteren. Een aanrader voor iedereen die zowel een duurzame als prachtige gevel wil. 

  Open gevelbekleding 

  Rhombus valt in de categorie open gevelbekleding. Deze 18x68 mm ruitvormige profielen hebben de vorm van een balk die iets scheef staat, zo lijken de planken bijna ruitvormig als u ze van de kopse kant bekijkt. U monteert deze rhombus profielen met minimaal 7 mm tussenruimte. U houdt altijd een kleine doorkijk bij deze open gevelbekleding. Wij raden u daarom aan om deze profielen op zwart gebeitste ventilatielatten en zwart uv-bestendig bouwfolie te plaatsen. Het grote voordeel van rhombus is dat u gevelbekleding goed kan ventileren. Zo heeft u gevel een langere levensduur.

  Padoek hardhout

  Padoek, ook wel als Padouk geschreven, is een zeer hoogwaardige houtsoort. Zo heeft Padoek duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat het met gemak 25 jaar op uw gevel meegaat. Daarnaast kent dit hardhout maar weinig werking en is het voor een hardhoutsoort goed te bewerken. Padoek is het heel herkenbaar aan de koraalrode kleur, die door de invloed van weer en wind schitterend vergrijsd. Padoek is een van weinige houtsoorten waarbij de nerfstructuur na het verkleuren nog te zien is. Al deze eigenschappen maakt het de ideale rhombus voor een bijzondere gevel.

  Veelzijdig rhombus

  Deze veelzijdige rhombusprofielen zijn zowel horizontaal als verticaal te monteren. Horizontale montage wordt het meest toegepast bij gevelbekleding. Plaats dan de hoogste zijden van de rhombus aan de achterkant, dus aan de niet zichtzijde, om regeninslag te voorkomen. Daarnaast zijn er klanten die deze rhombusprofielen gebruiken voor een schutting. Zorg er dan voor dat er hardhouten palen om de 40 tot 50 cm staan, om ervoor te zorgen dat uw schutting stevig blijft staan. 

  Gadero heeft deze Rhombus Padoek hardhout 18 x 68 mm in verschillende lengtematen in het assortiment, zoals 125 / 185 / 220 / 280 / 335 / 400 en 490 cm. Het kan voorkomen dat sommige lengtes tijdelijk uitverkocht zijn. 
   


  Laatst bekeken door u